اخبار حساس برای بازار فارکس و سکه.

بازار سکه و سکه امروز رکود داشت، وضع مالیات بر ضرب سکه سوژه بازار بود، همتی و عراقچی چهره های بازار بودند، چه خبر پر شوری برای بازار دلار و سکه بود؟

بازار ارز در رکود بود و کانال را از دست داد، اما بازار طلا و سکه با وجود کاهش، کانال را حفظ کرد. قیمت دلار هرات به ۷۸ هزار تومان، قیمت دلار تهران ۸۰ هزار تومان و قیمت درهم از کانال ۲۲ هزار تومان سقوط کرد.

پس از ثبت رکورد قیمتی جدید در ۱۱ ژانویه، بازار ارز و سکه سقوط کرد. قیمت دلار به حدود ۸۲ هزار تومان رسیده بود و قیمت ارز در آن تاریخ رکورد جدیدی را در کانال ۵۷ میلیونی ثبت کرد. پس از این تاریخ، بازار ارز و ارز کاهش یافت و در کمتر از یک هفته، دلار سه کانال از دست داد و ارز دو کاناله سقوط کرد. کاهش بازار به دلایل مختلفی از جمله کاهش تقاضای تجاری، عرضه ارزهای پتروشیمی در مرکز مبادلات و کاهش ریسک های ژئوپلیتیکی در منطقه است.

به گفته تحلیلگران فنی، اگر ریسک سیاسی خاصی به بازار نرسد، گارد بازار در سمت اصلاح باقی می ماند. از دیدگاه این تحلیلگران، مدل اصلاحی فرسایشی و زمان بر خواهد بود که می تواند تا یک ماه ادامه یابد. از نقطه نظر فنی، الگوی تشکیل‌شده یک الگوی هارمونیک است که نشان می‌دهد ممکن است بازار شاهد کاهش‌های پایین‌تری باشد. البته این تحلیل همانطور که گفته شد یک شرط دارد و آن اینکه ریسک سیاسی خاصی به بازار نرسد.

خبر استیضاح وزیر اقتصاد و شایعات پیرامون وزیر امور خارجه نبض منفی به بازار داده است. اما این تحلیلگران هستند که برکناری وزیر اقتصاد را به نفع اقتصاد و بازار ارز نمی دانند که بر این آتش دامن می زنند. فعالان بازار، اقدام برکناری وزیر اقتصاد را از سوی گروه مخالف حذف چند نوع درآمد پولی می بینند. یکی از اعضای اتاق بازرگانی که طی دو سال اخیر سیگنال های عجیبی به بازار داده است نیز در خصوص استیضاح وزیر اظهار نظر عجیبی کرده است. این عضو اتاق با بیان اینکه دلار در مرحله اول از ۸۲ هزار تومان به ۷۹ هزار تومان بازگشت و با توجه به نشست سران قوا و وصول امضای استیضاح همتی، احتمال زیاد استیضاح همتی وجود دارد. در چند روز آینده پایین بیاید استیضاح حمتی از نگاه بازرگانان مربوط به کاهش قیمت دلار است یا این که این عضو اتاق چیزهایی را می داند که بازار متوجه آن نمی شود.

البته روز دوشنبه اخباری که به بازار رسید حکایت از رد استیضاح همتی داشت.

مسائل مطرح شده درباره عباس عراقچی وزیر امور خارجه در بازار دوشنبه مورد بررسی قرار گرفت. برخی می گفتند وقتی رهبر مذاکرات اینگونه نابود می شود، برای مدیریت درگیری روی چه کسی حساب می کنند؟ از منظر برخی تحلیلگران، تخریب چهره برخی مقامات دولتی ممکن است انتظارات بازار را تحت تاثیر قرار دهد.

سه خبر در بازار معامله گران علاقه مند. اولین خبر سخنرانی ماکرون درباره برنامه هسته ای ایران بود که به نقطه بی بازگشتی رسیده است. رئیس جمهور فرانسه هنگام صحبت در مورد مکانیسم فعال سازی نیز اشاره کرد که این یک سیگنال مثبت برای بازار محسوب نمی شود. خبر دوم، گزارش وال استریت ژورنال بود که به چالش های اقتصادی ایران پرداخته و در مورد مذاکره احتمالی ترامپ با ایران نوشته بود که زمان به نفع ترامپ نیست و هر چه احتمال توافق کمتر شود، فشار بیشتری بر ایران وارد می شود.

