شاید اوپن‌ای‌آی یک ربات انسان‌نما بسازد

به گزارش گروه دانش و فناوری، شرکت اوپن‌ای‌آی(OpenAI) در حوزه رباتیک از سایه‌ها بیرون می‌آید و تعهد خود را به تحقیقات رباتیک پس از سه سال وقفه دوباره ادامه می‌دهد.

گویا اخباری که از اوپن‌ای‌آی منتشر می‌شود، تمامی ندارد. این بار برای راه‌اندازی مجدد گروه تحقیقاتی رباتیک خود پس از سه سال، به تیتر رسانه‌ها تبدیل شده است.

یکی از اعضای توسعه دهنده چت‌بات ChatGPT این حرکت را در مصاحبه با فوربس تایید کرده است.

تقریباً چهار سال از زمانی که اوپن‌ای‌آی تیم پژوهش روی روش‌های استفاده از هوش مصنوعی را برای آموزش وظایف جدید به ربات‌ها منحل کرد، می‌گذرد.

طبق گزارش‌های رسانه‌ها اوپن‌ای‌آی اکنون در آستانه توسعه مجموعه‌ای از مدل‌های زبان بزرگ چندوجهی برای موارد استفاده رباتیک است.

یک مدل چندوجهی، یک شبکه عصبی است که قادر به پردازش انواع مختلف ورودی و نه فقط متن است. به عنوان مثال می‌تواند داده‌های حسگرهای روی ربات را مدیریت کند.

اوپن‌ای‌آی با گروه تحقیقاتی رباتیک اصلی خود خداحافظی کرده بود. ویچیچ زارمبا(Wojciech Zaremba) از اعضای توسعه دهنده چت‌بات ChatGPT گفت: من در واقع به رویکردی که تیم رباتیک اتخاذ کرد، کاملاً اعتقاد دارم، اما از دیدگاه هوش عمومی مصنوعی فکر می‌کنم در واقع برخی از مؤلفه‌ها کم بودند. بنابراین هنگامی که تیم رباتیک را ایجاد کردیم، فکر کردیم که می‌توانیم با داده‌های خودتولید شده و یادگیری تقویتی بسیار پیش برویم.

حضور یک مهندس رباتیک

طبق گزارش فوربس، اوپن‌ای‌آی دوباره برای تیم رباتیک خود عضوگیری کرده است و آنها به طور فعال به دنبال یک مهندس رباتیک پژوهشگر بوده‌اند. به گفته این شرکت این تیم به دنبال فردی ماهر در آموزش مدل‌های رباتیک چند وجهی برای باز کردن قابلیت‌های جدید برای ربات‌های شرکای ما، تحقیق و توسعه بهبود مدل‌های اصلی ما، کاوش در معماری مدل‌های جدید، جمع آوری داده‌های رباتیک و انجام ارزیابی هستند.

اوپن‌ای‌آی افزود: ما به دنبال گزینه‌ای با سابقه تحقیقاتی قوی و تجربه در توسعه برنامه‌های هوش مصنوعی هستیم.

اوپن‌ای‌آی در اوایل سال جاری همچنین در جمع‌آوری سرمایه برای توسعه یک ربات انسان‌نما به نام فیگور(Figure) متعلق به شرکت فیگور ای‌آی(Figure AI) سرمایه‌گذاری کرد. این سرمایه‌گذاری علاقه آشکار اوپن‌ای‌آی به رباتیک را برجسته می‌کند.

تمرکز روی فناوری پیشرفته هوش مصنوعی با رباتیک

شرکت اوپن‌ای‌آی در طول سال گذشته به طور قابل توجهی در زمینه رباتیک سرمایه‌گذاری کرده است و میلیون‌ها دلار را به شرکت‌هایی مانند فیگور ای‌آی، وان ایکس تکنولوژیز(1X Technologies) و فیزیکال اینتلیجنس(Physical Intelligence) سرازیر کرده است. این سرمایه‌گذاری‌ها بر علاقه شدید اوپن‌ای‌آی به پیشرفت ربات‌های انسان‌نما تأکید می‌کند.

در ماه فوریه، اوپن‌ای‌آی به تمرکز مجدد بر روی رباتیک اشاره کرد، زمانی که فیگور ای‌آی بودجه اضافی خود را تامین کرد. اندکی پس از آن، فیگور ای‌آی ویدئویی را منتشر کرد که در آن یک ربات با مهارت‌های گفتاری و استدلال اولیه که توسط مدل اوپن‌ای‌آی طراحی شده بود، به نمایش گذاشت.

پیتر ولیندر، معاون اوپن‌ای‌آی و یکی از اعضای اصلی تیم رباتیک اظهار داشت: ما همیشه برای بازگشت به رباتیک برنامه‌ریزی کرده‌ایم و مسیری را با شرکت فیگور ای‌آی پیش رو می‌بینیم تا پتانسیل ربات‌های انسان‌نما با مدل‌های چندوجهی بسیار توانمند را بررسی کنیم.

بر اساس این گزارش، اوپن‌ای‌آی قصد ندارد به طور مستقیم با سایر شرکت‌های رباتیک رقابت کند. در عوض، هدف آن توسعه فناوری هوش مصنوعی است که سایر سازندگان بتوانند آن را در ربات‌های خود ادغام کنند.

هنوز مشخص نیست که آیا اوپن‌ای‌آی برای ایجاد سخت افزار رباتیک اقدام می‌کند. این چالشی است که در گذشته با آن روبرو بوده است. در حال حاضر به نظر می‌رسد تمرکز بر روی استفاده از تخصص هوش مصنوعی برای بهبود عملکردهای رباتیک است.

همکاری اپل با اوپن‌ای‌آی

به گزارش رسانه‌های مختلف، شرکت اپل نیز با اوپن‌ای‌آی همکاری می‌کند تا بتواند فناوری ChatGPT را در سیستم عامل iOS 18 خود برای آیفون‌ها ادغام کند.

ادغام ChatGPT که یک هوش مصنوعی پیشرفته است که توسط اوپن‌ای‌آی تحت رهبری سم آلتمن توسعه یافته است، قرار است انقلابی در نحوه درک و پاسخگویی سیری(Siri) به سوالات پیچیده ایجاد کند.

این همکاری که پیش‌بینی می‌شود در کنفرانس جهانی توسعه دهندگان امسال اپل(WWDC) به طور رسمی اعلام شود، چندین ماه است که در حال انجام است و با چالش‌های داخلی و مقاومت هر دو شرکت مبنی بر انتشار خبر آن مواجه بوده است.

انتهای پیام

 

 

انتهای پیام



منبع :


ایسنا



وبگردی



منبع

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
https://akhbartimes.ir/sitemap_index.xml