نشانه های خروج موقت بازار طلا و ارز از روند صعودی
معامله گران معتقدند بازار ارز و طلا در وضعیت «بی پولی» قرار دارد، فروریختن حباب ارز و کاهش طلای آب شده حکایت از خروج موقت بازار از روند صعودی دارد. با بازگشایی دبی، قیمت دلار به کجا می رود؟
در روز تعطیلات دبی و نبود قیمت در بازار درهم، قیمت دلار و سکه از پشت بام سقوط کرد. قیمت دلار از ۷۱ هزار تومان کاهش یافت، قیمت ارز نیز یک کانالی کاهش یافت. معامله گران معتقدند با بسته شدن بازار دبی تقاضا در بازار کاهش یافت و تحرکات بازارسازان دلیلی مضاعف برای بی پولی در بازار بود. دلالان با توجه به وضعیت قرنطینه بازار را بی پولی می گویند و ثبت نام خودروهای خارجی و حراج ۱۴۰۳ سکه را یکی از دلایل بی پولی بازار طلا و ارز می دانند.
علاوه بر این عوامل، معامله گران با اشاره به حضور همتی در برنامه گفتگوی ویژه خبری معتقدند بازار در روز دوشنبه ضعیف باقی می ماند. البته پیشکسوتان بازار به یاد دارند که در زمانی که همتی رئیس کل بانک مرکزی بود، هر بار که همتی در تلویزیون صحبت می کرد، بازار نگهبان بود. از این منظر، معامله گران گفتند که شرایط از آن زمان تغییر کرده است.
از نظر فنی بازار ارز یک مقاومت شکسته و سقف جدیدی تعیین شده است، بنابراین بازار در محدوده جدیدی نوسان می کند که کف آن برای تعیین تکلیف بالا می رود. حداکثر قیمت دلار ۷۰ هزار و ۸۰۰ تومان و کف آن حدود ۶۹ هزار و ۸۰۰ تومان است. برخی از معامله گران همچنین فکر می کنند که با باز شدن بازار دبی در روز چهارشنبه، تقاضای تعطیل شده کریسمس به بازار ضربه می زند و آن را تغییر می دهد. اما اگر بازارساز در بازار دبی حضور پررنگی داشته باشد، به نظر نمی رسد شاهد سقف جدیدی باشیم. علاوه بر این، برخی تحلیلگران با اشاره به وجود تقاضای معاملاتی در بازار و روی کار آمدن ترامپ در دی ماه، معتقدند که بازار از روز جمعه هفته جاری به یک بازه زمانی نوسانی جدید خواهد رسید. از سوی دیگر، برخی توصیه میکنند که خریدار کامل نباشند و درصدی برای خروج اخبار مثبت از مذاکرات بدهند.
هنوز در حال و هوای این روزهای بازار، توجه به بازار ارزهای رمزپایه و ارزهای دیجیتال به یکی از وظایف معامله گران تبدیل شده است. از دیدگاه تحلیلگران، دو متغیر می تواند سیگنال منفی به این بازار بدهد: اول اینکه اگر بانک مرکزی برای معاملات در بازار ارزهای دیجیتال مالیات وضع کند و دوم اینکه دامنه تنش در منطقه گسترش یابد. آنها معتقدند جنگ های فروش بیشتری در بازار ارزهای دیجیتال وجود خواهد داشت.
در یکشنبه بازار قیمت دلار هرات از ۷۰ هزار و ۵۰۰ تومان آغاز شد و در ابتدا برای عبور از خط مقاومتی ۷۰ هزار و ۷۰۰ تومان با مشکل مواجه شد. با این حال قیمت دلار هرات به روند کاهشی خود ادامه داد و از سقف فاصله گرفت و به سمت انتهای کانال ۷۰ هزار تومانی حرکت کرد.
در یکشنبه بازار اگرچه کانال نرخ درهم قیمت را اعلام نکرد، اما برخی قیمت درهم را ۱۹ هزار و ۳۰۰ تومان عنوان کردند. قیمت درهم روز شنبه ۱۹۵۲۰ تومان بود. در بازار تهران قیمت درهم متغیر بود و از ۱۹۱۰۰ تومان تا ۱۹۵۰۰ تومان قیمت داشتیم.
قیمت دلار تهران از روز یکشنبه با قیمت ۷۰ هزار و ۷۰۰ تومان آغاز شد و تا رسیدن به سطح حمایت، روند نزولی خود را ادامه داد. قیمت دلار در تهران روز یکشنبه ۷۰ هزار و ۳۰۰ تومان بسته شد.
تنها بازاری که روز یکشنبه بالا بود و ابزار مخالف آن قیمت تتر بود. قیمت تتر که روز شنبه به دلار معامله می شد، روز یکشنبه به سمت کانال ۷۱ هزار تومانی صعود کرد.
قیمت ارز نرخ اول را با شکاف منفی از ۵۰۰ هزار تومان به ۵۱ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان آغاز کرد و پایین آمد. قیمت ارز در نهایت با افت ۵۱ میلیون و ۳۰۰ هزار تومانی بسته شد. بازار سکه نسبت به نرخ بسته شدن روز شنبه یک میلیون کاهش داشت. با این کاهش در بازار حبابی سکه با یک درصد افت به ۱۷ درصد رسید.
قیمت طلای مذاب روز یکشنبه ۱۹ میلیون و ۹۲۰ هزار تومان بازگشایی شد و سپس با کاهش به سمت خط حمایت حرکت کرد. قیمت طلای مذاب با ۲۰۰ هزار تومان کاهش به پله هفتم کانال ۱۹ میلیونی رسید. حباب طلای آب شده نیز روند نزولی داشت و با افت به ۱ درصد رسید.
کارشناسان فنی معتقدند سقف حمایتی ۱۹ میلیون و ۷۵۰ هزار تومانی برای بازار طلا مهم است. اگر این محدودیت از بین برود، ممکن است قیمت روند صعودی را متوقف کند.
منبع اکو ایران