کلید صحبت کردن انسان با حیوانات در دست هوش مصنوعی است

کلید صحبت کردن انسان با حیوانات در دست هوش مصنوعی است

اقتصاد ۱۰۰ – صحبت کردن انسان با حیوانات بوسیله هوش مصنوعی ممکن خواهد شد. این فناوری پیشرفته قادر است ناشدنی‌ها را تبدیل به واقعیت کند.

به گزارش گروه دانش و فناوری، کارشناسان حوزه فناوری معتقداند که کلید صحبت کردن انسان با حیوانات در دست هوش مصنوعی است. تکنولوژی هوش مصنوعی تاکنون قفل‌های بسته زیادی را گشوده و موفق شده است در زمینه‌های مختلف بسیار بهتر از انسان عمل کند. یکی از آرزوهایی که بشر تا قبل از پیدایش این فناوری پیشرفته در رسیدن به آن ناتوان بود، امکان نصحیت کردن حیوانات بود. اما حالا که AI در زندگی ما جایگاهی پیدا کرده است، دانشمندان امیدوارند بتوانند این راز را کشف کرده و با حیوانات صحبت کنند.

کلید صحبت کردن انسان با حیوانات در گرو هوش مصنوعی است

به گفته کارشناسان کلید درک زبان حیوانات می‌تواند هوش مصنوعی باشد. در مقاله‌ای که در نشریه Current Biology منتشر شده آمده است: «ظهور الگوریتم‌های قدرتمند هوش مصنوعی و به ویژه مدل‌های زبان بزرگ محققان را در برقراری ارتباط بین گونه‌ها امیدوارتر کرده است. با این وجود، برخی مناطق دشوار در جهت یابی کار وجود دارد».

“کارین باکر” استاد دانشگاه بریتیش کلمبیا می‌گوید:

«مدل زبان بزرگ باید از سیگنال‌های ارتباطی خود حیوان در زمینه‌های مختلف استفاده کند و یک پاسخ قابل اندازه‌گیری به آن ایجاد کند که گویی با یک همنوع و نه یک ماشین ارتباط برقرار می‌کند. حیوانات بسیار متفاوت از انسان‌ها ارتباط برقرار می‌کنند و ما تمایل داریم باور کنیم که چیزی که نمی‌توانیم مشاهده کنیم وجود ندارد، زیرا حس شنوایی ما در مقایسه با سایر گونه‌ها نسبتاً ضعیف است. ارتباطات زیادی در طبیعت وجود دارد که به سادگی از کنار ما عبور می‌کنند».

او می‌افزاید: «توسعه ارتباطات حیوانی مستلزم آن است که انسانی‌سازی و مقایسه جوامع حیوانی با محیط فیزیکی اطراف یک فرد انسانی را که به نوعی تجربه زنده شده ارگانیسم‌ها است، متوقف کنیم. به منظور غوطه‌ور شدن در سبک ارتباطی گونه‌ای خاص محققان به بیوآکوستیک (زیست آوایی) * دیجیتال روی می‌آورند که به ضبط‌کننده‌های دیجیتالی بسیار کوچک قابل حمل و سبک متکی است تا الگو‌های ارتباط غیرانسانی را بدون اختلال ناشی از معرفی ناظران انسانی در یک اکوسیستم تشخیص دهد».

کلید صحبت کردن انسان با حیوانات در گرو هوش مصنوعی است

کلید صحبت کردن انسان با حیوانات در گرو هوش مصنوعی است

دانشمندان اخیرا به اکتشافات جالبی در مورد ارتباط حیوانات دست یافته‌اند. آنان دریافته‌اند که دلفین‌ها یکدیگر را با نام صدا می‌زنند، مادران خفاش با بچه‌های خود به زبان مادری صحبت می‌کنند و زنبور‌های عسل از حرکات بدن و صدا برای برقراری ارتباط استفاده می‌کنند. باکر می‌گوید:

«در مورد زنبور‌های عسل محققان از مدل‌های رایانه‌ای و الگوریتم‌های هوش مصنوعی استفاده کرده‌اند تا بتوانند زنبور‌ها را به صورت انفرادی ردیابی کنند. آنان می‌توانند تعیین کنند که ارتباط یک زنبور منفرد ممکن است چه تاثیری بر روی زنبور دیگر داشته باشد. از این طریق توانایی رمزگشایی زبان زنبور عسل ظاهر می‌شود».

