۱۶۰ کشور به جنگ فناوری چین علیه غرب در زمینه مواد غذایی می‌پیوندند

۱۶۰ کشور به جنگ فناوری چین علیه غرب در زمینه مواد غذایی می‌پیوندند

اقتصاد ۱۰۰ – سامانه پیشرو نظارت کشاورزی چین CropWatch که با تجزیه و تحلیل داده‌های ماهواره‌ای و ایستگاه‌های زمینی به عنوان ابزاری ارزشمند برای تحقق امنیت غذایی شناخته شده، اکنون در ۱۶۰ کشور که پیش از این در این زمینه به آمریکا و اروپا متکی بودند، کاربرد یافته است.

به گزارش گروه دانش و فناوری، سامانه نظارت کشاورزی چین کشورهای در حال توسعه را به اطلاعاتی مجهز می کند که می توانند نوسانات بازار را بهتر مدیریت کنند. پیش از این بسیاری از کشورها به گزارش های آمریکا و اروپا متکی بودند، اما این گزارش ها امکان دسترسی به داده های اصلی را نمی داد.

سامانه پیشرو نظارت بر کشاورزی از راه دور چین، ابزاری در اختیار کشورهای در حال توسعه قرار می دهد تا سد اطلاعات را در کشاورزی بشکنند و قوانین غذایی تحت سلطه غرب را به چالش بکشند.

دیده بان محصول اولین بار در سال ۱۹۹۸ توسط تیمی از آکادمی علوم چین تهیه شد. این سامانه ابتدا برای کاربرد داخلی ساخته شد، اما اکنون به یک ابتکار جهانی تبدیل شده و در بسیاری از کشورها در سراسر جهان محبوبیت یافته است.

این سامانه داده های ماهواره ای و ایستگاه های زمینی را تجزیه و تحلیل و شناختی از محصولات کشاورزی و تغییرات زیست محیطی فراهم می کند، تحلیل روندی از کشاورزی ارایه می کند و چندین بار در سال بولتنی در زمینه روندهای کشاورزی منتشر می کند.

بسیاری از کشورها برای پیش بینی افزایش و کاهش قیمت مواد غذایی در بازار جهانی به دو سامانه نظارت کشاورزی از راه دور که توسط آمریکا و اتحادیه اروپا اداره می شود، اتکا داشتند.

آکادمی علوم چین در بیانیه ماموریت خود در سال ۲۰۱۲ اعلام کرد: طراحی سامانه دیده بان محصول به چین امکان داد در تصمیم گیری های بازار، فریب اطلاعات خارجی را نخورد.

اکنون این تیم درصدد انتقال این فناوری به کشورهای در حال توسعه برآمده است.

در ماه اوت این تیم با مشارکت کنفرانس توسعه و تجارت سازمان ملل (آنکتاد)، کارگاهی را در مورد اجرا و پیشرفت این سامانه در موریس برای ده ها کشور برگزار کرد.

وو بینگ فانگ رییس تیم دیده بان محصول و استاد آکادمی علوم چین گفت: امنیت غذایی نیازمند شفافیت اطلاعات است.

وی بر این باور است که نوسانات قیمت غذا عمدتا ناشی از گمانه زنی های بازار است و دسترسی نداشتن به اطلاعات بر تصمیم گیری در برنامه ریزی کشاورزی و واردات و صادرات محصولات تاثیر می گذارد.

بیشتر کشورها فناوری یا منابع لازم برای راه اندازی سامانه نظارت بر تولید محصولات کشاورزی خود را ندارند.

سخنگوی برنامه جهانی غذا سازمان ملل گفت: برآوردهای دقیق در مورد تولیدات کشاورزی حتی برای کشورهای بسیار پیشرفته هم یک چالش است.

وی افزود: کشورهای درحال توسعه برای درک کشاورزی، با چالش های مختلفی در رابطه با کمبود ظرفیت تحلیل و برآورد دقیق تولید خود و همچنین کمبود منابع برای اجرای تحلیل ها روبرو هستند.