خبر سوم از تسنیم بود که متهم جدیدی برای نوسانات دلار پیدا کرده است. همزمان با آغاز واردات آیفون برای مسافران، نرخ ارز با نوساناتی همراه بود. در شرایطی که منابع ارزی کشور تحت فشار است، این تصمیم تقاضای احساسی برای واردات گوشی های غیرضروری مانند آیفون ایجاد کرده است. این وضعیت به جای کاهش فشار بر بازار ارز، آن را تشدید کرده و تنش های جدیدی را به فضای اقتصادی وارد کرده است.

در بازار دوشنبه قیمت دلار هرات با اختلاف منفی ۳۰۰ تومانی در انتهای کانال ۷۹ هزار تومان آغاز به کار کرد و در ابتدا افت مختصری داشت. در ادامه با کاهش قیمت درهم و دوری این بازار از کانال ۲۲ هزار تومانی، قیمت دلار هرات در اواسط روز ۷۹ هزار تومان کاهش یافت. در نهایت قیمت دلار هرات روی ۷۸ هزار و ۷۰۰ تومان بسته شد.

قیمت دلار هرات نسبت به نرخ بسته شدن روز یکشنبه ۶۰۰ تومان کاهش یافت. به گفته تاجران اتاق های معاملات دلار هرات، هنوز هم فروشندگان زیادی پشت خط هستند و احتمال کاهش نرخ ارز وجود دارد.

قیمت دلار تهران با اختلاف منفی ۴۵۰ تومانی به ۷۹ هزار و ۸۰۰ تومان رسید و در اواسط روز تا ۷۹ هزار و ۴۵۰ تومان کاهش یافت. قیمت دلار تهران ۷۹ هزار و ۶۵۰ تومان بسته شد. اگرچه قیمت تتر سال به سال با قیمت دلار تهران در مبادلات ارزهای دیجیتال تغییر کرده است، اما قیمت تتر در بازار بالاتر بود و در کانال ۸۰ هزار تومانی معامله می شد.

قیمت درهم با اختلاف منفی ۱۴۰ تومانی زیر کانال ۲۲ هزار تومان بازگشایی شد و بازارها را دچار نوسانات نزولی کرد. قیمت درهم روز دوشنبه با افت ۱۲۰ تومانی به ۲۱ هزار و ۷۴۰ تومان رسید. حباب دلار درهم امارات در حال کاهش بود و به ۱۹۰ تومان رسید که پایین ترین سطح از ۸ آبان ماه است.

قیمت ارز روز دوشنبه با اختلاف منفی ۵۵ میلیون و ۳۶۵ هزار تومانی آغاز شد و در اواسط روز به کانال ۵۴ میلیون رسید اما نتوانست در این کانال دوام بیاورد. قیمت ارز ۵۵ میلیون و ۱۰۰ هزار تومان به پایان رسید.

حباب پول نیز روز دوشنبه کاهش یافت و پنج میلیون و ۵۰۰ هزار تومان برآورد شد. این حباب کاهش‌دهنده تورم نشان می‌دهد که در صورت ادامه روند صعودی دلار، ممکن است بازارها همچنان پایین باشند.

قیمت طلای مذاب اگرچه نسبت به روز یکشنبه کاهش داشت، اما روز دوشنبه مسیر دیگری را در پیش گرفت. قیمت طلای مذاب با اختلاف منفی ۲۰۰ هزار تومانی در انتهای کانال ۲۲ میلیونی آغاز شد و روند صعودی خود را ادامه داد. قیمت طلای مذاب در نهایت به ۲۲ میلیون و ۱۹۲ هزار تومان رسید. حباب طلای آب شده به ۱۷۹ هزار تومان رسید که نشان می دهد قیمت طلا در روند نزولی مقاومت نشان می دهد.

نقطه بازار حول محور پیشنهاد اعمال مالیات بر ارزش افزوده بر ارزها بود. سازمان امور مالی پیشنهاد داده است که سکه های ضرب شده توسط بانک مرکزی مشمول مالیات بر ارزش افزوده شود. چه ارزش افزوده، معامله گران، همراه با حباب.

منبع اکو ایران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
https://akhbartimes.ir/sitemap_index.xml