بازارساز دلار را از کجا گرفت؟

پس از پنج روز نوسانات، بازار ارز از منطقه حساس عقب نشینی کرد. بازار طلا و ارز در محدوده مشخصی و بسیار زیر سقف نوسان دارد. بازارساز دلار را از کجا گرفت؟

بازار ارز پس از پنج روز نوسان قیمت ها را در مرز حساس متوقف کرد. قیمت دلار که هفته گذشته نوسان داشت و هر روز رقم جدیدی را ثبت می کرد، در این نقطه متوقف شد و پس از رسیدن به ۷۲ هزار تومان در پایان هفته، قیمت را اصلاح کرد. علاوه بر اینکه قیمت دلار باید از نظر فنی اصلاح می شد، رکود قیمت ها نیز تحت تاثیر یک شایعه بود. در بازار روز شنبه برخی مدعی شدند که بازارساز از امروز مداخله یک میلیاردی را در بازار آغاز می کند و کارشناسان بازار نیز از تاثیر مستقیم این بازارساز بر حواله ها و قیمت ارز می گویند.

با این حال قیمت دلار با این خبر عقب نشینی کرد اما برخی در بازار مراقب بودند. این گروه اعلام کردند که اگر بازار با دخالت یک میلیارد درهم اصلاح کوچکی انجام دهد به این معنی است که خریدار پشت آن خوابیده است. از دید دیگران، خبر مداخله فقط فعلاً خریدار را می ترساند، اما بعد که می بیند خبری نیست، قدرتمندتر به نظر می رسد.

در هفته ای که بازار ارز سقف های جدید را آزمایش کرد، قیمت طلا و ارز زیر سقف در محدوده مشخصی نوسان داشت. محدوده طلای ذوب شده در هفته گذشته بین ۱۹ میلیون و ۷۵۰ هزار تومان تا ۲۰ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان و در بازار سکه قیمت بین ۵۱ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان تا ۵۲ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان در نوسان بود. عوامل متعددی بر این نوسانات بازار طلا و ارز تأثیر گذاشته است. اولین و مهمترین عامل در بازار طلا، قیمت جهانی طلا است که افزایشی نداشته و متضرر می شود. عامل دوم وضعیت بلوک است که نشان می دهد این بازار بی پول است. عامل سوم حراج شمش طلا و حراج سکه ۱۴۰۳ است.

در بازار طلا و سکه هم شاهد هیاهویی بودیم. برخی در بازار مدعی شدند که حساب بانکداران طلا همچنان مسدود است و همین امر باعث بی پولی بازار شده است.

درباره بی پولی و انسداد بازار دو تحلیل متفاوت وجود داشت. برخی معتقدند در شرایط بلوک هیچکس به طلا روی نمی آورد و در این شرایط خریدار بازنده است. اما از سوی دیگر عده ای فکر می کنند این وضعیت تله بازاری برای روند جدید است. یکی از نشانه های دام این مقوله ورود پول به صندوق های بورس طلا در روز شنبه بود. صندوق های طلا که در ۹ روز متوالی خانه دار شده اند، روز شنبه به ۵۴۴ میلیارد تومان رسید.

در بازار روز شنبه قیمت دلار هرات از ۷۱ هزار و ۲۰۰ تومان آغاز شد و بین کف کانال و خط مقاومت در نوسان بود. قیمت دلار هرات در ابتدا تلاش کرد تا بالای ۷۱ هزار و ۳۰۰ تومان شکسته شود و سپس با سقوط درهم به نزول رسید. قیمت دلار هرات در نهایت روی ۷۱ هزار و ۲۵۰ تومان بسته شد. در شنبه بازار با اینکه قیمت طلا در وضعیت بلوکی قرار داشت، قیمت دلار هرات به وضعیت اجاره تبدیل شد.

قیمت دلار تهران که هفته گذشته تا سطح ۷۲ هزار تومان افزایش یافته بود، از روز شنبه با قیمت ۷۱ هزار و ۷۰۰ تومان آغاز شد و با دامنه منفی درهم تا میانه کانال اول ۷۱ هزار تومان سقوط کرد. قیمت دلار تهران تا ۷۱ هزار و ۳۵۰ تومان کاهش یافت و در ۷۱ هزار و ۵۵۰ تومان به پایان رسید.

قیمت تتر که در هفته با پیک بیت کوین به ارقام جدیدی در کانال ۷۴ هزار تومانی رسیده بود، به روند نزولی خود ادامه داد و روز شنبه برای از دست دادن کانال ۷۲ هزار تومانی دست و پنجه نرم کرد.

قیمت درهم امارات از روز شنبه با اختلاف منفی ۴۰ تومانی تا ۱۹ هزار و ۷۰۰ تومان آغاز شد و روند نزولی داشت. قیمت درهم در نیمه دوم حوالی ساعت ۱۴ به ۱۹۵۴۰ تومان رسید و روز را با همین قیمت به پایان رساند. با این کاهش درهم، قیمت به سقف حمایتی رسید و حباب دلار درهم امارات ۲۱۰ تومان کاهش یافت.

قیمت ارز ۵۲ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان بازگشایی شد و از همان ابتدا کاهش یافت و این کانال را از دست داد. قیمت ارز در اواسط روز با ۷۰۰ هزار تومان کاهش به ۵۱ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان رسید و با همین نرخ بسته شد. حباب سکه در سه روز کاری گذشته در ۱۶ درصد ثابت مانده است.

قیمت طلای مذاب که در پایان هفته گذشته در کانال ۲۰ میلیون تومانی معامله می شد، روز شنبه با اختلاف منفی ۱۹ میلیون و ۹۶۰ هزار تومانی آغاز شد و از این سو به سوی دیگر نوسان کرد. روز شنبه قیمت طلا تا پله هشتم کانال ۱۹ میلیون کاهش یافت و در نهایت به قیمت افتتاحیه بازگشت.

این بازار روز شنبه مورد توجه همتی، وزیر اقتصاد و شیلات، رئیس سازمان بورس قرار گرفت. سیدی اعلام کرد که صندوق ارز دیجیتال در راه بورس است و همتی هم گفت که می خواهیم ارز دیجیتال را ساماندهی کنیم نه اینکه محدود کنیم، هر کاری برای محدود کردن آن انجام دادیم ناموفق بودیم.

منبع اکو ایران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
https://akhbartimes.ir/sitemap_index.xml