لیندا سی محقق موسسه بین المللی تجزیه و تحلیل سامانه های کاربردی گفت: کمبود داده ها و منابع برای جمع آوری و تجزیه تحلیل و تخصص یا ظرفیت پردازش داده ها، چالش های اصلی برای نظارت کشاورزی است.

سامانه دیده بان محصول مجموعه گسترده ای از شاخص ها را در مقیاس جهانی، ملی و منطقه ای شامل بارندگی، سطح محصول، شدت بهره برداری از زمین، دمای هوا را ترکیب می کند.

این سامانه از نظارت ماهواره ای و زمینی برای تجزیه و تحلیل تولید و شرایط کشورهایی که بیش از ۸۰ درصد تولید غلات جهان را دارند، بهره می گیرد.

بر اساس اعلام سازمان غذا و کشاورزی سازمان ملل (فائو)، نظارت بر محصولات کشاورزی که این سامانه فراهم می کند، نوسانات بازار مواد غذایی را کاهش می دهد و برای اینکه کشورها شاخص ها را براساس نیازهایشان تهیه کنند، قابل تنظیم است.

در سال ۲۰۲۰، این سامانه مشارکتی را با آنکتاد برای تسهیل و تشویق نظارت کشاورزی ۱۴ کشور در حال توسعه اعلام کرد که شامل ارائه آموزش کاربرد این سامانه و نیز سفارشی کردن آن براساس نیازهای خاص هر کشور است.

این مشارکت توسط اتحادیه سازمان‌های علمی بین‌المللی تامین می شود که به منظور پیوستن به شرکای علمی تحت ابتکار «یک پهنه یک راه» تأسیس شد.

نظارت بر محصولات غذایی اصلی مانند برنج، ذرت، سویا و گندم برای دستیابی به شفافیت بازار مهم است.

بر اساس اعلام آنکتاد، هدف از این مشارکت فائق آمدن بر چالش نبود ابزار و دسترسی به سامانه های نظارت کشاورزی برای کمک به کشورهای در حال توسعه برای تحقق هدف توسعه پایدار پایان دادن به گرسنگی است.

شامیکا سیریمان مدیر فناوری و لجستیک آنکتاد گفت: فناوری هایی که در کشورهای در حال توسعه ایجاد می شوند، برای شرایط محلی و منابع اندک سایر کشورهای در حال توسعه مناسب ترند

وی برنامه دیده بان غذا را الگویی از همکاری جنوب- جنوب دانست و افزود: تمرکز این برنامه اجرای پایدار درازمدت توسط کشورهای مشارکت کننده و این واقعیت است که نشانگر انتقال واقعی دانش و فناوری است و این کشورها را قادر می سازد تصمیم های سیاسی را مبتنی بر داده ها اتخاذ کنند.

بر اساس اعلام موسسه بین المللی تحقیقات سیاست غذا، ناتوانی در پیش بینی تغییرات قیمت مواد غذایی، واکنش تولیدکنندگان و سیاست گذاران را به تغییرات عرضه محصولات دشوار می سازد.

سامانه دیده بان محصولات به ذی‌سهمان اجازه می دهد بدون سرمایه گذاری بیشتر سخت افزاری و نرم افزاری به این سکو دسترسی داشته باشند که به گفته فائو، این مسئله محدودیت های اصلی در ایجاد ظرفیت نظارت بر محصولات کشاورزی در کشورهای در حال توسعه است.

سامانه دیده بان محصولات به کشورها کمک می کند از تغییرات بالقوه در عرضه مواد غذایی ناشی از سیل، خشکسالی یا دیگر مسائل آگاه شوند و از قبل در این زمینه برنامه ریزی کنند.

طبق اعلام این سازمان، بهبود دسترسی به اطلاعات برای آرام کردن گمانه زنی ها در بازار جهانی مواد غذایی ضروری است.

