ای کاش این نکات را قبل از بزرگ شدن نوزاد می دانستم!

اکنون نوزاد شما اینجاست. شما سیسمونی نوزاد را تهیه کرده اید و الان باید وظایف خود را به عنوان والدین انجام دهید. زندگی تغییر کرده است، و ممکن است سوالات زیادی در مورد اینکه چه کاری باید انجام دهید، داشته باشید. مانند هر تجربه دیگری به دنیا آمدن فرزند نیز یک سری مهارت ها می طلبد.

اگر با این نکات آشنایی ندارید و می خواهید علم شما در مورد فرزند داری مانند سیسمونی نوزاد به روز باشد. این مطلب برای شما تهیه شده است.

آیا پس از زایمان به کمک کسی نیاز دارم؟

بخش مهمی از مراقبت از نوزاد تازه متولد شده این است که از خودتان نیز مراقبت کنید.پس از زایمان ممکن است شما دچار شوک و یا حتی افسردگی پس از زایمان شوید. پس به خود و نوزادتان اهمیت دهید.

بستگان و دوستان بهترین گزینه کمکی برای شما هستند. حتی اگر در مورد بعضی چیزها مخالف هستید، تجربیات آنها ممکن است مفید باشد.

یکی از رسوم ایرانی ها دید و بازدید مادر و نوزاد پس از زایمان است. اما اگر تمایلی به داشتن مهمان ندارید یا نگرانی های دیگری دارید، در مورد محدود کردن بازدیدکنندگان احساس گناه نکنید. راحتی شما مهم ترین چیز است.

چگونه با نوزادم رفتار کنم؟

اگر نوزادان تازه متولد شده را دیده باشید مطمئنا به ظرافت آنها دقت کرده اید. در اینجا چند نکته اساسی برای یادآوری وجود دارد:

  • قبل از دست زدن به نوزاد دست های خود را بشویید (یا از یک ضد عفونی کننده سیسمونی نوزاد استفاده کنید). نوزادان هنوز سیستم ایمنی قوی ندارند، بنابراین در معرض خطر عفونت هستند. اطمینان حاصل کنید که هر کسی که کودک شما را در دست می گیرد دست های تمیزی داشته باشد.
  • از سر و گردن کودک خود حمایت کنید. هنگام حمل نوزاد سر را در گهواره نگه دارید. و هنگامی که کودک را به صورت عمودی حمل می کنید یا زمانی که کودک خود را به زمین می گذارید، از سر حمایت کنید. برای حفاظت بهتر از نوزاد در هنگام حرکت می توانید از کالسکه نوزاد استفاده کنید.
  • هرگز کودک خود را تکان ندهید، چه در بازی و چه در حالت بی احتیاطی لرزش می تواند باعث خونریزی در مغز و گاهی مرگ شود. اگر می خواهید کودک خود را بیدار کنید، این کار را با تکان دادن انجام ندهید. در عوض، پاهای کودکتان را قلقلک دهید یا به آرامی روی گونه‌اش دست بکشید.
  • هنگام استفاده از کریر، کالسکه یا صندلی ماشین همیشه کودک خود را محکم ببندید. هر فعالیتی را که می تواند بیش از حد خشن یا جهنده باشد محدود کنید. از طرفی سعی کنید بهترین کالسکه را برای سیسمونی نوزاد خود تهیه کنید که خطری نداشته باشد.
  • از بازی خشن با نوزادان مانند تکان دادن روی زانو یا پرتاب آنها به هوا خودداری کنید.

images_1701200438_6566423646f49.jpg

چگونه می توانم با نوزاد پیوند برقرار کنم؟

پیوند در اولین ساعات و روزهای پس از تولد اتفاق می افتد، زمانی که والدین ارتباط عمیقی با فرزند خود برقرار می کنند. نزدیکی فیزیکی می تواند به شکل گیری یک پیوند عاطفی کمک کند و به رشد کودک شما از طرق دیگری کمک کند. یکی دیگر از راه‌های فکر کردن به پیوند، عاشق نوزاد شدن است. بچه ها از داشتن والدین یا بزرگسال دیگری در زندگی خود که بدون قید و شرط آنها را دوست دارند، رشد می کنند.

