در میان خطرات هوش مصنوعی، دیپفیک رئیس مایکروسافت را بیشتر نگران میکند
اقتصاد ۱۰۰ – برد اسمیت، خواستار اقداماتی شد که به مردم بگوید چه زمانی یک عکس یا ویدیو واقعی است و چه زمانی توسط هوش مصنوعی تولید شده.
به گزارش گروه دانش و فناوری، «برد اسمیت»، رئیس مایکروسافت در رابطه با نگرانیهای مربوط به هوش مصنوعی صحبت کرد و از دیپفیک و محتواهای نادرستی که بهظاهر واقعی بهنظر میرسند، بهعنوان بزرگترین نگرانیهای خود یاد کرد.
براساس گزارش رویترز، اسمیت در جریان یک سخنرانی در واشنگتن، با هدف پرداخت به این موضوع که چگونه میتوان هوش مصنوعی را به بهترین نحو ممکن تنظیم کرد، خواستار اقداماتی شد که باعث میشود مردم بدانند چه زمانی یک عکس یا ویدیو واقعی است و چه زمانی برای اهداف بالقوه خطرناک، توسط هوش مصنوعی تولید شده است.
نگرانیهای رئیس مایکروسافت نسبت به هوش مصنوعی
او در جریان سخنرانی خود گفت:
«ما باید بهطور جدی روی مسائل مربوط به دیپفیک تمرکز کنیم. باید بهطور خاص به نگرانیهای مربوط به عملیات نفوذ سایبری خارجی بپردازیم، فعالیتهایی که هماکنون توسط دولتهای روسیه و چین در حال انجام است. ما باید اقداماتی را برای محافظت در برابر تغییرات محتوای قانونی که با هدف فریب مردم از طریق هوش مصنوعی انجام میشود، انجام دهیم.»
اسمیت همچنین خواستار صدور مجوزهایی برای مهمترین اشکال هوش مصنوعی با «تعهدات حفاظت از امنیت، امنیت فیزیکی، امنیت سایبری و امنیت ملی» شد. او گفت:
«ما به نسل جدیدی از کنترلهای صادراتی یا حداقل تکامل کنترلهای فعلی خود نیاز خواهیم داشت تا اطمینان داشته باشیم که این مدلها دزدیده نمیشوند یا از آنها بهگونهای استفاده نمیشود که مقررات کنترل صادرات کشور را نقض کنند.»
هفته گذشته نیز «سم آلتمن»، مدیرعامل OpenAI، استارتاپ توسعهدهنده ChatGPT در اولین حضورش در کنگره، نگرانی خود نسبت به استفاده از هوش مصنوعی برای به خطر انداختن نتایج انتخابات را نشان داد و از آن بهعنوان یک «موضوع نگرانکننده قابل توجه» یاد کرد که نیاز به مقرراتی دارد. او همچنین خواستار همکاری جهانی در زمینه هوش مصنوعی و ایجاد مشوقهایی برای رعایت ایمنی آنها شد.
در همین رابطه، دولت ایالت متحده که ماه گذشته از برنامههایی برای کاهش خطرات هوش مصنوعی رونمایی کرده بود، هفته قبل استراتژیهای بعدی خود برای توسعه هوش مصنوعی «مسئولانه» را اعلام کرد.