مالیات خودرو گذر موقت چقدر است؟
حتما شما هم خودروهای خارجی با پلاک گذر موقت را در سطح شهرها مشاهده کردهاید و این سوال برایتان پیش آمده است که با توجه به ممنوعیت ورود خودروهای خارجی، چطور این وسایل نقلیه مجوز تردد گرفتهاند.
ما در این مطلب به این موضوع میپردازیم که خودرو گذر موقت چیست، انواع پلاک آن کدامند و چطور میتوان آن را دریافت کرد. در ادامه هم به مدارک مورد نیاز برای دریافت پلاک گذر موقت و مالیات دریافت این نوع مجوز تردد میپردازیم و در بخش پایانی نکاتی کلیدی را درباره خودروها با پلاک گذر موقت بیان میکنیم.
خودرو گذر موقت چیست؟
خودروهای گذر موقت وسایل نقلیه خارجی هستند که با دریافت پلاک بهصورت موقت و برای مدت زمان کوتاه و مشخصی، مجوز تردد در داخل کشور را دریافت میکنند.
انواع پلاک خودرو گذر موقت
خودروهای خارجی بر اساس مبدا و کشوری که از آن به ایران وارد میشوند، قابل تقسیم به سه دسته مختلف هستند که شرایط و قوانین متفاوتی برای آنها وجود دارد. در واقع، انواع پلاکهای گذر موقت بر اساس مبدا ورود آنها به کشور به سه دسته زیر تقسیمبندی میشوند:
- خودروهایی که مبدا ورود آنها به ایران، کشور امارات است و تا یک ماه اجازه تردد در داخل کشور را دارند و بعد از اتمام این دوره، مالک وسیله نقلیه برای ادامه عبور و مرور در جادههای کشور ملزم به تمدید این مجوز قانونی است.
- خودروهایی که از کشور افغانستان و یا کشورهای حاشیه خلیج فارس به جز امارات وارد میشوند، فقط به مدت ۲ ماه اجازه تردد در ایران را دارند.
- خودروهایی که از سایر کشورها هم به ایران وارد میشوند، به مدت سه ماه اجازه تردد در کشور را دارند و افراد بعد از این مدت باید برای تمدید این مجوز قانونی اقدام کنند.
نحوه دریافت پلاک گذر موقت
مالکان وسایل نقلیه خارجی برای دریافت پلاک گذر موقت میتوانند به مراکز تعویض پلاک مراجعه کنند و با تحویل مدارک مورد نیاز، اقدامات لازم را برای دریافت این نوع پلاکها انجام دهند.
مدارک لازم برای دریافت پلاک گذر موقت یا تمدید آن
گردشگران و اتباع خارجی که قصد سفر به ایران با خودرو شخصی خود را دارند، باید نسبت به دریافت پلاک گذر موقت اقدام کنند و برای این منظور مدارک زیر را تحویل دهند:
- پاسپورت
- گواهینامه معتبر بینالمللی
- برگه معرفی از گمرک
- مجوز قانونی برای تردد در کشور
- مدارک مربوط به خودرو
- دفترچه کارنو دو پاساژ
افراد برای تمدید این مجوز قانونی هم قبل از اتمام مهلت مقرر باید برخی مدارک دیگر را تحویل دهند تا اجازه تردد با وسیله نقلیه در داخل کشور به آنها داده شود. این مدارک شامل موارد زیر هستند:
- برگه تسویه و پرداخت خلافی وسیله نقلیه
- برگه فک پلاک
- اصل و کپی بیمه شخص ثالث
- گذرنامه یا همان پاسپورت
- اصل برگهنامه گمرک
- دفتر واردات
هزینه و مالیات دریافت پلاک از نوع گذر موقت
دریافت پلاک گذر موقت برای وسایل نقلیه خارجی مثل سایر خدماتی که عرضه میشود، شامل مالیات و برخی از هزینههاست که این هزینهها شامل موارد زیر هستند:
- هزینه دریافت و نصب پلاک از نوع گذر موقت
- هزینه حق تمبر پلاکگذاری خودروهای خارجی
- تمرکز وجوه درآمد شمارهگذاری
البته در کنار این هزینهها، وجه ضمانتی به میزان ۳ برابر ارزش روز خودرو از مالک وسیله نقلیه برای الزام خروج خودرو از کشور دریافت میشود که پس از خروج وسیله نقلیه از ایران به فرد عودت داده خواهد شد. یکی از مهمترین سوالات درباره وسایل نقلیه با پلاک گذر موقت این است که نحوه پرداخت مالیات خودرو چگونه است؟ در پاسخ به این پرسش پرتکرار باید گفت که مالکین این خودروها، هزینه آن را در مراکز تعویض پلاک میپردازند.
خرید و فروش خودرو با پلاک گذر موقت
بر اساس قانون، مالکان وسایل نقلیه خارجی فقط با دریافت پلاک گذر موقت اجازه تردد به مدت مشخصی در کشور را دارند و هرگونه معامله این نوع خودروها مثل خرید و فروش یا اجاره آنها غیرقانونی است.
برخی از مهمترین نکات درباره خودرو گذر موقت
مالکان وسایل نقلیه خارجی برای استفاده از خودروهای خارجی پلاک گذر موقت باید برخی نکات کلیدی را در نظر داشته باشند که از جمله آنها میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- بر اساس قانون تا به امروز هیچگونه مجوز یا امکان قانونی برای تبدیل خودروهای گذر موقت به پلاک ملی وجود ندارد و ادعای برخی افراد مبنی بر تبدیل پلاک گذر موقت به ملی نادرست است.
- در صورتیکه مالک وسیله نقلیه با پلاک گذر موقت بعد از اتمام مهلت تعیینشده نسبت به تمدید این مجوز قانونی یا خروج خودرو از کشور اقدام نکند، مرتکب عمل خلاف قانون شده است و به همین دلیل برای وی پرونده قضایی در گمرک تشکیل خواهد شد.
- هرگونه خرید و فروش خودروهای گذر موقت غیرقانونی است. کسانی که اقدام به معامله این نوع وسایل نقلیه کنند، عملا قاچاق کالا انجام دادهاند و همین موضوع تبعات قانونی زیادی برای آنها در پی خواهد داشت.
سخن آخر
با توجه به ممنوعیت وارادت خوردوهای خارجی به کشور، مالکان این نوع وسایل نقلیه برای ورود آنها به کشور ملزم به دریافت مجوزی قانونی با عنوان پلاک گذر موقت هستند تا به مدت مشخصی بتوانند از خودرو خود در داخل کشور استفاده کنند. افراد برای دریافت پلاک گذر موقت برای وسیله نقلیه خود باید با مراجعه به مراکز تعویض پلاک و تحویل مدارک مورد نیاز برای گرفتن این نوع پلاکها اقدام کنند.
دریافت پلاک گذر موقت مثل پلاک ملی مشمول برخی از هزینههاست. یکی از مهمترین بدهیهایی که هنگام فروش خودرو باید تسویه شوند، مالیات آن است و افراد برای دریافت پلاک گذر موقت نیز باید مالیات و برخی از هزینههای اداری مربوط به آن را پرداخت کنند.