فرار بانک ها از پرداخت تسهیلات مسکن /بانک مرکزی ورود می‌کند؟

به گزارش اقتصاد ۱۰۰، درحالیکه قانون جهش تولید مسکن بانک ها را مکلف کرده بود که حداقل ۲۰ درصد از کل تسهیلات خود را به نهضت ملی مسکن اختصاص دهند، اما جدیدترین آمارها از عملکرد نظام بانکی در این بخش حکایت از آن دارد که سهم ۱۷ بانک از پرداخت تسهیلات نهضت ملی مسکن همچنان صفر است.

افزایش حقوق کارگران یا سبد کالا؟ /یک کارخانه‌دار با ۵ هزار کارگر، یارانه می گیرد

لاکچری ترین و اقتصادی ترین «موبایل آیفون» در بازار ۲۰۲۴

ماجرا آنجا عجیب تر می شود که براساس آمار بانک مرکزی این بانک ها حتی یک ریال هم تسهیلات پرداخت نکرده اند اما مدعی هستند که تسهیلات پرداخت شده است.

باید بررسی شود بانک ها نمی توانسته اند تسهیلات بدهند یا نخواسته اند

در همین رابطه، مهدی طغیانی، نایب رئیس اول کمیسیون اقتصادی درباره این گزارش بانک مرکزی و عملکرد بانک ها به اقتصاد ۱۰۰، گفت: عملکرد صفر بانک ها قابل قبول نیست، وظیفه اصلی بانک مرکزی است، که دانه به دانه ارائه تسهیلات مسکن بانک ها را بررسی کند تا متوجه شود آیا بانکی نمی توانسته تسهیلات بدهد یا اینکه چنین کاری نکرده است.

نماینده اصفهان افزود: بخش زیادی از تسهیلاتی که بانک ها خصوصا در تسهیلات تولید پرداخت کردند در گیر امهال و استمهال است و برخی بانک ها ۵۰ تا ۷۰ درصد تسهیلاتی که دادند در حال تمدید است چون واحد تولیدی توان پرداخت و تسویه تسهیلات گذشته خود را ندارد.

وی با بیان اینکه بر روی کاغذ پرداخت تسهیلات وجود دارد ولی در عمل چنین چیزی دیده نمی شود، تصریح کرد: درعمل منابع همان قبلی است که در واحدهای تولیدی سرمایه در گردش است و استفاده می شود.

عضو هیات رئیسه کمیسیون اقتصادی گفت: قانون جهش تولید مسکن زمانی نوشته شد که عدد ۲۰ درصد که شورای پول و اعتبار مصوب کرد، از کل تسهیلات ،نه از تسهیلات جدیدی که در سال پرداخت می شود دیده شد که اگر این مسایل درکنار سقف تراز نامه ای که بانک مرکزی مشخص کرده قرار گیرد یعنی سه محدودیت شدید روی بانک ها اعمال شده و نمی توانند حتی به مشتریان معمولی که منابع مالی و سپرده گذاری در بانک دارند پاسخگو باشند.

بانک مرکزی تجدید نظر کند

نماینده اصفهان گفت: وظیفه اصلی بانک مرکزی است که تا حل مسایل ،بررسی دانه به دانه بانک ها در ارائه تسهیلات مسکن را بررسی کرده و متوجه شود آیا بانکی نمی توانسته تسهیلات بدهد یا اینکه چنین کاری نکرده است.

وی در پاسخ به اینکه درحالی که تسهیلات مسکن داده نمی شود شاهد ارائه برخی تسهیلات کلان هستیم افزود:بله درست است، نکته همین است که باید دستگاهی که در سیستم بانکداری به عنوان نهاد ناظر شناخته می شود بررسی های لازم را صورت دهد و هیات عالی بانک مرکزی، گزارش ها را بررسی و تصمیم گیری کند.

عضو هیات رئیسه کمیسیون اقتصادی درخصوص نظارت مجلس در این بخش تصریح کرد: گزارش را از بانک مرکزی می گیریم ودر اسرع وقت، به مساله رسیدگی می شود.

 

منبع

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
https://akhbartimes.ir/sitemap_index.xml