۳ پیش بینی مهم از قیمت طلا و سکه در آینده

نادر بذرافشان، رئیس اتحادیه طلا و جواهر تهران با اشاره به دلایل افت قیمت طلا و سکه در روزهای اخیر گفت: کاهش قیمت جهانی اونس، کاهش قیمت دلار و کمبود آن. تقاضا در بازار باعث تشدید کاهش قیمت طلا و سکه شده است.
ابراهیم محمدولی، رئیس اسبق اتحادیه طلا و جواهر تهران با اشاره به نوسانات قیمتی در بازار فلز زرد گفت: علاوه بر نوسانات نزولی قیمت دلار، افت قیمت اونس جهانی نیز به بازار طلا و جواهر دامن زده است. تشدید افت قیمت در بازار فلز زرد.”
به گزارش اخبار تایمز؛ وی به نوسانات یک تا دو درصدی قیمت طلا و سکه اشاره کرد و گفت: این میزان افزایش منجر به موج صعودی در بازار نمی شود و در عین حال انتظار داریم آرامش بیشتری در ارز داشته باشیم. بازار و در نتیجه بازار طلا و سکه با توجه به خبر توافق و آزادسازی دلارهای بلوکه شده.
این مقام سابق صنفی ادامه داد: در حال حاضر به دلیل قرار گرفتن در ماه های محرم و صفر سایه رکود و کاهش تقاضا بر بازار سکه و طلا سنگینی می کند. دهه محرم و در آستانه اربعین و این کاهش تقاضا به ویژه در مورد قیمت سکه بیشتر محسوس است.
این مقام سابق صنفی پیش از این در پاسخ به این سوال که آیا الان زمان خرید طلاست، گفت: توصیه به مردم سخت است اما اگر پول داشتم طلا می خریدم. وی بار دیگر با تاکید بر اینکه در صورت کاهش در بازار ارز محدود و مختصر خواهد بود، گفت: بازار با نوسانات جزئی همراه است و نباید انتظار کاهش مجدد شارپی در قیمت طلا و سکه را داشت. بنابراین، کسانی که قصد خرید دارند، قیمت ها خوب است.»

نادر بذرافشان رئیس اتحادیه طلا و جواهر تهران با اشاره به دلایل کاهش قیمت طلا و سکه در روزهای اخیرگفت: «ریزش قیمت اونس جهانی، کاهش قیمت دلار و نبود تقاضا در بازار باعث شده روند کاهشی قیمت طلا و سکه تشدید شود.»

بذرافشان با تاکید بر اینکه تقاضا برای خرید طلا کاهش پیدا کرده ‌است، گفت: «از ابتدای سال این رکود سنگین در بازار وجود دارد و میزان آن به اندازه‌ای است که در دوران کرونا هم به این صورت نبود. کاهش قیمت، کاهش تقاضا را تشدید کرده و در پی آن خرید طلا کاهش ۲۰ تا ۴۰ درصدی داشته است. این در حالی است که حتی تا ۲۰ درصد تقاضای عروس و دامادها برای خرید طلا به سمت بدلیجات و نقره رفته ‌است.»

وی با تاکید به بی‌سابقه بودن شرایط رکودی در بازار طلا خاطرنشان کرد: «شرایط اقتصادی مردم و افت قدرت خرید و رکود ماه‌های محرم و صفر منجر به آسیب به واحدهای تولیدی و توزیعی طلا و سکه شده است.»

رئیس اتحادیه طلا و جواهر تهران ابراز امیدواری کرد: «امیدواریم بعد از پایان ماه صفر رونق به این بازار باز گردد زیرا اکنون این صنعت در شرایط خاصی به سر می‌برد و همه واحدها مخصوصا واحدهای تولیدی نسبت به پرداخت هزینه‌ها دچار مشکل شده‌اند.»

وی پیش از این اشاره کرده بود که قیمت‌ها به ثبات خوبی رسیده و مردم منتظر کاهش بیشتر نباشند. مگر اینکه انس جهانی یا نرخ ارز تغییر و نوسان خاصی داشته باشد.

عبدالله مشکانی کارشناس بازارهای مالی با تاکید بر اینکه قیمت دلار در بلندمدت تابعی از نقدینگی و تورم است به تجارت‌نیوز گفت: «بازارساز توانایی این را دارد که در کوتاه‌مدت با عرضه یا عدم‌عرضه به بازار جهت دهد. اما در بلندمدت، نرخ ارز تابع نقدینگی و تورم است.»

وی با اشاره به اینکه نقدینگی رو به رشد است افزود: «با توجه به کسری تراز عملیاتی بودجه در سال جاری این موضوع می‌تواند روی نرخ ارز تاثیرگذار باشد. موضوع نقدینگی، تورم و موضوع تراز عملیاتی بودجه در بلندمدت بر قیمت ارز اثرگذار است.»

این کارشناس اقتصادی با اشاره به پالس‌های سیاستگذار در ماه‌های گذشته برای مهار قیمت دلار گفت: «بانک مرکزی همواره با تکیه بر اخبار سیاسی سعی در مهار قیمت دلار دارد این در حالی است که فرایندهای سیاسی هیچ وقت قابل پیش‌بینی نیستند.»

وی افزود: «تا پاییز امسال وقایع سیاسی قابلیت پیش‌بینی ندارد. بنابراین بازارها تا زمانی که تکلیف این اخبار روشن نشود نمی‌توانند روند بگیرند.»

دلار گران می‌شود؟
این تحلیلگر بازارهای مالی با اشاره به نوسانات فعلی بازار ارز خاطرنشان کرد: «در حال حاضر نوسانات در بازار ارز مانند یکی دو هفته اخیر وجود دارد اما با دو سه هزار تومان بالا و پایین بازار روند نمی‌گیرد.»

وی با بیان اینکه محدوده ۵۹ تا ۶۰ هزار تومانی سقف قبلی دلار است تاکید کرد: «تا موقعی که سقف قبلی دلار شکسته نشود نمی‌توان برای دلار روند جدیدی تصور کرد و روندی برای دلار شکل نمی‌گیرد. بنابراین هر وقت قیمت دلار بالای سقف قیمتی قبلی بسته شد آن زمان می‌توان درباره روند بعدی این اسکناس صحبت کرد.»

مشکانی با تاکید بر اینکه، دلار پیشران سایر نرخ‌‌ها در اقتصاد ایران است و روندهای بعدی را تعیین می‌کند، گفت: «درحال حاضر بخشی از کالاها، قیمت خود را با نرخ دلار گران‌تر از بازار تطبیق داده‌اند و معامله می‌شوند. بنابراین در بازار حباب قیمتی وجود دارد. اگر بخواهد روندی در بازارها شکل بگیرد سقف قیمتی باید شکسته شود و آن وقت بازارها می‌توانند پیشرو آن شروع کنند به قدم برداشتن کنند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
https://akhbartimes.ir/sitemap_index.xml