ریال دیجیتال از تیرماه به بهره برداری می رسد
با توسعه مرحله آزمایشی عملیاتی «ریال دیجیتال» در جزیره کیش، از تیرماه ۱۴۰۳، مشتریان شبکه بانکی می توانند از طریق کیف پول ریالی دیجیتال و با جدید، خرید و یا انتقال وجه به کیف پول سایر مشتریان را انجام دهند. مواد و روش ها.
به گزارش اخبار تایمز، بانک مرکزی اعلام کرد که ریال دیجیتال از تیرماه در کیش اجرا می شود. اما ریال دیجیتال چیست و چگونه کار می کند؟
به طور کلی، ریال دیجیتال به عنوان یک توکن تعریف می شود. به عبارت دیگر، این اسکناس شکل دیجیتالی است و با همان قوانینی که بر انتشار اسکناس حاکم است، منتشر می شود.
آنچه اسکناس دارد، ریال دیجیتال هم دارد، با این تفاوت که در این پروژه دیگر فیزیک اسکناس وجود ندارد. همچنین امکان گنجاندن قراردادهای هوشمند در این نوع پول وجود دارد و به صورت هوشمند بین فرستنده و گیرنده ای که این پول را به صورت همتا به همتا مبادله می کنند، اجرا می شود.
صدور ریال دیجیتال در کیش
همانطور که بانک مرکزی امروز اعلام کرد، با توسعه مرحله آزمایشی سرویس جدید و عملیاتی «ریال دیجیتال» در جزیره کیش، از تیرماه ۱۴۰۳، مشتریان شبکه بانکی می توانند به سادگی و بدون استفاده از کاغذ از کیف پول دیجیتال ریالی استفاده کنند. پول یا کارت های بانکی: با اسکن بارکد تولید شده توسط نرم افزار ارائه شده، می توانند خرید خود را انجام دهند و یا با روش های نوین پول را به کیف پول سایر مشتریان انتقال دهند.
در ادامه این گزارش آمده است که پس از طی مراحل اولیه مطالعه، طراحی پروژه ریالی دیجیتال از سال ۱۴۰۰ و پس از اخذ مجوزهای لازم از شورای پول و اعتبار در دستور کار مرکزی بانک قرار گرفت. متعاقباً اجرای مرحله پیش آزمایشی از ابتدای سال ۱۴۰۱ آغاز شد، پس از بررسی دستاوردهای مرحله مقدماتی، مرحله آزمایش محدود این پروژه از خرداد ۱۴۰۲ آغاز شد. طبق برنامه ریزی های انجام شده، با فعال شدن مشارکت شبکه بانکی و همکاری های لازم در شبکه پرداخت کشور، از تیرماه ۱۴۰۳ با مشارکت بانک ملت و تجارت، طرح مذکور با امکان بهره برداری عمومی وارد فاز گسترده مرحله آزمایشی می شود.
در این مرحله که از محدوده جغرافیایی جزیره کیش آغاز خواهد شد، مشتریان شبکه بانکی و گردشگران این امکان را خواهند داشت تا با استفاده از این ابزار پرداخت جدید، هزینه خرید کالا و خدمات را پرداخت کنند.
ریال دیجیتال چیست؟
در تعریف ساده ای که بانک مرکزی اعلام کرده است، ریال دیجیتال مشابه اسکناس، تعهد بانک مرکزی به صورت الکترونیکی است که می توان از آن برای پرداخت های عمومی استفاده کرد. برخلاف سایر انواع پول الکترونیکی رایج در کشور که از طریق حساب های بانکی و ابزارهای رایج پرداخت مانند کارت های بانکی استفاده می شود، ریال دیجیتال برای انتقال وجه بین خریدار و فروشنده نیازی به تسویه بین بانکی ندارد و به محض اینکه خرید انجام شده است. پس از انجام معامله، وجوه دریافتی به صلاحدید فروشنده بوده و قابل استفاده است.
علاوه بر این، به دلیل استفاده از ابزارهای مدرن برای انجام عملیات پرداخت، پرداخت با این روش بسیار راحت تر از روش های رایج پرداخت کارتی بوده و در عین حال امنیت پرداخت را افزایش می دهد.
در این راستا اهداف مهم دیگری مانند افزایش تاب آوری و پایداری زیرساخت های پرداخت کشور، بازآفرینی نقش بلیط های الکترونیکی در پرداخت های خرد در کشور، ارتقای کارایی و توسعه ابزارهای نوین پرداخت و مدیریت ریسک های ناشی از گسترش پول خصوصی نیز مورد توجه بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران است.
ویژگی های مهم ریال دیجیتال
بر اساس گزارش بانک مرکزی، ریال دیجیتال با توجه به تدابیر اتخاذ شده، قابلیتهای لازم برای توسعه پول قابل برنامهریزی یا قابل برنامهریزی را تسهیل میکند که موتور محرکه شکلگیری مدلهای جدید کسبوکار بهویژه در تجارت الکترونیک خواهد بود. و اقتصاد دیجیتال کشور
همانطور که در این گزارش آمده است، در این مرحله ریال دیجیتال صرفا برای استفاده در محدوده جغرافیایی کشور و تسهیل در پرداخت های خرد داخلی در نظر گرفته شده است.
منبع اکو ایران