آشنایی کامل با آزمون نظام مهندسی

آزمون نظام مهندسی جز ملزومات پیشرفت کاری  مهندسان عمران، معماری، برق، مکانیک، شهرسازی، نقشه برداری و ترافیک است.با قبولی در این آزمون شما می‌توانید پروانه اشتغال به کار دریافت کنید و به صورت حرفه ای در زمینه ساخت و ساز فعالیت داشته باشید.

سازمان نظام مهندسی کشور متولی برگزار آزمون نظام مهندسی می‌باشد. برخلاف سایر آزمون‌ها که باید به صورت کتاب بسته برگزار می‌شود این آزمون به صورت کتاب باز می‌باشد و می‌توانید منابع مطالعاتی خود را در جسله آزمون به همراه داشته باشید.

ماهیت آزمون نظام مهندسی به صورت تستی است اما در رشته معماری صلاحیت طراحی آزمون به صورت تشریحی برگزار می‌شود که معمولا این آزمون زمان برگزاری جداگانه ای از دیگر رشته‌ها دارد دلیل اینکار به خاطر زمانبر بودن تصحیح برگه آزمون می‌باشد.

شرایط ثبت نام در آزمون نظام مهندسی

ثبت نام آزمون دارای شرایط اختصاص و عمومی است که نیاز است داوطلبان نسبت به شرایط ثبت نام آزمون نظام مهندسی آگاهی داشته باشند. شرایط اختصاصی بیشتر شامل گرایش رشته‌های مورد تأیید کمیسیون هم ارزی است. بطور واضح تر باید گفت که صرفا داشتن مدرک در رشته‌های هفتگانه نظام مهندسی نمی‌تواند ورود شما را به آزمون نظام مهندسی تضمین کند در این بین مصوبات کمیسیون هم ارزی تعیین کننده این است که چه رشته‌هایی با چه گرایش‌هایی می‌توانند در آزمون نظام مهندسی شرکت کنند. هم چنین میزان ارتقا پایه و اصلی یا مرتبط بودن پروانه براساس مصوبات کمیسیون هم ارزی است.

از دیگر شرایط اختصاصی می‌توان به مدت زمان سنوات مدارک تحصیلی اشاره کرد. برای شرکت در آزمون نظام مهندسی باید حداقل مدرک کارشناسی داشته باشید. سنوات مدرک کارشناسی سه ساله می‌باشد یعنی باید از زمان فارغ التحصیلی تا روز آزمون سه سال گذشته باشد. سنوات برای مدرک کارشناسی ارشد دوسال و برای دکترا یکسال می‌باشد.

اعتبار قبولی و حد نصاب قبولی در آزمون نظام مهندسی

 اعتبار قبولی برای آزمون‌ نظام مهندسی، حداکثر به مدت سه سال از تاریخ آزمون می باشد و ضروری است که در مهلت تعیین شده نسبت به اخذ پروانه اشتغال به کار مهندسی، اقدام شود.

حد نصاب قبولی در آزمون نظام مهندسی

حد نصاب در آزمون‌های ورود به حرفه مهندسان و کاردان‌های فنی ساختمان در تمامی رشته‌ها و صلاحیت‌های آن، ۵۰ درصد می‌باشد.

حد نصاب قبولی در آزمون‌های ورود به حرفه مهندسان در رشته عمران, صلاحیت طرح و اجرای گود، پی و سازه‌های نگهبان و ارزیابی، طرح و اجرای بهسازی، ۶۰ درصد می‌باشد.

روش مطالعه برای قبولی در آزمون نظام مهندسی

 برای مطالعه آزمون نظام مهندسی باید به دید که شما جز کدام دسته از داوطلبان هستید :

گروه اول :  داوطلبانی هستند که می‌خواهند فقط با استفاده از کتب و منابع، همراه با کتاب‌های کلیدواژه و تیترواژه، ولی بدون مطالعه کافی و کسب مهارت لازم در آزمون شرکت نمایند.

گروه دوم داوطلبانی هستند که از ترس اینکه چگونه این همه کتاب را مطالعه نمایند، و بنا به این دلیل که می‌گویند ما فرصت نمی‌کنیم تمامی این کتاب‌ها و منابع را در این زمان کم چند ماهه به طور کامل و خوب مطالعه نماییم، از تهیه و خرید برخی از کتاب‌ها و منابع مربوط به آزمون صرف نظر می‌کنند.

شناخت دقیق وضعیت دو گروه، نیازمند برنامه‌ریزی است. هر دو گروه، در مسیر آزمون با چالش‌های خود روبه‌رو هستند. اغلب داوطلبان این آزمون‌ها به دلیل شاغل بودن و کمبود زمان، با مشکلاتی در مطالعه روبه‌رومی‌شوند. همچنین، دوری آن‌ها از محیط دانشگاهی ممکن است آمادگی آنان را کم کند.

اما بایستی ذهنیت داوطلبان را به‌سوی راهکارهای موثر و کارآمد هدایت کرد. بدون مطالعه کافی، شانس موفقیت در آزمون کم می‌شود. به همین ترتیب، صرف‌نظر کردن از بخشی از منابع نیز به معنای از دست دادن سوالات مهم است.

پس بهتر است همه منابع را تهیه نمایید و با برنامه‌ریزی دقیق، اولویت‌ها را مشخص کرده و زمان باقی‌مانده را برای مطالعه‌ی مؤثر مدیریت کرد. این اقدامات می‌تواند به موفقیت در آزمون کمک کند.

تکنیک پاسخگویی به سوالات

داوطلب باید در نگاه اول سطح سوالات را مشخص کند . سوالات آزمون در سه سطح آسان، متوسط و سخت طراحی می‌شوند و برای پاسخ دهی می‌توان استفاده کرد.

پس در مرحله اول : سوالات را مرور کرده در صورتیکه سوالی را بلد نبودید یا اینکه زمان زیادی برای پاسخ دهی به سوالات صرف شود پس این سوال جز سوالات تله دار هستند در این مواقع باید هنر رد شدن از سوال را داشته باشید و در وهله اول از پاسخ دهی به این سوالات امتناع کنید و در مرحله آخر می‌توانید به سولات زمانبر بپردازد.

مرحله دوم :

بعد از اینکه به سوالات ساده پاسخ دادید مقداری به اعتماد نفس خود کمک کردید و الان می‌توانید سراغ سوالات سطح متوسط بروید سوالاتی که حل آنها را بلد هستید و یا حتی می‌توانید با جست و جو در کلیدواژه پاسخ درست را پیدا نمایید. مدت زمان پاسخگویی به سوالات متوسط ۲ تا ۴ دقیقه است.

مرحله سوم

در صورت پاسخ دهی به سوالات سطح متوسط و آسان تقریبا هشتاد درصد سوالات پاسخ دادید و برای کسب نمرات بالاتر می‌توایند در صورت بلد بودن جواب سوال روی آنها سرمایه گذاری کنید.

سخن آخر

آزمون نظام مهندسی همانند دیگر آزمون ها نیاز به تمرین و ممارست دارد کتاب باز بودن آزمون نباید این ذهنیت اشتباه را در داوطلبان ایجاد کند که صرفا می‌تواند بدون مطالعه و دوری چندین ساله از درس و دانشگاه به کسب نمره امیدوار باشند. در این مقاله سعی داشتیم که توضیحات جامعی در از آزمون نظام مهندسی داشته باشیم تا در مسیر قبولی همراه و کنار شما باشیم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
https://akhbartimes.ir/sitemap_index.xml