موریس ۷۵ درصد مواد غذایی مورد نیاز خود را وارد می کند و به همین علت در برابر شوک های خارجی آسیب پذیر است. خشکسالی، توفان ها و سیل تهدیدی برای تولیدات ناچیز کشاورزی این کشور است.

موریس برای ارتقای هشدار اولیه بلایای طبیعی و نیز تاثیرگذاری بر نحوه تجارت خود براساس نظارت بر تولید و عرضه جهانی اقدام به اجرای این سامانه کرد.

سامانه نوسانات قیمت ناشی از عرضه نامنظم محصولات را در بازار کاهش می دهد و به پایین آمدن هزینه واردات مواد غذایی کمک می کمند.

موزامبیک قبل از اجرای این سامانه، برای کسب اطلاعات مورد نیاز به سایر کشورها متکی بود. این سامانه برای کمک به تامین نیازهای خاص این کشور تنظیم شده است.

سامانه دیده بان محصولات اکنون این کشور می تواند گزارش های ماهانه در مورد وضعیت کشاورزی خود را در فصل بارندگی منتشر کند.

تفاوت بین الگوی خدمات فنی ما و الگوی کنونی این است که وقتی کشورها فناوری مورد نیاز خود را فرامی گیرند، می توانند شرایط کشاورزی را براساس شرایط خاص کشور خود نظارت و کنترل کنند.

مشارکت با آنکتاد شامل سایر کشورهای آفریقا نظیر الجزایر، نیجریه، غنا و کنیا و مشارکت کنندگانی در آسیا مانند تایلند و لائوس است.

وی گفت در کارگاه ماه اوت یکی از مشکلات در مورد گزارش های نظارت محصولات، نداشتن دسترسی به کد و داده های زیربنایی بود که به این معناست که به سختی می توان نتایج را زیر سوال برد.

با سامانه نظارت محصول، کشورها می توانند با تجزیه و تحلیل های خود و نیز بررسی بولتن های تهیه شده توسط ذیسهمان در سراسر جهان، نگاه دقیق تری به اطلاعات ارایه شده داشته باشند.

در اولین دهه اجرای سامانه دیده بان محصول، این مرکز اعلام کرد که به پیش بینی بحران سویا در سال ۲۰۰۳ و هشدار اولیه به مسئولان مربوطه درچین کمک کرد.

بعداز گذشت یک دهه ذیسهمانان در بیش از ۱۶۰ کشور بولتن این سامانه را دریافت کردند و سازمان های جهانی آن را به عنوان ابزاری ارزشمند برای تحقق امنیت غذایی می شناسند.

این سامانه یکی از شرکای گروه ابتکار نظارت محصولات کشاورزی (GEOGLAM) است که توسط گروه ۲۰ وزیر کشاورزی در سال ۲۰۱۱ ماموریت یافت.

هدف از این ابتکار که شرکای ملی در سراسر جهان دارد، نظارت بر تولید جهانی ذرت، برنج، سویا و گندم و نیز ارایه اطلاعات برای بهبود شفافیت بازار است.

وی ابراز امیدواری کرد که با تسلط کشورهای در حال توسعه به این فناوری، اطلاعات تولید غذا به طور شفاف به اشتراک گذاشته شود و تحریفات در بازار بین المللی غذا کاهش یابد.

سخنگوی برنامه جهانی غذا گفت: در حالی که نظارت از راه دور محصولات غذایی نقش مهمی در انطباق با مشکلات امنیت غذایی دارد، با این حال نیاز است بخشی از یک بسته گسترده تر باشد که گرسنگی و سوءتغذیه را در تمام اشکال آن درنظر می گیرد.

وی افزود: با علاقه فراوان به کار این سامانه نگاه می کنند و با اشتیاق منتظر همکاری با این تیم در آینده هستند.

انتهای پیام



منبع :


ایرنا



وبگردی



منبع

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
https://akhbartimes.ir/sitemap_index.xml