تهدید ایرانیان با چای تاریخ مصرف گذشته

مدیرعامل اتحادیه کارخانجات چای شمال کشور با تاکید بر اینکه متاسفانه ارز ترجیحی عامل فساد بازار چای شده است، گفت: از دولت می خواهیم که تعرفه گمرکی و مالیات واردکنندگان را بالا ببرد و اینها را پایین بیاورد. تعرفه برای صادرکنندگان تا بازار باثبات شود.
به گزارش اخبار تایمز؛ محمدصادق حسنی مدیرعامل اتحادیه کارخانجات چای شمال کشور امروز در نشست با جمعی از خبرنگاران در سالن اجتماعات این اتحادیه در لاهیجان با بیان اینکه دغدغه کارخانه دار نمی تواند خارج از این باشد، گفت: نگرانی کشاورز تصریح کرد: آینده کارخانه دار و کشاورز کاملا به هم مرتبط است و با توجه به شرایط فعلی بازار چای، اگر کارخانه دار نتواند در سال آینده کارخانه خود را افتتاح کند، معلوم نیست کشاورز کجاست. تولید او خواهد شد و داستان سال ۲۰۰۳ یک بار دیگر تکرار خواهد شد.
وی با بیان اینکه چای تاریخ مصرف گذشته امروز که غیرقابل نوشیدن است و به چای کهنه معروف است یکی از مهمترین عوامل تهدید کننده صنعت چای است، تصریح کرد: در صورت باز شدن درب انبارهای چای تاریخ مصرف گذشته ضربه بزرگی به مردم وارد می شود.
مدیرعامل اتحادیه کارخانجات چای شمال کشور با اشاره به اینکه ۵۰۰ میلیارد تومان از مطالبات چایکاران پرداخت نشده است، تصریح کرد: در حال حاضر بیش از ۵۰ درصد چای تولیدی کارخانه ها است. در انبارهای خود نگهداری می شود و به فروش نمی رسد و اگر چای صنعتانی وارد بازار شود، به فروش نمی رسد. کشاورز نمی تواند بهای باقی مانده برگ سبز خود را دریافت کند.

حسنی با بیان اینکه امسال کارخانجات سعی کردند چای خشک تولید شده را به زیرقیمت تمام شده بفروشند تا مطالبات چایکاران را به سازمان چای پرداخت کنند، افزود: اگر درب انبارهای چای سنواتی باز شود دیگر چای تولید شده امسال به فروش نمی‌رسد در نتیجه چایکار به پولش نمی‌رسدو انبارهای کارخانجات از چای تخلیه نخواهد شد.

وی با بیان اینکه با ادامه روند فعلی کشاورز برای بهزراعی به باغش نخواهد رفت و کارخانه‌دار قادر نخواهد بود که کارخانه‌اش را برای فعالیت مجدد باز کند، گفت: در این صورت سازمان چای نیز نمی‌تواند با کارخانه‌ای که تخلف کرده و بهای برگ سبز چای را پرداخت نکرده برای سال آینده قرارداد امضاء کند و همه خطر این است که چای در شرایط سراشیبی سقوط است.

ارز ترجیحی عامل فساد در بازار چای

فرشید محبی مدیر عامل اتحادیه چایکاران شمال کشور نیز در این نشست با اشاره به واردات بی‌رویه چای اظهار کرد: واردات چای باید به اندازه مصرف داخلی انجام شود و اولویت فروش با چای تولید داخلی باشد، بعد نیاز کشور وارد شود.

وی با تاکید بر لزوم حذف ارز ترجیحی برای تنظیم بازار افزود: متاسفانه ارز ترجیحی عامل فساد بازار چای شده، اختلاس ۳ هزار میلیارد و ۷۰۰ میلیون دلار بزرگترین فساد قرن است و از دولت می‌خواهیم تعرفه گمرکی و مالیات را برای واردکنندگان، بالا و این تعرفه‌ها را برای صادرکنندگان پائین آورد تا بازار به ثبات برسد.

مدیر عامل اتحادیه چایکاران شمال کشور با بیان اینکه استفاده از چای ایرانی در مراکز دولتی برای حمایت از تولید داخلی لازم است اما متاسفانه این مساله رعایت نمی‌شود، گفت: در وزارت جهاد کشاورزی بسته‌هایی که برای مهمانان خود هدیه کردند چای ۱۰۰ درصد خارجی بود که بنده به عنوان نماینده چایکاران در این مراسم حضور داشتم و وقتی متوجه این هدیه شدم بسیار دلگیر شدم.

