دو دلیل برای عدم نوسانات بازار فارکس شارپی/ مهاجرت معامله گران ارزهای دیجیتال از بورس به دیوار
معامله گران می گویند بازار رمزارها زیرزمینی رفت، به گفته تحلیلگران فنی، خرید در سطوح فعلی ترسناک است، تحلیلگران نزدیک به بانک مرکزی درباره نوسانات بازار چه نظری دارند؟
با ورود به هفته دوم آذرماه، روند نوسانات در بازار ارز و ارز ادامه یافت و همچنان شاهد اعداد جدیدی در بازار بودیم. قیمت دلار و ارز نسبت به نرخ روز چهارشنبه هفته گذشته دو کاناله و قیمت طلا و درهم یک کانال افزایش یافت.
معامله گران می گویند که فروشندگان سقف هفته گذشته بازار را رها کردند و متحمل ضرر شدند. برخی از معامله گران معتقد بودند پس از اینکه قیمت ها در هفته گذشته به اوج خود رسید، بازارساز با انتشار اخباری که منتشر کرد، در بازار مداخله خواهد کرد و قیمت ها برمی گردد، اما اتفاقی نیفتاد و شدت نوسان افزایش یافت.
اواخر هفته گذشته، بانک مرکزی شروع به مسدود کردن درگاه پرداخت صرافیهای ارزهای دیجیتال کرد که بنا به گزارشها، دلیل مسدود کردن سفتهبازی و پولشویی در بازار تتر است. تجار و فعالان بازار در این حوزه نسبت به اقدامات بانک مرکزی محتاط بودند و از نگاه آنها راهکار بانک مرکزی بسیار عجیب بود. گفتند بسته شدن درگاه مبادلات ارزهای دیجیتال چندین بار انجام شده اما تاثیر خاصی در روند بازار نداشته است و زمانی که در شرایط خاصی این اتفاق بیفتد سیگنال منفی می دهد. از نظر وی، نداشتن مقاومت ریالی معاملات روزانه بازار ارزهای دیجیتال به معنای بد بودن ارز رمزپایه نیست و این گفته خود سیگنال بدتری به بازار و انتظارات می دهد. این دسته دلیل نوسانات بازار طلا و ارز را این است که ریال برای سرمایه گذاری جذاب نیست و افراد کمی حاضر به نگه داشتن ریال هستند. اگر بانک مرکزی به دنبال دلیل نوسانات بازار است، ابتدا باید به این فکر کند که چگونه ریال جذاب می شود.
امروزه دلایل مختلفی برای نوسانات بازار وجود دارد و هر کسی نظر خود را دارد. برخی معتقدند علت نوسانات بازار تقاضای سال نو است، برخی دیگر علت نوسانات را کاهش درآمدهای نفتی میدانند، گروهی میگویند ترامپ سه هفته دیگر به کاخ سفید میآید و از این به بعد علاقه پسران افزایش مییابد تا ما نرویم. در آن زمان ترسی ندارم البته عده ای هم در بازار هستند که این را یک طرح بازارگردانی می دانند تا همه زیر سقف ترامپ خرید کنند تا پس از کاهش قیمت، ریالی در بازار باقی نماند. این دیدگاه همان توهم توطئه معروفی است که همیشه در نوسانات ارز وارد بازار می شود.
روز شنبه شایعات مربوط به بنزین زیر ذره بین معامله گران بازار قرار گرفت و برخی این شایعات را دلیلی بر انتظارات منفی دانستند و در نهایت به نوسانات بازار کمک کرد.
به گفته تحلیلگران فنی، اگرچه بازار همچنان می تواند نوسان داشته باشد، خرید در سطوح فعلی بسیار ترسناک است. آنها می گویند که خرید در سقف با یک نگاه توجیه می شود و بازار سقف های نجومی بالاتری را ثبت می کند.
شنبه ۱۷ آذر سالگرد صدارت فرزین در آذر ۱۴۰۱ در بانک مرکزی است که تاریخ جالبی برای بازرگانان بود. در همین راستا این خبر در بازار دست به دست می شد که فرزین در این تاریخ قیمت دلار را حدود ۳۹ هزار تومان دریافت کرد و پس از دو سال قیمت دلار به بیش از دو برابر افزایش یافت.
در بازار نیز زمزمه هایی مبنی بر تغییر در رهبری بانک مرکزی شنیده می شد. در این شایعه فرضی، احتمال تغییرات سرنوشت ساز در راس مدیریت بانک مرکزی وجود دارد.
