مشکل صنف طلا با سامانه جامع تجارت چیست؟

به گزارش اقتصاد۱۰۰، ثبت معاملات طلا و به ویژه بحث ثبت موجودی طلافروشان در سامانه جامع تجارت را می توان مشکلی دانست که از دی ماه سال گذشته، صنف طلا و جواهر و فعالان بازار طلایی کشور را با چالش مواجه کرده است.

از دی ماه سال گذشته، ثبت معاملات طلا در سامانه جامع تجارت لازم الاجرا شد، اما به سبب چالش ها و ابهاماتی که وجود داشت و از سوی دیگر مطرح بودن موضوع سامانه مودیان، در پی درخواست های اتحادیه طلا و جواهر، سه ماه این موضوع به تعویق افتاد تا در نهایت از ابتدای امسال الزام اجرایی شدن آن به صورت رسمی ابلاغ شد؛ اما باز هم فعالان این صنف نه تنها از اجرای آن سرباز زدند که در اقدامی اعتراض گونه، چند هفته ای هم بازار را تعطیل کردند.

به دنبال این اعتراض و تعطیلی بازار، جلسات اتحادیه طلا و وزارت صمت ادامه پیدا کرد تا در نهایت ۱۸ اردیبهشت ماه، وزارت صنعت، معدن و تجارت در قالب بخشنامه ای جدید، تسهیلاتی تازه برای ثبت معاملات طلا در سامانه جامع تجارت یا سامانه مودیان در نظر گرفت؛ نکته مهم این بخشنامه این بود که دیگر ثبت موجودی اولیه در سامانه جامع تجارت مربوط به دارایی های شخصی یا سرمایه ای که جریان تولید و فروش قرار نگرفته اند و مورد اعتراض شدید فعالان این حوزه بود، را مشمول نمی شد؛ بر این اساس دیگر طلافروشان ملزم نبودند که سرمایه (غیر در گردش) خود را ابراز کنند، بلکه صرفا بایستی اطلاعات معاملات را ثبت کرده تا شفافیت در حوزه معاملات طلا بیشتر باشد.

بدین ترتیب فعالان صنف طلا و جواهر دیگر نباید در این زمینه بهانه ای می داشتند، اما همچنان با گذشت بالغ بر چهار ماه از این موضوع، به صورت کامل فعالان صنف طلا و جواهر معاملات خود را ثبت نمی کنند و با سامانه جامع تجارت مشکل دارند و همچنان جلسات ادامه دارد.

در نهایت در آخرین جلسه ای که اواخر هفته گذشته، پیرامون این موضوع برگزار شده است، نادر بذرافشان- رئیس اتحادیه طلا و جواهر تهران- در گفت وگو با ایسنا، اظهار کرد: جلسه مهمی به درخواست اتحادیه با ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز برگزار شد و عملکرد چهار ماهه گذشته (از اجرایی شدن ثبت معاملات در سامانه جامع تجارت و مهلت شش ماهه ای که دوباره داده شد) بررسی شد. متاسفانه اما هیچگونه استقبالی از سوی همکاران ما صورت نگرفته است.

وی افزود: در این جلسه، گزارشی از شرایط بازار را ارائه و اعلام کردیم مجدد که مهلت شش ماهه به پایان برسد، با توجه به اینکه بازار در رکود کامل است و کشش این موضوع را ندارد؛ بنابراین توضیحات لازم را پیرامون تبعات اجرایی شدن این الزام ارائه کردیم. دغدغه فعالان ما هنوز در این رابطه رفع نشده و اعتمادسازی بین دولت و فعالان ایجاد نشده و فعالان طلا و جواهر نسبت به این موضوع واکنش دارند و با سامانه جامع تجارت، کنار نیامده اند و آماری که مسئولان داشتند نیز آنقدر درصد پایینی ثبت نام کردند که می توان گفت، اصلا اقدامی در این زمینه صورت نگرفته است.

بذرافشان ادامه داد: اما در مورد سامانه مودیان، در تهران، ثبت نام بسیار خوب بوده و فعالان صنف طلا فاکتورهای الکترونیکی خود را ثبت کرده اند؛ آماری که در این رابطه وجود دارد حکایت از این دارد که در تهران بالای ۶۰ درصد ثبت نام صورت گرفته و در سطح کشور نیز حدود ۲۰ درصد بوده است؛ بنابراین ما با شفاف سازی و پرداخت مالیات حقه، مشکلی نداریم اما بر روی سامانه جامع تجارت حساسیت خاصی به وجود آمده و اجرای آن ممکن است مجدد در بازار التهاب ایجاد کند.

این مقام صنفی خاطرنشان کرد: واکنش مسئولان ذی ربط نیز این بود که جلسات متعددی در این زمینه برگزار کنیم تا به یک جمع بندی تا پایان این مهلت شش ماهه (که دو ماه از آن باقی مانده است) برسیم.

طلافروشان خود را تافته جدا بافته می دانند؟

همانطور که اشاره شد، پس از لازم الاجرا شدن ثبت نام فعالان صنف طلا و جواهر در سامانه جامع تجارت و ثبت معاملات، زمانیکه فعالان صنف اقدام به تعطیلی بازار کردند، وزارت صنعت، معدن و تجارت، تسهیلاتی را در نظر گرفت که ذیل آن مواردی نظیر ثبت موجودی طلا یا معافیت از پرداخت هرگونه مالیات برای هرگونه فروش طلا به واحدهای صنفی که توسط این واحدها در سامانه مؤدیان ثبت می شود، علاوه بر معافیت تا ۱۵۰ گرم، تصویب شد.

علیرغم این تسهیلات اما همچنان مبهم است که چرا طلافروشان از این دستورالعمل سرباز می زنند و حاضر به این اقدام نیستند؛ این درحالیست که همه واحدهای تولیدی و اصناف ملزم به ثبت اطلاعات خود در سامانه جامع تجارت هستند و صنفی از این قاعده مستثنی نیست؛ اما گویی طلافروشان خود را تافته جدا بافته ای می پندارند که نه تنها قانون را رعایت نمی کنند که تهدید به خروج سرمایه خود از کشور هم می کنند!

این خبرگزاری با مراجعه به تعدادی از طلافروشی های سطح شهر، این موضوع را مورد پرس وجو از آن ها قرار داد که واقعا چرا نسبت به ثبت نام در سامانه جامع تجارت تا این حد مقاومت دارند!؟ اما متاسفانه پاسخ قابل ارائه ای دریافت نشد و بسیاری هم حاضر به پاسخگویی نبودند؛ بر این اساس بنظر می رسد که بیشتر بهانه جویی در این زمینه وجود دارد.

انتهای پیام





منبع

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
https://akhbartimes.ir/sitemap_index.xml