خانه نیما یوشیج آش رشته فروشی شد
او در این یادداشت که با عنوان “امداد ای رفیقان با من” منتشر کرده، نوشته است که خانه پدرم بقالی و محل کسب درآمد شده. شراگیم یوشیج در ادامه ضمن انتقاد از میراث فرهنگی مازندران در نحوه نگهداری این بنای تاریخی که جزوی از هویت فرهنگی یوش نیز به شمار میآید، افزوده است که در باغ نیما آش میفروشند، دیوار باغ خراب شده، درختها قطع کردهاند و میفروشند. …
تنها فرزند پدر شعر نو در ابتدای طرح این موضوع، یادداشتی از نیما را نیز منتشر کرده است که او در این نوشته از نگرانیهای خود درباره سرنوشت این خانه در سالهای پس از حیاتش گفته است. تاریخ این یادداشت که در کتاب “یادداشتهای روزانه نیما یوشیج” آمده، تیرماه ۱۳۳۵ است.
شراگیم همچنین از انتقال پیکر پدر از تهران به یوش ابراز پشیمانی کرده است.
خانه نیما یوشیج در روستای یوش، بنایی است مربوط به دوره قاجار. این خانه به شماره ۱۸۰۲۰ از طرف سازمان میراث فرهنگی به عنوان اثر ملی ثبت شده است. خانه نیما محل زندگی پدر و نیاکان نیما یوشیج بوده است، این خانه در سال ۱۲۰۷ هجری قمری توسط ناظم الایاله در محله لالوی یوش ساخته شد. این بنا دارای سه ورودی، شاهنشین و اتاقهای زیادی است.
خانه نیما یوشیچ با داشتن آجرکاری و گچکاریهای زیبا از جاذبههای گردشگری استان مازندران به شمار میآید.
علاوه بر پیکر نیما، پیکر سیروس طاهباز، پژوهشگری که سالها برای معرفی آثار نیما کوشید نیز در این خانه به خاک سپرده شده است.
انتهای پیام/