وی با بیان اینکه در تصمیم‌گیری‌های حوزه صنعت چای نیاز است که نمایندگان چایکاران، سازمان چای، نماینده سندیکای کارخانجات چای و صندوق توسعه حمایت از چای حضور داشته باشند تا نظرات خود را در حوزه چای مطرح کنند، تصریح کرد: در تصمیم‌گیری‌های کلان برای صنعت چای در وزارتخانه‌ها و نهادها متاسفانه هیچکدام از این نمایندگان حضور ندارند تا دفاع قابل قبولی از صنعت چای شود و اکثر افراد این نشست‌ها، خود واردکنندگان چای هستند.

محبی، تبلیغات چای داخلی در رسانه ملی و اختلاط چای داخلی و خارجی برای تنظیم بازار را ضروری خواند و افزود: چای ایرانی به دلیل شرایط اقلیمی کشور، فاقد آفت و تولید این محصول ارگانیک و از بهترین چای‌های دنیا محسوب می‌شود.

وی برخورد قاطع با چای سنواتی را مورد تاکید قرار داد و بیان کرد: معدوم کردن، کمپوست کردن یا تعیین تکلیف میزان چای سنواتی در کشور لازم است چرا که چای سنواتی، بازار چای داخلی را در برگرفته و چای ایرانی دچار بحران شده است.

به گفته مدیر عامل چایکاران شمال کشور، ۴۲ شرکت تعاونی، حدود ۱۸۰ کارخانه چایسازی با ۵۵ هزار چایکار در کشور فعال هستند.

بی‌مهری نسبت به تولیدکنندگان چای با ورود چای سنواتی به بازار

ابوالقاسم حسن‌پور مدیر کارخانه چایسازی صابونچی نیز با بیان اینکه در سال‌های گذشته هیئت مدیره سندیکای کارخانجات چای کشور تذکراتی به مسؤولان و نمایندگان در خصوص تخصیص ارز به مجموعه خاص برای واردات چای داده بودند که امروز شاهد فاجعه چای دبش هستیم، اظهار کرد: الان کارخانه داران چای با معضل دپوی چای در انبارهای خودم واجه هستند که به فروش نرفته اند.

وی با بیان اینکه کارخانه داران چای با ۳۰ درصد کمتر از قیمت تمام شده تولید نمی‌توانند چای خود را به فروش برسانند، افزود: عدم فروش چای موجب شده که برای تولید سال آینده چای مشکل داشته باشیم، شاید امسال با فروش زمین، ماشین یا خانه بتوانیم بهای برگ سبز کشاورز را پرداخت کنیم ضمن اینکه دولت خرید تضمینی کرده و وظیفه دارد که پول کشاورز را پرداخت کند.

مدیر کارخانه چایسازی صابونچی با بیان اینکه هیئت مدیره سندیکای کارخانجات چای کشور از معاون اول رئیس جمهور برای حل معضل پرداخت مطالبات چایکاران درخواست ۵۰۰ میلیارد تومان پول با بهره بانکی کردیم که موافقت نشد، تصریح کرد: ما با خطر ورود چای تاریخ گذشته در بازار مواجه هستیم که دارای مجوزهای قانونی بوده در حالیکه ما در سال تولید قرار داریم و تولیدکنندگان که در صف اول جنگ اقتصادی هستند اینگونه مورد بی‌مهری قرار دارند.

سلیمان مرادی بازرس اتحادیه کارخانجات چای شمال کشور نیز عدم فروش چای داخلی را مهمترین مشکل کارخانه داران عنوان کرد و اظهار داشت: نگاه مقدس دولتمردان به این امر ضروری است.

وی با اشاره به اینکه یک هکتار از باغ چای حدود ۲.۵ تن اکسیژن تولید می کند و ۵۰ تن دی اکسید کربن را جذب می کند، افزود: با توجه به شرایط آب و هوایی، تولید برگ سبز چای در ایران به صورت ارگانیک و بدون استفاده از سم انجام می شود. نقش مهمی در سلامت جامعه دارد.

مرادی با اشاره به اینکه میزان کافئین چای ایرانی کمتر از ۳ درصد است که برای سلامتی مهم است در حالی که چای خارجی به دلیل قرار گرفتن در سایه بالای ۳ درصد است، گفت: متاسفانه به دلیل عدم حمایت از تولید و کوچک شدن سفره های مردم، تولید در باغ های چای توجیه اقتصادی ندارد و امروز شاهد رها شدن باغ های چای و هجوم پایتخت نشینان متمول به خرید باغ چای و ساخت ویلا در منطقه هستیم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
https://akhbartimes.ir/sitemap_index.xml