سه دیدگاه در مورد دلیل افزایش درجه نوسانات بازار ارز و ارز

معامله گران به اجماع بازار فارکس توجه دارند، تتر از دلار فاصله گرفته است، سه تفسیر از دلیل افزایش نوسانات بازار چیست؟

سطح نوسانات بازار روز چهارشنبه افزایش یافت. به گفته تاجران، دو عامل بر نوسانات بازار روز چهارشنبه تاثیر گذاشت: اولین نشانه افزایش از سمت قیمت دلار تتر و هرات بود. قیمت تتر که به دلیل ریزش بازار ارزهای رمزپایه در مسیر صعودی قرار داشت، صبح چهارشنبه با قیمت ۷۵ هزار تومان آغاز شد. معامله گران می گویند که با روند نزولی در بازار ارزهای دیجیتال، تقاضا برای تتر افزایش یافت و تسلط بر این بازار افزایش یافت و ارزش تتر از دلار بالاتر رفت.

بازار ارز هرات نیز روز چهارشنبه با نرخ های اولیه بالای مرز مهم بازگشایی شد که بر نوسانات بازار تأثیر گذاشت.

دومین عاملی که بر نوسانات بیشتر قیمت ها تأثیر گذاشت، قیمت سکه بود. در بازار روز سه شنبه، تحلیلگران فنی خاطرنشان کردند که فعالان بازار به حد مقاومت مهم سکه در کانال ۵۳ میلیونی چشم دوخته اند که در صورت رد آن، نوسانات در بازار افزایش می یابد. این تلاقی نرخ در جریان بازگشایی بازار ارز در روز چهارشنبه رخ داد و سایر بازارها را نیز تحت تاثیر قرار داد.

اما تحلیلگران درباره ضریب نوسان این روزهای بازار چه می گویند؟

برخی در بازار بر این باورند که جو کنونی بازار ناشی از احساسات خارج از بازار است که این احساسات به استرس تبدیل می شود و در نهایت به قیمت تجلی می یابد. اما برخی دیگر از بازار تاکید می کنند که عواملی که در بازار وجود دارد به بازار باز می گردد و افزایش تقاضا به ویژه تقاضای معروف به دی ماه عامل نوسان است.

این گروه معتقدند فضای چهارشنبه بازار که نیمه تعطیل بود در فشار بر این تقاضا موثر بود. کانال قیمت درهم امارات نیز به این موضوع اشاره کرد و در پیامی تلگرامی نوشت که با توجه به تعطیلی برخی بانک ها و مشکل بودن انتقال توم در بازار، تفاوت قیمت های اعلامی افزایش یافته است. از دیدگاه این دسته، شرایط فعلی بازار موقتی است.

البته گروه های دیگری نیز معتقدند با توجه به اینکه بازار برای مدتی دچار رکود بود و با نوسانات کم همراه بود، اکنون در حال تطبیق با روندهای اقتصادی گذشته است.

با این توصیف به نظر می رسد در سطح تدوین سیاست، رویکرد اول که نوسان بازار تحریکی است که با نیات متفاوتی در بازار شکل گرفته است پذیرفته شده است. به گفته فعالان بازار، این چشم انداز منجر به نظارت بر بازار در ساعات معاملاتی و تعطیلی یک گروه معاملاتی شد.

بیانیه ای نیز بازار را در روز چهارشنبه جلب کرد. دادستان کل کشور هشدار داد: اگر فردی در تحلیل یا بیان خود طوری صحبت کند که به معنای خالی کردن دل مردم باشد، جرم است و باید به آن رسیدگی شود. فعالان بازار این گفته را تاییدی بر این رویکرد می دانند.

روز چهارشنبه در بازار قیمت دلار هرات از ۷۲ هزار و ۶۰۰ تومان آغاز شد و در نیمه دوم تغییر کانال داد. قیمت دلار هرات در نهایت به ۷۳ هزار و ۱۵۰ تومان رسید و در انتهای همین کانال به فعالیت خود پایان داد. قیمت دلار هرات در سه روز گذشته دو کانال افزایش یافته است.

قیمت دلار تهران اولین معاملات خود را در کانال جدید با ۷۳ هزار و ۲۰۰ توکن آغاز کرد و در این کانال به روند صعودی خود ادامه داد. قیمت دلار تهران در نهایت روی ۷۳ هزار و ۷۵۰ تومان بسته شد.

همان طور که گفته شد، قیمت تتر اولین معاملات خود را در کانال ۷۵ هزار تومانی آغاز کرد و تا میانه کانال ۷۴ هزار تومانی افت کرد.

قیمت درهم امارات با صحبت های مثبت ۱۱۰ تومانی در کانال جدید بازگشایی شد. قیمت درهم همچنان بین ۱۱۰ تا ۲۰ هزار و ۱۶۰ تومان در نوسان بود. حباب دلار درهم از حدود ۵۰۰ تومان به ۲۸۷ تومان کاهش یافت.

قیمت ارز اولین نرخ روز چهارشنبه را با شکاف مثبت ۵۰۰ هزار تومانی در کانال ۵۳ میلیونی آغاز کرد و تا میانه این کانال صعود کرد. قیمت ارز در نهایت به ۵۳ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان رسید. حباب پول در سال ۱۴۰۳ به دلیل رشد همزمان دلار و اونس طلا در سراسر جهان به کمترین میزان خود رسید.

قیمت طلای مذاب با صحبت های مثبت بالای خط مقاومت و نوسانات به دنبال آن بازگشایی شد. قیمت طلای مذاب با ۲۱ میلیون افزایش در ۲۰ میلیون و ۹۵۹ هزار تومان بسته شد. حباب طلای آب شده روز چهارشنبه ۱۸۱ هزار تومان برآورد شده است. از نظر فنی سطح ۲۰ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان به حد حمایت تبدیل شده است.

به گفته معامله گران، یکشنبه و دوشنبه هفته آینده هم برای بازه زمانی در نمودار و هم برای شروع بازار معاملات فارکس مهم هستند.

منبع اکو ایران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
https://akhbartimes.ir/sitemap_index.xml