پیش بینی کاهش قیمت دلار / نوسان دلار بالاتر از گذشته نیست!

قائم مقام سابق وزارت صنعت، معدن و تجارت با اشاره به اینکه کاملا واضح بود که در آستانه سال جدید و روزهای پایانی سال تقاضای ارز افزایش می‌یابد و به واسطه آن نیز نرخ ارز دچار نوسان می‌شود، گفت: این شرایط در نهایت موقتی خواهد بود و قیمت‌ها کم کم کاهشی می‌شود.

پیش بینی کاهش قیمت دلار / نوسان دلار بالاتر از گذشته نیست!

به گزارش اقتصاد۱۰۰، محمدصادق مفتح – قائم مقام سابق وزارت صنعت، معدن و تجارت – در گفت وگو با ایسنا، با اشاره به اینکه در بازار ارز نیازهای واقعی مانند ارز مسافرتی، دانشجویی، درمانی و دیگر موارد وجود دارد، اما نیازهای غیرواقعی نیز وجود دارد که ناشی از واردات قاچاق و یا تورم و افزایش انتظارات تورمی است، گفت: اگر دولت ابزاری را برای پاسخگویی به این نیازهای واقعی ایجاد کند، بخشی از بازار که همیشه از آشفته بازارها استفاده می کند و بازار را عمدا بر هم می زنند تا سو استفاده کنند، فرصت اینگونه اقدامات را نخواهند داشت. اگر دولت در این ابزار و سیستم، به نیازهای واقعی به صورت شفاف و روشن و قابل مدیریت، نظارت و کنترل، پاسخ دهد، قطعا فضای آرامش بازار ارز حفظ خواهد شد و نوسانات آن تکرار نخواهد شد.

وی با تاکید بر اینکه کاملا واضح بود که در آستانه سال جدید و روزهای پایانی سال تقاضای ارز افزایش می یابد و به واسطه آن نیز نرخ ارز دچار نوسان می شود که در نهایت موقتی خواهد بود و قیمت ها کم کم کاهشی می شود، افزود: در طول یکسال گذشته دامنه نوسانات به شدت کم بود و دیگر شاهد نرخ های هیجانی در بازار ارز نبوده ایم که البته بازار ارز به طور موقت و کوتاه دچار نوساناتی شد که ناشی از تحولات امنیتی- سیاستی منطقه و همچنین تقاضای پایان سال بود. این امر نشان می دهد که نیازهای مردم به رسمیت شناخته شده و بانک مرکزی این هنر را داشته تا ابزاری را ایجاد کند که نیازهای ارزی را از یکدیگر تفکیک کند و در مسیری مطمئن و قابل رصد و قابل راستی آزمایی به آن ها پاسخ دهد.

عملکرد بانک مرکزی در مدیریت ارز مناسب بود

مفتح با بیان اینکه ابزارهایی مثل تعزیرات همان طور که در گذشته مشاهده شد، تاثیرات مقطعی و کوتاه مدت دارند، گفت: این دست اقدامات باید در کنار کارهای زیربنایی و ساختاری در اقتصاد کلان باشد، زیرا با ایجاد آرامش در بازارها، فضا برای تخلف نیز کم می شود و مقابله با آن تخلف های اندک نیز ساده تر خواهد بود.

مفتح با اشاره به اینکه ایجاد مرکز مبادله ارز و طلای ایران در مدیریت بازار ارز موثر بوده است، گفت: در مرکز مبادله با توسعه ابزارهایی مثل سوآپ و سلف نگرانی از فعال اقتصادی گرفته می شود. فعال اقتصادی وقتی مطمئن باشد که نیاز ارزی که دارد برآورده خواهد شد، هیچگاه برخوردهای هیجانی نمی کند و این موضوع در هر بازاری قابل مشاهده است. وقتی بین متقاضی واقعی و عرضه کننده ارتباط منطقی برقرار شود، نیازهای غیرضروری و مفسده ساز و نیازهای کاذب جدا می شود و در نبود تقاضای کاذب هیجان بازار کم می شود. یعنی اگر نیازها از نهادهای قانونی بتواند تامین شود دیگر افراد سواستفاده گر نیز به وجود نمی آیند.

آزادسازی منابع ارزی آرامش بازار ارز را حفظ می کند

وی با اشاره به آزادسازی وجوه ارزی مسدود شده ایران با اقدامات بانک مرکزی در دولت سیزدهم، اظهار کرد: آزادسازی منابع می تواند تامین تقاضای ارز را آسان تر کند. اینجا دیپلماسی وزارت خارجه، بانک مرکزی و کلیت دولت را می طلبد که خداروشکر در این دوره اقدامات بسیار خوبی انجام شده محدودیت کم شده و منابع در اختیار بانک مرکزی قرار گرفته. آزادسازی منابع و وفور ارز در کشور موجب حفظ آرامش بازار ارز شده و در آینده نتایج آن در اقتصاد خرد نیز مشخص می شود و برای مردم ملموس تر خواهد بود.

قائم مقام سابق وزارت صمت در ادامه اظهار کرد: در سال های گذشته ما از همین دیپلماسی فعال غافل بودیم و فقط تمرکزمان روی حفظ رابطه با غرب بود، ولی در دولت سیزدهم با تغییر اولویت ها و استفاده از ظرفیت کشورهای دوست و همسایه می توان بسیاری از مسائل را برطرف کرد. چنین اقداماتی از سوی بانک مرکزی نیز انجام شده است. این اقدامات نشان داد مجبور نیستیم حتما با آمریکا مذاکره کنیم تا نتیجه را در سفره مردم ببینیم.

عضویت در تشکل های جهانی توطئه های دشمن را خنثی می کند

وی در پایان افزود: توسعه روابط در گروه های بریکس و پیمان شانگهای و اوراسیا، نقاط تحریم شکنی است که توطئه های دشمن را خنثی می کند. تلاش برای عضویت در پیمان های مختلف باید ادامه داشته باشد چراکه یک ثبات اقتصادی و سیاسی را در جامعه ایجاد خواهد کرد و موجب امنیت کشور خواهد شد و دستمان را در مذاکرات سیاسی نیز باز می کند، این اقدامات تحریم شکن کمک می کند تا آسیب پذیری کشور به حداقل برسد و تاب آوری اقتصاد نسبت به فشارهایی که از سمت دشمنان وارد می شود، افزایش پیدا کند.

انتهای پیام

منبع

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
https://akhbartimes.ir/sitemap_index.xml