دانشمندان گام بعدی را با ساختن یک زنبور ربات برداشتند که می‌تواند وارد کندو شده و اساساً دستوراتی را صادر می‌کند که زنبور‌های عسل از آن اطاعت می‌کنند. این آزمایش تنها یک بار موفقیت‌آمیز بود، اما ثابت شد که یک گام بزرگ رو به جلو است. این گام به آرامی ذهن ما را نه تنها به روی صدا‌های شگفت‌انگیزی که غیر انسان‌ها تولید می‌کنند باز کرده بلکه ذهنمان را به روی مجموعه‌ای اساسی از سوالات در مورد به اصطلاح شکاف بین انسان‌ها و غیرانسان‌ها یعنی رابطه ما با گونه‌های دیگر می‌گشاید.

این نوع اکتشافات می‌تواند به انسان در درک حیوانات کمک کند که احتمالاً پیامد‌های بزرگتری خواهد داشت. “آزا راسکین” یکی از بنیانگذاران مرکز فناوری انسانی و پروژه گونه‌های زمین می‌گوید: «نکته واقعا صحبت با حیوانات نیست بلکه درک آنان است. در آن زمان این درک تبدیل به چیزی می‌شود که تمام جهان می‌بیند. فکر می‌کنم در آن زمان ناگهان به خصوص برای هر اقدام دیگری به منظور حفاظت از آب و هوا شتاب بیش تری از خود نشان خواهیم داد».

توانایی برقراری ارتباط با گونه‌های دیگر و درک آنان می‌تواند در شکل‌دهی دانش محیطی جمعی ما نقش بسزایی داشته باشد. “کای فرث باترفیلد” مدیر هوش مصنوعی و یادگیری ماشینی مجمع جهانی اقتصاد می‌گوید:

«درک آن چه حیوانات می‌گویند اولین گام برای دادن صدایی به گونه‌های دیگر روی سیاره در مکالمات پیرامون محیط‌مان خواهد بود. ارتباط با حیوانات می‌تواند به تلاش‌های حفاظتی کمک کند و رابطه ما با طبیعت را تغییر دهد. با این پیشرفت ما پیش‌بینی می‌کنیم که به سرعت به سمت جهانی حرکت کنیم که در آن ارتباط دو طرفه با گونه‌های دیگر محتمل است».

کلید صحبت کردن انسان با حیوانات در گرو هوش مصنوعی است

با این وجود، این پیشرفت پرسش‌ها و ابهاماتی فلسفی و اخلاقی را نیز مطرح می‌سازد. راسکین می‌گوید: «این فناوری می‌تواند جعبه پاندورا باشد که به طور بالقوه برای افزایش شکار غیرقانونی و سایر اقدامات مخرب استفاده خواهد شد. فناوری‌های پیشرفته بیوآکوستیک می‌توانند برای بهره‌برداری از حیواناتی که پیش‌تر توسط انسان اهلی نشده‌اند مورد استفاده قرار گیرند و این امر باعث ایجاد دنیای کاملا جدیدی از کنترل خواهد شد».

* زیست‌آوایی یا بیوآکوستیک یک علم میان رشته‌ای است که زیست‌شناسی و صوت شناسی را با هم ترکیب می‌کند. معمولاً به بررسی تولید، پراکندگی و دریافت صدا در جانوران (و از جمله در انسان‌ها) اشاره دارد.

انتهای پیام




منبع :


تکراتو



وبگردی



منبع

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Back to top button
https://akhbartimes.ir/sitemap_index.xml