تخت‌گاز خودروهای بی‌کیفیت در آمار خونین تصادفات

بالابردن استانداردها به تنهایی مشکلی را در صنعت خودرو حل نمی کند ،کما اینکه  در این ۴ ،۵ سال گذشته استانداردها را بالا برده ایم و از ۶۵ به ۸۵ رساندیم.مشکل اصلی ما اقتصادی است و برای رفع مشکل کیفیت خودرو و به روز شدن خودروسازان باید ساختارهای اقتصادی درست شود.

تخت‌گاز خودروهای بی‌کیفیت در آمار خونین تصادفات

پویش “نه به تصادف”کار خوبی بود و به مردم هشدار می داد که مواظب خودشان باشند وطبق آمار ها مقداری از حجم تصادفات با این پویش کاسته شده است.

متاسفانه در کشور ما مسئولین همواره مشکلات را به جای دیگری پاس می دهند و اطلاعات غلط به مردم می دهند و در نتیجه این نگرش ما همیشه دور خودمان می گردیم.اینکه ما می گوییم خودروی ما استاندارد نیست جمله درستی نیست ؛استاندارد نسبی است و خودروهای ما استاندارد است و اگر مشکلی در خودرو های تولید داخل می بینیم کمبود کیفیت است و نه استاندارد.این دو جمله متفاوت است . یک بخشی از اتفاقاتی که مشاهده می کنیم نتیجه وجود زیاد خودروهای فرسوده و عدم وجود نظارت بر بازار لوازم یدکی است.

چکار کنیم که کیفیت خودروهایمان بهتر شود

اگر چه تولید پراید متوقف شده ولی همین الان ۵ میلیون خودروی پراید در کشور وجود دارد .پراید حذف شد ولی نتیجه حذف این ارابه مرگ برای مردم چه شد؟ آیا مردمی که می توانستند پراید بخرند حالا می روند و یک ماشین آنچنانی می خرند یا با یک تغییر کوچکی نظیر همان پراید را با استاندارد به روز تری می خرند. 

بالابردن استانداردها به تنهایی مشکلی را در صنعت خودرو حل نمی کند ،کما اینکه  در این ۴ ،۵ سال گذشته استانداردها را بالا برده ایم و از ۶۵ به ۸۵ رساندیم.مشکل اصلی ما اقتصادی است و برای رفع مشکل کیفیت خودرو و به روز شدن خودروسازان باید ساختارهای اقتصادی درست شود.

خودروسازان طی ۲ سال گذشته خودروی برقی وارد کردند ولی وقتی مردم این خودروها را نمی خرند و برایشان صرفه ندارد باز هم مشکل حل نمی شود.یعنی مهم این نیست که خودروساز خوروی بهتر بسازد مهم این است بتواند خودروی ارزان ارائه دهد تا مردم هم بتوانند بخرند.

در کشور۲۶ میلیون خودروی در حال تردد داریم و حداکثر حدود ۵ میلیون این خودروها عمر ۴ تا ۵ سال دارند .ضمن اینکه ما حدود ۵ تا ۶ میلیون خودروی فرسوده داریم که تکلیف آنها نیز باید روشن شود و بدانیم خودرو از چه زمانی فرسوده حساب می شود و فرسودگی یعنی چه .مثلا خودروی باعمر ۲۰ سال علیرغم ظاهر تمیز آیا حق تردد دارد ؟که البته ریشه اصلی این معضل نیز اقتصاد است و دولت نمی تواند به مردم فشار بیاورد که از خودروی بالای ۲۰ سال استفاده نکنند.

یکی دیگراز بزرگترن مشکلات ما در صنعت خودرو عدم نظارت بر کیفیت قطعات و خدمات پس از فروش در شبکه عمومی است .متاسفانه  دراین سالها علیرغم فشار به خودروسازها این مشکل مرتفع نشده است.در بحث تصادف ترمز و تایر و …دخیل هستند و متاسفانه در بحث خدمات پس از فروش این مشکل رها شده است و حتی خود مسئولین هم می فرمایند که تا چه حد قطعات تقلبی و بی کیفیت داریم.بعلاوه اینکه بجز داستان قطعات تقلبی عدم نخصص شبکه خدمات پس از فروش بخصوص در مورد خودروهای جدیدیتر یک معضل بزرگ است چرا که بخش مهمی از این خودروهای ترددی خودروهایی هستند که از این شبکه سرویس می گیرند.

بنظر می رسد بر خلاف آن چیزی که برخی می گویند خودروسازان در چارچوب تحریم های فعلی که سنگین ترین تحریم های دنیا است تمام تلاش خود را برای توسعه صنعت خودرو و افزایش کیفیت انجام داده اند واین قیمت گذاری دستوری متاسفانه یک سری مشکلات ایجاد کرده است  مشکل بعدی عدم سرمایه گذاری در بخش های مهم صنعت خودرو است که می توانستیم انجام دهیم.

مورد مصداقی سرمایه گذاری در مورد ورق فولاد است که در برخی خودروها کیفیت ورق خوب است ودر بعضی دیگر خوب نیست.این ناشی از کیفیت ورق است که بخشی از آن مربوط به تحریم ست ولی واقعیت این است که در حال حاضر ما توان این را داریم که مثلا فولاد مبارکه سرمایه گذاری کند و فولاد بهتری ارائه دهد که متاسفانه به لحاظ شرایط اقتصادی موجود سرمایه گذاری لازم انجام نمی شود و در نتیجه اتفاقی که می افتد این است که علیرغم اینکه در طراحی خودرو پبشرفت کرده ایم و ادعا می کنیم که خودروی استاندارد داریم ولی بطور رندوم این وسط کیفیت بعضی از خودروها بد در می آید و در نتیجه خطر آفرین هستند. فراموش نکنیم موضوع کیفیت در فرایند تولید مهم تر از فرآیند طراحی است .

کارشناس صنعت خودرو

۲۱۲۱۲

منبع

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
https://akhbartimes.ir/sitemap_index.xml