برخی از دستاوردهای ۴۰ ساله انقلاب اسلامی + معرفی کتاب
حدودا چهار دهه از انقلاب اسلامی ایران می گذرد و در چهل و چهار سالگی انقلاب هستیم و عدد ۴۰ در فرهنگ شیعی و اسلامی نماد بلوغ و تکامل است. اگر امروز ما به آرمانها و قلههای انقلاب ماند استقلال، عدالت، آزادی و معنویت بنگریم به خوبی می توان عملکرد ۴۰ ساله جمهوری اسلامی را مورد ارزیابی قرار داد که تا به حال دستاورد انقلاب اسلامی چه بوده و در کجاها دچار نقص یا عقبماندگی هستیم.
البته ناگفته نماند دشمنان با قدرت رسانه ای خودتلاش می کنند با سیاهنمایی، بزرگ کردن مشکلات، زیر سوال بردن و یا کمارزش جلوه دادن دستاوردهای انقلاب و ایجاد یاس و ناامیدی در جامعه نظام اسلامی را ناکارآمد نشان دهند و امروزه شاید کمتر کسی حاضر باشد از انقلاب اسلامی دفاع کند، ولی آمار نشان میهد انقلاب اسلامی در همه زمینهها رشد داشته است. با ما همراه باشید تا در ادامه ضمن مروری بر دستاورد های انقلاب اسلامی کتابی را به شما معرفی کنیم که به ارزیابی ۴۰ ساله انقلاب از منظر آمار های جهانی پرداخته است.
برخی دستاورد های ۴۰ ساله انقلاب اسلامی
یکی از مهمترین دستاورد انقلاب اسلامی در حوزه سیاسی بوده است، باید به یاد آورد که ما وارث رژیمی هستیم که فردی به نام شاه در رأس آن بود که تصمیم میگرفت، دستور میداد و بقیه هم اجرا میکردند. به عبارتی هم دولت شاه یک دولت دستنشانده و گوش به فرمان بود و هم مجلس شاه، که حتی امریکاییها به آن لقب «مهر پلاستیک» دادند و در اسناد سفارت امریکا در ایران این لقب آمده که هر چه شاه دستور میداد، دولت آن را به شکل لایحه به مجلس ارائه میکرد و مجلس همان را تصویب میکرد.
مردم هیچ نقشی در اداره سیاسی کشور نداشتند و حتی آگاه نبودند که چه کسی نماینده آنها در مجلس است. گاهی نام افرادی از صندوق آرای برخی شهرستانها به عنوان نماینده در میآمد که هیچگاه به آن شهرستان نرفته بودند و بعد از انتخاب شدن هم هیچگاه پا به آنجا نگذاشتند.
اما الان مشاهده میکنید به طور میانگین هر سال یک انتخابات داریم و برای اینکه وقت مردم زیاد تلف نشود برمبنای قانونی که تصویب شد هر دو سال دو انتخابات را با هم داریم و این مسائل نشان میهد که مردم نقش جدی در حکومت دارند.
در حوزه اقتصادی بر مبنای آمار بانک جهانی جمهوری اسلامی در همه زمینهها با وجود همه مشکلات، رشد بسیار چشمگیری داشته است؛ یک جنگ ۸ ساله به کشور تحمیل شد و جنگ به هر حال همه امکانات کشور را میبلعد، خرابیهای پس از جنگ و فشارهای اقتصادی که ابرقدرتها به ایران تحمیل کردند که گاه برای به دست آوردن یک قطعه و وارد کردن آن به کشور چه سختیهایی وجود داشت، اما با این وجود در صنایع فضایی ایران امروز جزو کشورهایی است که موشک و ماهواره به فضا پرتاب میکند. در حوزه نظامی قبل از انقلاب فقط یک کارخانه تسلیحاتی داشتیم که تنها در آن اسلحه ژـ ۳ ساخته میشد. اما امروز بهترین و دقیقترین موشکهای نقطهزن در ایران تولید میشود. همچنین ایران مشغول ساختن هواپیماهای جنگنده و پهباد است که کمتر کشوری تکنولوژی ساخت آنها را دارد.
در زمینه تولید برق مجموعا تا سال ۱۳۵۷، ۷ هزار مگاوات برق در کشور تولید میشد اما امروز ۸۲ هزار مگاوات برق تولید میشود. در زمان قبل انقلاب تنها ۵ شهر بزرگ و یک روستا گازرسانی شده بود اما امروز کمتر روستایی است که گاز نداشته باشد و حدود ۹۸ درصد از روستاها دارای گاز هستند و اینها خدماتی است که جمهوری اسلامی ایران در سختترین شرایط به مردم ارائه داده است.
