بوی قحطی بلند شد/ جهان انگشت به دهان ماند
به گزارش اقتصاد۱۰۰، در بیمارستان «العوده» در نواحی شمالی غزه صحنه های دلخراشی در جریان است. مادرانی به دلیل سوءتغذیه شدید توان شیردهی به فرزندان خود را ندارند، به دنبال شیرخشک هستند تا نوزادان خود را سیر کنند. این تصاویر نشان می دهند که غزه در مرز قحطی قرار داشته و اظهارات رژیم صهیونیستی مبنی بر تسهیل ارسال کمک های بشردوستانه به غزه را زیر سوال می برد.
به گزارش روزنامه گاردین، عمق بحران غذایی غزه را می توان در العوده مشاهده کرد. کادر درمانی هم در این بیمارستان مانند دیگر بیماران از سوءتغذیه رنج می برند. دکتر «محمد صالحه» سرپرست این بیمارستان و جراح ارتوپد در گفت وگو با گاردین از رنجی گفت که خود شخصاً در مبارزه با اثرات سوءتغذیه متحمل شده است. او که با دارو و ویتامین های مختلف تحت مداوا قرار گرفته، گفت: «اینجا همه بیش از یک چهارم وزن خود را به دلیل سوءتغذیه از دست داده اند. هیچ غذایی نیست.» او همچنین به افزایش عفونت ها و بیماری هایی مانند قانقاریا اشاره کرد که منجر به افزایش موارد قطع عضو شده است.
این روزنامه انگلیسی گزارش داد، برای گروه های امدادی که سعی دارند به حدود ۳۰۰ هزار نفر در شمال غزه کمک کنند، بحران غذایی در این منطقه نگرانی فزاینده ای است. نهاد مرجع جهانی در حوزه امنیت غذایی اعلام خطر کرده و هشدار داده است که غزه یا همین حالا در حال قحطی است یا نهایتاً تا ماه ژوئیه به آن دچار خواهد شد. هفته گذشته رژیم صهیونیستی به سازمان خیریه «آشپزخانه مرکزی جهان» که در ارائه وعده های غذایی گرم به حدود ۵۰۰ هزار نفر نقش کلیدی داشت، حمله کرد. این سازمان در این حمله هفت تن از اعضای خود را از دست داد و اعلام کرد فعالیت خود را در غزه به حالت تعلیق در می آورد؛ اقدامی که وضعیت نامساعد موجود را وخیم تر کرده است.
«عبیر عطفا» سخنگوی منطقه غرب آسیا در برنامه جهانی غذای سازمان ملل متحد با بیان اینکه سازمان هایی از این قبیل تلاش می کنند تا نیازهای غذایی ضروری بیش از یک میلیون نفر را ماهانه برآورده کنند، بر ضرورت تامین امنیت محیط کار نیروهای بشردوستانه تاکید کرد.
به گزارش گاردین، در پی گفت وگوی اخیر «جو بایدن» رئیس جمهور آمریکا و «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر رژیم صهیونیستی، مقامات اسرائیلی از برنامه هایی برای گشایش موقت گذرگاه مرزی خبر دادند که ارسال کمک های بشردوستانه را تسهیل خواهد کرد. بااین حال، فرایندهای نظارتی پیچیده – و اغلب غیرقابل پیش بینی – رژیم صهیونیستی در گذرگاه ها بی شک چالش هایی را به وجود خواهد آورد.
ارسال کمک های بشردوستانه به غزه با موانع متعددی روبرو شده است. از مسائل مربوط به ترخیص کالاها گرفته تا نگرانی های امنیتی رژیم صهیونیستی. این موانع تلاش های سازمان هایی مانند برنامه جهانی غذا را که هدف آن ارسال روزانه ۳۰ کامیون تدارکات به شمال غزه است، پیچیده می کند. بااین حال و با وجود این چالش ها، پیشرفت هایی حاصل شده و از ژانویه تا امروز حدود ۱۱۰ کامیون حاوی کمک های بشردوستانه وارد غزه شده اند.
از این ها گذشته، یکی از بزرگ ترین سازمان های بین المللی امدادرسانی به فقرا و گرسنگان به نام «آکسفام» اخیراً در گزارشی جزئیات بیشتری از وخامت اوضاع تغذیه در غزه را منتشر کرد. به گزارش آکسفام، مردم شمال غزه به طور متوسط روزانه با تنها ۲۴۵ کالری خود را زنده نگه می دارند؛ مقداری که حتی از یک قوطی لوبیا هم کمتر است. «اسکات پل» یکی از مقامات ارشد آکسفام همچنین به پیچیدگی های رسیدگی به وضعیت انسان ها در قحطی تاکید کرد و گفت در این وضعیت روش های مرسوم کمک رسانی ممکن است نه تنها برای گرسنگان کافی نباشد، بلکه شاید برای کسانی که به شدت سوءتغذیه دارند، آسیب زا باشد.
به گزارش گاردین، بحران غذایی شمال غزه رو به وخامت است و بسیاری آن را «جهنم روی زمین» توصیف می کنند. این بحران نیازمند اقدام هماهنگ و فوری در سطح بین المللی است تا از قحطی جلوگیری شده و مواد غذایی ضروری و کمک های پزشکی به کسانی برسد که به آن نیاز مبرم دارند.
انتهای پیام