سقف کارت‌ به‌ کارت در سال ۱۴۰۳ اعلام شد

اقتصاد ۱۰۰- کارت‌به‌کارت از طریق عابربانک و روش‌های اینترنتی سقف ۱۰ میلیونی دارد و برای جابجایی ارقام بالاتر پایا و ساتنا کاربرد خواهد داشت.

سقف کارت‌ به‌ کارت در سال ۱۴۰۳ اعلام شد

حداکثر مبلغ کارت به کارت در هر شبانه‌روز ۱۰ میلیون تومان است و برای جابجایی مبالغ بالاتر از پایا و ساتنا استفاده می‌شود. پایا برای نقل‌وانتقال پول تا سقف ۱۰۰ میلیون تومان کاربرد دارد و از سال ۱۴۰۰ سقف انتقال پول در سامانه ساتنا به ۲۰۰ میلیون تومان تبدیل شد. علاوه بر سقف نقل‌و‌انتقال، فاکتور‌های دیگری مثل ساعات جابجایی پول و مدت زمان انتظار مشتری برای جابجایی وجه بین پایا و ساتنا وجود دارد.
حداکثر مبلغ کارت‌به‌کارت؛ ۱۰ میلیون تومان

حداکثر مبلغ کارت‌به‌کارت در هر شبانه‌روز بسته به روش‌های مختلفی که وجود دارد، یعنی استفاده از عابر‌بانک‌ها، گوشی و روش‌های اینترنتی متفاوت است. سقف کارت‌به‌کارت با عابر بانک از طریق تمامی بانک‌ها و موسسات مالی و اعتباری در سراسر کشور روزانه مبلغ ۱۰۰ میلیون ریال یا معادل ۱۰ میلیون تومان تعیین شده است.
سقف ۱۰ میلیون تومانی کارت‌به‌کارت در روش پل یا همان پرداخت لحظه ای، اما به ۱۵ میلیون تومان می‌رسد. سامانه پل یکی از جدیدترین سامانه‌های انتقال وجه در کشور است که امکان انتقال وجه لحظه‌ای و بین‌بانکی را با کمک شماره شبا فراهم می‌کند و امنیت بالاتری نسبت به روش کارت‌به‌کارت دارد. این سامانه به صورت شبانه‌روزی فعال است و در هر ساعتی می‌توانید از سامانه پرداخت لحظه‌ای پل برای انتقال وجه استفاده کنید.​

حداکثر مبلغ کارت‌به‌کارت در روش غیرحضوری یعنی با استفاده از اپلیکیشن‌های مختلف، اما کمتر از روش استفاده از دستگاه‌های عابربانک خواهد بود. اپلیکشن‌های مختلف حداکثر پنج میلیون تومان امکان کارت‌به‌کارت را فراهم می‌کنند، اما اگر برای کارت‌به‌کارت سراغ موبایل‌بانک‌ها و اینترنت‌بانک‌های مخصوص هر بانکی بروید، امکان جابجایی حداکثر ۱۰ میلیون تومان را خواهید داشت.
حداکثر مبلغ انتقال با پایا؛ ۱۰۰ میلیون تومان

پایا که در اصطلاحات بانکی سامانه اتاق پایاپای الکترونیک معروف است در طول روز با چهار چرخه نقل‌وانتقال پول فعالیت می‌کند.

چرخه اول ساعت سه و ۴۵ دقیقه بامداد خواهد بود و چرخه دوم ساعت ۱۰ و ۴۵ دقیقه صبح. چرخه سوم و چهارم نیز به‌ترتیب ساعت ۱۳ و ۴۵ دقیقه و ساعت ۱۸ و ۴۵ دقیقه است.

پایا برخلاف ساتنا در ایام تعطیل نیز فعالیت دارد و در ساعت ۱۳ و ۴۵ دقیقه مبادلات بانکی از طریق پایا انجامی شود. البته برای رسیدن درخواست متقاضی به هر کدام از چرخه‌های پایا باید نهایتا تا نیم‌ساعت قبل از تایم چرخه، درخواست ثبت شود.

حداکثر مبلغ انتقال با پایا سقف ۱۰۰ میلیون تومانی دارد و در طرف مقابل حداقل مبلغ مورد نیاز برای استفاده از پایا باید ۱۵ میلیون تومان باشد. کارمزد پایا باتوجه به نوع حواله تعیین می‌شود. اگر حوالی تکی باشد، یک درصد از مبلغ هر تراکنش، تا سقف دو هزار و ۵۰۰ تومان به‌عنوان کارمزد پایا دریافت می‌شود. اما اگر حواله چندتایی داشته باشید، ۱۰۰ تومان به ازای هر تراکنش تحت‌عنوان کارمزد پایا گرفته می‌شود و مبلغ هر حواله اهمیتی نیز در تعیین کارمزد ندارد.
حداکثر مبلغ ساتنا؛ ۲۰۰ میلیون تومان

ساتنا از سال ۱۳۸۵ در سیستم بانکی کشور فعال است و به‌معنی سامانه الکترونیکی تسویه ناخالص آنی است. به‌خاطر محدودیت ریالی کارت‌به‌کارت، ساتنا یکی از گزینه‌های نقل‌وانتقال تعریف شده و در همان دهه ۸۰ جایگزینی برای چک‌های رمزدار بین‌بانکی اعلام شد.

ساتنا برای مشتریانی که در بانک دارای یکی از انواع حساب جاری، پس‌انداز و مدت‌دار هستند، قابل استفاده است و مشتریان می‌توانند نسبت به انتقال وجه به حساب خود یا سایر افراد در سایر بانک‌ها اقدام کنند.

ساتنا البته برای برای تراکنش‌های ۱۵ تا ۲۰۰ میلیون تومان کاربرد دارد و همین مورد یکی از مهمترین دلایل تفاوت ساتنا و پایا محسوب می‌شود.

ساتنا روش انتقال پول به‌شکل آنی و برگشت‌ناپذیر است. البته به‌شرطی که حساب مبدا دارای مانده کافی برای انجام تسویه باشد؛ وگرنه نقل‌وانتقال پول تا تامین نقدینگی و تا پایان روز در صف انتظار قرار می‌گیرد و دست آخر در صورت تامین نشدن نقدینگی، درخواست‌های مربوطه ابطال و برگشت داده می‌شوند.

کارمزد ساتنا دودهم درصد هر تراکنش و البته تا سقف ۲۵ هزار تومان فعال است. حتی اگر مبلغ انتقالی به اندازه‌ای باشد که دو درصد آن بیشتر از ۲۵ تومان شود، همین مقدار پول از مشتری به‌عنوان کارمزد ساتنا دریافت خواهد شد.

ساتنا فقط در ساعات فعالیت بانک فعال است و این فاکتور یکی از تفاوت‌های اصلی ساینا و پایا به‌حساب می‌آید. مشتری می‌تواند از دو راه یعنی مراجعه حضوری به شعبه بانک یا از طریق بانکداری اینترنتی و رفتن سراغ گزینه انتقال وجه ساتنا عملیات جابجایی پول را انجام دهد مدت زمان انتقال وجه در سیستم ساتنا نهایتا ۳۰ دقیقه است و همین موضوع نیز یکی دیگر از موارد تفاوت ساتنا و پایا تلقی می‌شود.

منبع:صدآنلاین

منبع

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
https://akhbartimes.ir/sitemap_index.xml