وضعیت قیمت دلار در بازار / دلار در محرم گران تر می شود
در ماه محرم و در راهپیمایی اربعین چند میلیون نفر از کشور خارج میشوند اینها همه احتیاج به ارز دارند و تقاضای نقدی ارز بالا میرود.
نخستین روز از آخرین هفته تیرماه قیمت دلار همانند سه هفته گذشته در کانال ۴۹ هزار تومانی نوسان داشت. این محدوده به منطقه مهم حمایتی برای اسکناس آمریکایی تبدیل شده است.
محدوده مذکور، بازار را در حالت انتظاری قرار داده است. معاملهگران موقعیت بعدی بازارساز را در صورت تزریق اخبار مثبت یا منفی الگوی رکب میدانند. از همین رو از میزان تقاضای بازار کاسته شده و فروشندگان نیز تمایلی به فروش دلارهای خود ندارند. کارشناسان اقتصادی و فعالان بازار ارز بر این موضوع که قیمت دلار با تورم موجود همخوانی ندارد، همعقیده هستند.
از سویی بازیگران بازار ارز در انتظار این هستند که جهت حرکت بازار وضوح بیشتری پیدا کند. از سوی دیگر کارشناسان اقتصادی معتقدند دلار، بازارگردان اصلی تعیین قیمت در بازارها است. بنابراین با توجه به افزایش قیمت سایر اقلام و کالاها و موضوع تورم، دلار از دیگر بازارها عقب افتاده است.
ساعت کار بانکها، چالش معاملات ارزی
در همین راستا کامبیز افسری کارشناس اقتصادی و فعال بازار ارز با اشاره به محدوده ۴۹ هزار و ۵۰۰ تومانی قیمت دلار در روز جاری به تجارتنیوز گفت: «محدوده فعلی برای قیمت این اسکناس معاملهگران را محتاط کرده است و کف ۴۹ هزار تومان و سقف ۵۰ هزار تومان فعلا در بازار برای دلار حفظ شده است.»
وی به ساعت کاری بانکها به عنوان مهمترین مانع برای فعالیت در بازار ارز اشاره کرد و افزود: «بزرگترین مانع برای قیمت دلار ساعات کار بانکهاست. هر روز ساعت ۱۱ و نیم قیمت دلار در بازار مشخص میشود و تا این قیمت به مشتری اعلام شود، کل بازار ارز نیم ساعت میتواند با بانک کار کند و ساعت ۱۲ و نیم هم درب بانکها بسته میشود.»
این فعال بازار ارز خاطرنشان کرد: «یکی از عواملی که باعث شده تقاضا در بازار ارز کم شود این است که جابهجایی پول مقدور نیست و ساعت کاری بانکها با ساعت بازار ارز مغایرت دارد.»
وی با بیان اینکه به اعتقاد من کنترل و برنامهای برای ثبات قیمت ارز وجود ندارد، تاکید کرد: «به خاطر شرایط بانکها قیمت دلار پایینتر از قیمت واقعی است و به نظر میرسد تا ۱۵ شهریور روند بازار بر همین منوال باشد.»
افزایش تقاضای ارز با شروع محرم
افسری خاطرنشان کرد: «ممکن است در محرم قیمتها مقداری بالاتر رود اما قیمت واقعی ارز در مهر و آبان خود را نشان میدهد.»
وی دلیل افزایش مقطعی قیمت دلار در ماه محرم را افزایش تقاضا عنوان کرد و افزود: «در ماه محرم و در راهپیمایی اربعین چند میلیون نفر از کشور خارج میشوند اینها همه احتیاج به ارز دارند و تقاضای نقدی ارز بالا میرود.»
این فعال بازار ارز، قیمت دلار را برای نیمه دوم سال افزایشی پیشبینی کرد و گفت: «حداقل تا آبان و آذر دلار به محدوده ۶۰ تا ۷۰ هزار تومان میرسد. تورم همه کالاها بسیار بالاست بنابراین نمیشود تورم اینقدر بالا باشد اما قیمت ارز ثابت بماند.»
مدیریت ارزی با کاهش حباب درهم؟
امروز قیمت دلار در بازارهای همسایه نیز همانند تهران روند افزایشی بسیار محدودی داشت. دلار هرات با قیمت ۴۹ هزار و ۳۲۰ تومان معامله شد. دلار سلیمانیه به رقم ۴۹ هزار و ۶۰۰ تومان رسید. درهم امارات نیز با قیمت ۱۳ هزار و ۶۶۰ تومان رسید.
امروز برخی رسانهها کاهش حباب درهم را به عنوان اهرمی برای مهار قیمت دلار در تهران عنوان کردند. آنها از این کاهش حباب به عنوان سرعتگیر در مسیر نوسانات دلار در تهران یاد کردند.