پیوند را با گهواره کردن و نوازش آرام کودک خود در الگوهای مختلف آغاز کنید. یکی دیگر از تکنیک های خوب تماس پوست به پوست (که مراقبت کانگورو نیز نامیده می شود) است، که در آن نوزاد خود را روی سینه خود نگه می دارید. این به آرامش و آرامش نوزادان و تنظیم ضربان قلب آنها کمک می کند. این تمرین خوبی برای مادران یا پدران است.

در اینجا نحوه تماس پوست به پوست با نوزاد آمده است:

  • از استفاده از عطرها یا لوسیون های معطر خودداری کنید و قبل از آن از دود سیگار دوری کنید.
  • یک صندلی راحت در اتاقی با نور کم پیدا کنید. پیراهنی بپوشید که در جلو باز می شود. کودک خود را فقط در یک پوشک روی سینه برهنه خود بخوابانید.
  • آرام بنشینید، آرام صحبت کنید، زمزمه کنید، آواز بخوانید یا با صدای بلند بخوانید. ممکن است نوزاد شما در این مدت بخوابد.

چگونه می توان نوزاد را آرام کرد؟

کمک به آرامش نوزادان می تواند به آنها کمک کند احساس شادی و راحتی بیشتری داشته باشند. در اینجا چند نکته برای آرام کردن کودک شما آورده شده است.

ماساژ: ماساژ نوزاد ممکن است به نوزادان کمک کند، به خصوص آنهایی که زود به دنیا آمده اند یا مشکلات پزشکی دارند. برخی از انواع ماساژ ممکن است پیوند را تقویت کرده و به رشد و تکامل نوزادان کمک کند. بسیاری از کتاب‌ها و فیلم‌ها ماساژ نوزادان را پوشش می‌دهند. البته دقت کنید که نوزادان به اندازه بزرگسالان قوی نیستند، بنابراین نوزاد خود را به آرامی ماساژ دهید.

صداها: نوزادان معمولاً صداهای آوازی مانند صحبت کردن، غرغر کردن، آواز خواندن و غوغا کردن را دوست دارند. کودک شما احتمالا از گوش دادن به موسیقی ملایم لذت خواهد برد. جغجغه های کودک و تشک بازی موزیکال راه های خوب دیگری برای تحریک شنوایی نوزاد شما هستند . اگر کوچولوی شما شلوغ است، سعی کنید آواز بخواند، شعر و قافیه های مهد کودک بخواند، یا در حالی که کودک خود را به آرامی روی صندلی تکان می دهید یا تکان می دهید، با صدای بلند بخوانید.

برخی از نوزادان ممکن است به طور غیرعادی به لمس، نور یا صدا حساس باشند. آن‌ها ممکن است به راحتی بترسند و گریه کنند، کمتر از حد انتظار بخوابند، یا وقتی کسی برایشان صحبت می‌کند یا آواز می‌خواند، صورت خود را برگردانند. اگر کودک شما اینطور است، سطح سر و صدا و نور را کم تا متوسط ​​نگه دارید.

قنداق کردن: یکی دیگر از روش های تسکین دهنده قنداق کردن است که برای برخی از نوزادان در چند هفته اول به خوبی جواب می دهد. قنداق کردن مناسب بازوهای کودک را نزدیک بدن نگه می دارد و در عین حال به پاهای او اجازه می دهد کمی حرکت کنند. کودک را گرم نگه می دارد و به نظر می رسد که به اکثر نوزادان احساس امنیت و راحتی می دهد. قنداق کردن همچنین ممکن است به محدود کردن رفلکس  کمک کند، که می تواند کودک را بیدار کند.

images_1701200386_656642027c128.jpg

در اینجا نحوه قنداق کردن کودک آمده است:

