۱۸ کشور جهان توافقنامه بین المللی ایمن سازی هوش مصنوعی را امضا کردند
روز گذشته اولین توافقنامه بین المللی در زمینه ایمن سازی هوش مصنوعی توسط ۱۸ کشور امضا شد. بر اساس این قرارداد، شرکت ها باید مدل هوش مصنوعی خود را به گونه ای طراحی کنند که از آن برای استثمار افراد استفاده نشود.
بریتانیا، آمریکا و دهها کشور دیگر اولین توافقنامه بینالمللی ۲۰ صفحهای را برای امنیت هوش مصنوعی امضا کردند. این توافق از شرکت های فناوری می خواهد که هوش مصنوعی را به گونه ای توسعه دهند که از مردم در برابر سوء استفاده محافظت کند.
به گزارش اخبار تایمز؛ توافق نامه فوق الزام آور نیست و به طور کلی شامل توصیه های کلی، از جمله نظارت بر سیستم های هوش مصنوعی برای جلوگیری از سوء استفاده، محافظت از داده ها در برابر دستکاری و بررسی تامین کنندگان نرم افزار است. همچنین چارچوبی در مورد نحوه جلوگیری از استفاده هکرها از هوش مصنوعی وجود دارد و شامل توصیههایی برای انتشار مدلها پس از آزمایشهای امنیتی مناسب است.
با این حال، جن ایسترلی، مدیر آژانس امنیت سایبری و امنیت زیرساخت آمریکا، امضای این توافقنامه توسط کشورهای مختلف را موضوعی مهم و نشان دهنده اهمیت کشورها نسبت به این موضوع عنوان کرد.
جن ایسترلی توضیح میدهد:
مهمترین موضوعی که در مرحله طراحی و توسعه هوش مصنوعی باید مورد توجه قرار گیرد امنیت است. آوردن قابلیت های جدید به بازار همراه با ویژگی های صرفه جویی در هزینه ها نیز باید با امنیت کاربر همراه باشد.
این توافق و نشستی که ماه گذشته در این زمینه در انگلیس برگزار شد، نشان دهنده لزوم ایمن سازی هوش مصنوعی در صنعت و جامعه است. در واقع، با پیشرفت روزافزون هوش مصنوعی، نگرانیهای زیادی وجود داشته و برخی از افراد مشهور و چهرههای بزرگ نیز درباره هوش مصنوعی و خطراتی که میتواند داشته باشد، هشدار دادهاند.
علاوه بر آمریکا و بریتانیا، آلمان، ایتالیا، جمهوری چک، استونی، لهستان، استرالیا، شیلی، نیجریه و سنگاپور دیگر کشورهایی هستند که این قرارداد را امضا کرده اند.