در قبل از انقلاب ۱۳ درصد مردم از یخچال و تلویزیون استفاده میکردند اما الان طبق آمار بانک جهانی ۹۹,۵ درصد مردم ایران از این امکانات برخوردارند. امروز تعداد دانشجویان ۱۴ برابر دوره پهلوی است. در حالی که سال ۱۳۵۷ این رقم حدود ۵۱۶ هزار بوده است. از لحاظ بهداشت و درمان و تخت بیمارستان دوره جمهوری اسلامی و پهلوی اصلا قابل قیاس نیست. یکی از شاخصهای مهم توسعه انسانی امید به زندگی است که این عدد در دوره شاه حدود ۴۵ سال بود و الان نزدیک به ۷۶ سال است.
مهمترین مسئله عدالت اجتماعی است که در زمان شاه ضریب جینی(فاصله طبقاتی) براساس آمار بانک جهانی، حدود ۴۸ درصد بوده و الان به حدود ۳۸ درصد رسیده است. به عبارتی طبقه متوسط گسترش پیدا کرده و زیادتر شده است. در حالی که در دوره پهلوی ۴۰ درصد ثروت کشور در اختیار ۲۰ درصد یا ۱۱۴ خانواده بوده، امروز این رقم گسترش پیداکرده است.
اما واقعیت این است آنچه که امام خمینی(ره) برای ما ترسیم کرد یک حکومت آرمانی متخلق بود و با وجود همه پیشرفت ها، در برخی زمینه ها همچون برقراری عدالت قضایی، برخورداری از وضعیت معیشتی مناسب و… مردم احساس خوبی ندارند و اینها نقاط آسیبپذیر ماست و مسئولین باید با همتی مضاعف به سمت کاهش فاصله بین مردم و کارگزاران حکومتی برنامهریزی کند تا شاهد شکوفایی روز افزون انقلاب اسلامی و نیز احساس رضایت و همدلی مردم و دولت باشیم.
کتاب صعود چهل ساله
تا اینجا با برخی از دستاورد های انقلاب اسلامی آشنا شدیم اکنون قصد داریم کتابی را به شما معرفی کنیم که نشان میدهد جمهوری اسلامی ایران در این چهل سال به کدامیک از آرمانهای عدالت، استقلال، آزادی، معنویت، کرامت زن، مردمسالاری دینی، گسترش رفاه عمومی و دیگر آرمانهای انقلاب دست پیداکرده است.
کتاب صعود چهل ساله که ثمره تلاش نزدیک به ۷۰ نفر از نخبگان حوزوی و دانشگاهی و مطالعه بیش از ۱۷ هزار ساعت است، تلاش کرده است میزان دستیابی جمهوری اسلامی ایران به آرمانهایی از قبیل: عدالت، استقلال، معنویت، آزادی، کرامت زن، مردم سالاری دینی وگسترش رفاه عمومی را با استفاده از نزدیکترین و متناسبترین شاخصهای بینالمللی به آرمانهای انقلاب اسلامی ایران، بررسی کند.
ارجاعات این کتاب به معتبرترین منابع بینالمللی نظیر دادههای اطلاعاتی سازمان ملل، بانک جهانی، سازمان جهانی غذا و کشاورزی، سازمان جهانی سلامت، دفتر برنامه توسعه ملل متحد و دیگر مراجع آماری جهانی مستند شده است و همین مسئله یکی از نقاط قوت این کتاب می باشد.
ذکر این نکته لازم است که این کتاب علاوه بر بیان دستاوردهای انقلاب سلامی به کاستیها نیز توجه داشته و در فصل آخر کتاب به اختصار به برخی از دلایل کند شدن سرعت حرکت انقلاب اسلامی ایران به سمت آرمانهای خود را اشاره کرده است.
کتاب صعود چهل ساله در ۳۲۰ صفحه و ۹ فصل توسط نشر معارف وارد بازار نشر شده است و ما مطالعه این کتاب را به عموم مردم ایران به خصوص جوانان و جامعه نخبگانی کشور پیشنهاد می کنیم چرا که کارهای انجامگرفته در انقلاب اسلامی را باکارهای قبل از انقلاب به خوبی مقایسه میکند و منبعی مطمئن در این زمینه است.