  • یک پتوی کودک را با یک گوشه آن کمی تا شده پهن کنید.
  • نوزاد را رو به بالا روی پتو دراز بکشید و سر او را بالای گوشه تا شده قرار دهید.
  • گوشه سمت چپ را روی بدن کودک بپیچید و آن را در زیر پشت قرار دهید و زیر بازوی راست بروید.
  • گوشه پایینی را روی پای کودک بالا بیاورید و آن را به سمت سر او بکشید، اگر پارچه به صورت کودک شما نزدیک شد، آن را تا کنید. خیلی محکم دور باسن نپیچید. باسن و زانوها باید کمی خم شده و بیرون بروند. بستن بیش از حد کودک ممکن است خطر  دیسپلازی هیپ (dis-PLAY-zhuh) را افزایش دهد.
  • گوشه سمت راست را دور کودک خود بپیچید و آن را زیر پشت او در سمت چپ قرار دهید و فقط گردن و سر را در معرض دید قرار دهید. برای اطمینان از اینکه کودک شما خیلی محکم بسته نشده است، مطمئن شوید که می توانید دستی را بین پتو و سینه کودک خود قرار دهید. این باعث می شود تا راحت نفس بکشید. اما مطمئن شوید که پتو آنقدر شل نباشد که باز شود.
  • هنگامی که کودک شما غلت زدن را یاد گرفت او را قنداق نکنید. معمولاً حدود ۲ ماه است. در این سن، برخی از نوزادان می‌توانند هنگام قنداق کردن غلت بزنند، که آنها را در معرض خطر  سندرم مرگ ناگهانی نوزاد (SIDS) قرار می‌دهد.

چگونه نوزادم را پوشک کنم؟

چه از پوشک های پارچه ای یا یکبار مصرف استفاده کنید، کودک شما حدود ۱۰ بار در روز آنها را کثیف می کند، یعنی حدود ۷۰ بار در هفته. هنگام پوشک زدن کودک :

  • تمام لوازم مورد نیاز خود را در دسترس داشته باشید.
  • با استفاده از آب، گلوله های پنبه ای و یک دستمال یا دستمال مرطوب، جلو به عقب نوزاد را به آرامی پاک کنید.
  • در صورت نیاز برای درمان بثورات پوشک از کرم پوشک استفاده کنید.
  • پس از تعویض پوشک دستان خود را بشویید.

images_1701200339_656641d344561.webp

چه زمانی باید نوزادم را حمام کنم؟

در چند هفته اول، نوزادان حمام اسفنجی می گیرند. سپس، پس از افتادن کنده بند ناف و بهبود ختنه (اگر کودک شما ختنه شده باشد)، نوزادان می توانند در سینک یا وان پلاستیکی کوچک نوزاد حمام کنند.

هنگامی که کودک شما برای حمام وان آماده است، اولین حمام ها باید ملایم و مختصر باشند. اگر کودک شما ناراحت شد، یک یا دو هفته به حمام اسفنجی برگردید، سپس دوباره وان را امتحان کنید. حمام دو یا سه بار در هفته در سال اول خوب است. حمام کردن مکرر ممکن است باعث خشک شدن پوست کودک شود.

چگونه از بند ناف و ناحیه ختنه مراقبت کنم؟

  • مراقبت از بند ناف: اطراف کنده بند ناف را با آب معمولی تمیز کنید و با پارچه خشک کنید تا بند ناف خشک شود و از بین برود، معمولاً طی ۱۰ روز تا ۳ هفته طول می کشد. اجازه ندهید ناحیه ناف در آب خیس بخورد تا زمانی که کنده از بین برود و ناحیه بهبود یابد. قبل از اینکه کنده بند ناف بیفتد، رنگ آن از زرد به قهوه ای یا سیاه تغییر می کند، این طبیعی است. اگر ناحیه قرمز به نظر می رسد، بوی بدی دارد یا ترشح دارد، با پزشک خود تماس بگیرید.
  • مراقبت از ختنه: پزشکان معمولاً بعد از ختنه ، روی نوک آلت تناسلی نوزاد وازلین می‌مالند و روی آن را با گاز می‌پوشانند تا زخم به پوشک نچسبد. در هر تعویض پوشک، نوک آن را به آرامی با آب گرم (نه دستمال مرطوب بچه) پاک کنید، سپس ژله و گاز را روی آن بمالید. قرمزی یا تحریک آلت تناسلی باید در عرض چند روز تا یک هفته بهبود یابد. اما در صورت بدتر شدن یا ایجاد تاول های چرکی فوراً با پزشک خود تماس بگیرید. اینها می توانند نشانه های عفونت باشند.

