پشت پرده دلارپاشی با ارز مسافرتی چیست؟

کارشناس اقتصادی گفت: سیاست ارز مسافرتی باعث می‌شود کسی که نمی‌خواهد به سفر برود مجبور به رفتن سفر خارجی شود.

پشت پرده دلارپاشی با ارز مسافرتی چیست؟

به گزارش اقتصاد۱۰۰، امروز برنامه بالاتر به بررسی تخصیص یارانه به ارز مسافرتی با حضور جانجان کارشناس اقتصادی و بهزادی کارشناس گردشگری پرداخت.

جانجان کارشناس اقتصادی با بیان اینکه نرخ  ارز مسافرتی را کارشناسان اقتصادی تعیین نکرده‌اند، گفت: کارشناسان اقتصادی خود در این موضوع ذینفع هستند.

وی افزود: چرا فردی که به خارج  از کشور سفر می‌کند یارانه  ارز مسافرتی‌اش از جیب هم‌وطنان پرداخت شود؟ این اقدام که ارز مسافرتی مشمول دریافت یارانه شود از سوی فشاری که به بانک مرکزی آمده است اجرا می‌شود.

این کارشناس اقتصادی با بیان اینکه  تخصیص یارانه به ارز مسافرتی که از دیدگاه من به عنوان پول نفت است باید جور دیگری پرداخت شود، گفت:  تور ۴ روزه استانبول با همه امکانات دوازده میلیون و حدود ۶ میلیون تومان هم مبلغ خورد و خوراک می‌شود؛ بنابراین برای یک فرد که ارز مسافرتی یارانه‌ای دریافت کرده است حدود هجده میلیون تومان باقی می‌ماند که می‌تواند ارز یارانه‌ای دریافتی خود را بفروشد و استفاده کند.

جانجان افزود: مالیات منفعت عمومی دارد و باید از محل درآمد‌های دولت صرف منافع عمومی شود.

این کارشناس اقتصادی با بیان اینکه مردم برای دریافت ارز مسافرتی باید به صرافی‌های مجاز مراجعه کنند در غیر این صورت مشمول مالیات نمی‌شوند، افزود: سیاست دریافت ارز مسافرتی در قالب یارانه تنها برای برخی منفعت دارد. این موضوع یک رانت قانونی است؛ چراکه حداقل هم  اکنون ده میلیون نفر ایرانی لنگ غذا هستند.

وی افزود: اجرای این سیاست باعث می‌شود کسی که نمی‌خواهد به سفر برود مجبور به رفتن سفر خارجی شود و این اقدام باعث هدر رفتن منابع ارزی می‌شود.

جانجان با بیان اینکه این هزینه‌ها صرف  فردی می‌شود که‌  اصلا نیازی به آن ندارد چراکه انتظارات در بازار ارز زیاد است، گفت:  این هزینه‌ها می‌تواند صرف سفر‌های داخلی شود.

در ادامه بهزادی کارشناس و فعال صنعت گردشگری گفت: پرداخت هزار دلار  ارز مسافرتی به زائران عتبات عالیات هم داده می‌شود و به نوعی حق مسافر است که پرداخت می‌شود و دولت برای پرداخت  آن افراد خاصی را مشخص نکرده است.

او گفت: حتی اگر هشتاد و پنج میلیون ایرانی بخواهند و شرایط را داشته باشند می‌توانند به سفر بروند چراکه دولت سیزدهم سفر‌ها را برای مردم تسهیل کرده است.  

بهزادی با اشاره به اینکه  پرداخت هزار دلار در قالب ارز مسافرتی  رانت نیست و حق ایرانی‌ها است، گفت: در صورتی که اگر این ارز از طریق  صرافی به مردم برسد سلطان‌های ارز و دلار ایجاد می‌شوند.  

بهزادی گفت: هر سفری نیاز به تسهیلات دارد و دولت در خصوص ارز مسافرتی تمهیداتی را در نظر گرفته است تا مردم درگیر دلالان دلار نشوند و ارز تقلبی نخرند.

بهزادی افزود: این یک ارز منطقی است و اقتصاددان‌ها آن را مشخص می‌کنند و یکی از کار‌های درست دادن ارز  مسافرتی بوده است چراکه  سفر نیاز ما است.  

 وی افزود: من دو هزار دلار را کم می‌دانم؛ چراکه  همه سفر‌ها سیاحتی و زیارتی نیستند و برخی دارویی و درمانی هستند و به نظر من این نرخ باید افزایش پیدا کند.

منبع

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
https://akhbartimes.ir/sitemap_index.xml