اطلاعیه بانک مرکزی نیز روز شنبه منتشر شد. در این اطلاعیه، بازار معاملات ارز از ابتدا، از ابتدای آغاز به کار بازار معاملات ارز در تاریخ ۳ آذر ۱۴۰۳ تا پنجشنبه ۱۵ دی ماه، بیش از یک میلیارد و ۴۰۰ میلیون دلار بر اساس سازوکار عرضه و تقاضا ، توسط تامین کنندگان و به طوری که ارزهای مختلف در بازار فوق عرضه و معامله می شود. در پایان این اطلاعیه تاکید شده است که نرخهای اعلام شده در شبکههای اجتماعی یا سایر کانالهای غیررسمی مبنای ارائه خدمات ارزی و بازرگانی کشور نیست و این نرخها مبنای سفتهبازی و سفتهبازی هستند تا مبنای تجارت کشور و از این منظر ریسک های نوسانی زیادی دارند. بنابراین، آنها شکننده و غیر قابل اعتماد هستند.
برخی این بند از اطلاعیه را جدی گرفتند و خط و نشان بانک مرکزی را برای نرخ دلار در بازار آزاد در نظر گرفتند. از منظر این گروه، اطلاعیه بانک مرکزی فقط یک هشدار است که نیاز به اقدام دارد.
همچنین تحلیلی از سوی کارشناسان نزدیک به بانک مرکزی مبنی بر احتمال پایین بودن نوسانات در بازار وجود داشت. بر اساس این تحلیل، بازار به دو دلیل نمی تواند به نوسانات شارپی ادامه دهد. یکی اینکه ریال به تدریج در بازار کاهش پیدا کرده است، بنابراین تقاضا برای خرید دلار همچنان مختل خواهد بود. دلیل دوم این بود که با پایان یافتن تقاضای تجاری در سال جدید، تقاضا برای دلار از این سو کاهش می یابد که احتمال نوسانات شدید در بازار را کاهش می دهد.
در شنبه بازار قیمت دلار هرات در کانال جدید ۸۰ هزار و ۱۰۰ تومان آغاز به کار کرد و از ابتدا نوساناتی داشت. قیمت دلار هرات در معاملات روز شنبه سه بار به سمت خط مقاومتی ۸۰ هزار و ۶۰۰ تومان حرکت کرد و در نهایت در ۸۰ هزار و ۵۵۰ تومان به فعالیت خود پایان داد. تفاوت قیمت دلار هرات با دلار تهران در روز شنبه ۱۲۰۰ تومان برآورد شده است که قابل توجه است.
قیمت دلار تهران که روز پنجشنبه تا ۸۰ هزار تومان در نوسان بود، از روز شنبه با قیمت مثبت ۹۵۰ تا ۸۰ هزار و ۹۵۰ تومان آغاز شد و وارد کانال جدیدی از نوسانات شد. قیمت دلار تهران ۸۱ هزار و ۷۵۰ تومان بسته شد. در مجموع قیمت دلار تهران نسبت به آخرین نرخ روز چهارشنبه هفته گذشته ۲۵۵۰ تومان نوسان داشته است. قیمت تتر روز شنبه نوسان داشت اما از قیمت دلار تهران عقب ماند که برای معامله گران جالب است.
قیمت درهم امارات با اختلاف مثبت ۲۲ هزار و ۳۰۰ تومان و به دنبال آن نوسانات آغاز شد. قیمت درهم امارات با نوسان ۱۶۰ تومانی ۲۲ هزار و ۴۶۰ تومان بسته شد. حباب دلار درهم در سطوح بالایی ادامه دارد و برای روز شنبه این میزان ۷۳۴ تومان برآورد شده است.
قیمت ارز با مظنه مثبت ۵۶ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان آغاز شد و پیش از ظهر وارد کانال جدید شد. قیمت ارز با ۴۰۰ هزار تومان افزایش نسبت به نرخ گشایش ۵۷ میلیون و ۲۰۰ هزار تومانی به پایان رسید. حباب سکه در پایین ترین سطح ۱۳ درصدی چهار روز معاملاتی گذشته ثابت مانده است. این حباب نشان می دهد که قیمت ارز در بازار ۶ میلیون و ۷۵۶ هزار تومان گرانتر از ارزش ذاتی آن است.
قیمت طلای مذاب با صحبت های مثبت در کانالی جدید بازگشایی شد و تا خط مقاومت به نوسانات خود ادامه داد. قیمت طلای مذاب در پله چهارم کانال ۲۲ میلیونی بازگشایی شد و با دو پله افزایش به ۲۲ میلیون و ۶۶۱ هزار تومان رسید.
از نظر فنی، اگر قیمت طلا از این مرز عبور کند و بالای آن تثبیت شود، قیمت طلا کانال دیگری افزایش خواهد یافت. در غیر این صورت، نگهبان بازار اصلاح خواهد شد.
هدف بازار ارز انتقال خرید و فروش تتر و ارزهای دیجیتال از صرافیهای ارزهای دیجیتال به پلتفرم دیواری بود که معاملهگران گفتند این بازار نیز زیرزمینی شد.
منبع اکو ایران