هر چند وقت یکبار باید به نوزادم غذا بدهم؟

چه با سینه یا شیشه شیر به نوزاد خود غذا دهید، ممکن است تعجب کنید که چند وقت یکبار این کار را انجام دهید. به طور کلی، توصیه می شود که نوزادان بر حسب نیاز تغذیه شوند، یعنی هر زمان که به نظر گرسنه به نظر می رسند. نوزاد شما ممکن است با گریه کردن، گذاشتن انگشتان در دهان یا صداهای مکیدن به شما نشان دهد که گرسنه است. نوزاد تازه متولد شده باید هر ۲ تا ۳ ساعت یکبار تغذیه شود.

نوزادانی که با شیر مادر تغذیه می‌شونداگر علائم زیر را داشته باشند یعنی به اندازه کافی غذا می‌خورند.

  • راضی به نظر می رسند
  • حدود ۶ پوشک خیس و چندین مدفوع در روز دارند
  • خواب خوبی دارند
  • به طور منظم وزن اضافه می کنند

images_1701200314_656641ba94a62.png

یکی دیگر از راه‌های خوب برای تشخیص اینکه آیا نوزادی که از شیر مادر تغذیه می‌کند، شیر دریافت می‌کند این است که متوجه شوید که آیا سینه‌های شما قبل از شیر دادن به نوزادتان احساس سنگینی دارند و بعد از شیر دادن کمتر احساس سنگینی دارند. اگر از نوزاد شما از شیر خشک تغذیه می کند، به راحتی می توانید ببینید که آیا کودک شما به اندازه کافی غذا می خورد یا خیر. اگر در مورد برنامه رشد یا تغذیه کودک خود نگرانی دارید با پزشک خود صحبت کنید.

نوزادان اغلب هوا را در حین شیر خوردن می بلعند که می تواند آنها را بداخلاق کند. برای جلوگیری از این امر، نوزاد خود را اغلب آروغ بزنید.

در مورد خواب نوزادم چه باید بدانم؟

شاید تعجب کنید که بدانید نوزادان حدود ۱۶ ساعت یا بیشتر می خوابند. آنها معمولا برای دوره های ۲-۴ ساعت می خوابند. بسیاری از نوزادان در طول شب (بین ۶ تا ۸ ساعت) در ۳ ماهگی می خوابند، اما اگر نوزاد شما اینطور نیست، جای نگرانی نیست. مانند بزرگسالان، نوزادان الگوها و چرخه خواب خود را توسعه می دهند.

همیشه نوزادان را به پشت بخوابانید تا خطر SIDS را کاهش دهید. سایر روش های خواب ایمن عبارتند از:

  • از پتو، لحاف، پوست گوسفند، ضربه گیر، حیوانات عروسکی یا بالش در گهواره یا کاسه استفاده نکنید زیرا می توانند کودک را خفه کنند.
  • والدین یک اتاق خواب (اما نه تخت) با نوزاد برای ۶ ماه تا ۱ سال اول مشترک داشته باشند.

موقعیت سر نوزاد را از شب به شب تغییر دهید (اول سمت راست، سپس چپ و غیره). این به جلوگیری از ایجاد یک نقطه صاف در یک طرف سر کمک می کند.

خیلی زود، یک روال عادی خواهید داشت و حرفه ای خواهید شد نگران نباشید. اگر سؤال یا نگرانی دارید، با پزشک خود صحبت کنید. آنها می توانند منابعی را توصیه کنند که می تواند کمک کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
https://akhbartimes.ir/sitemap_index.xml