دانشگاه تهران درباره دانشجوی پولی خارجی با تخفیف ۵۰درصد توضیحات خود را مطرح کرد

در پی انتشار خبری در خبرگزاری فارس با عنوان «بازی با اعتبار نظام آموزش عالی در پردیس دانشگاه تهران و خواب خرگوشی مسئولان» پردیس البرز دانشگاه تهران توضیحاتی ارائه کرد.

به گزارش خبرگزاری اخبار تایمز و به نقل از خبرگزاری فارس، در پی انتشار خبری در خبرگزاری فارس با عنوان « بازی با اعتبار نظام آموزش عالی در پردیس دانشگاه تهران و خواب خرگوشی مسؤولان» پردیس البرز دانشگاه تهران توضیحاتی ارایه داد.

متن کامل این توضیحات به شرح زیر است:

« پیرو درج گزارش با عنوان «بازی با اعتبار نظام آموزش عالی در پردیس دانشگاه تهران و خواب خرگوشی مسؤولان» در خبرگزاری فارس، به منظور تنویر افکار عمومی و دعوت این رسانه به جویندگی حقیقت و اهتمام بیشتر نسبت به احراز صحت مطالب منتشره و همچنین پافشاری بر ایفای نقش مسئولیت اجتماعی رسانه مبنی بر آگاهی‌بخشی و ارائه محتوا بر اساس منافع ملی، محورهایی را لازم به ذکر می‌داند. گزارش خبرگزاری فارس در حالی سعی نموده است با انتشار یکطرفه یک سری مکاتبات اداری درون دانشگاهی و همچنین تصاویر اوراقی بی‌نام و نشان و بدون شناسنامه، ادعاهای خود را معتبر نشان دهد، که دانشگاه تهران به عنوان یک نهاد حرفه‌ای دارای سازوکارهایی است که به هیچ وجه قائم به اشخاص نبوده و کارشناسانی حرفه‌ای در بدنه آن حضور دارند که پیشبرد امور را با نگاهی ملی و در سایه وجدانی درونی، به نحوی پیگیری می‌نمایند که سلامت و سربلندی نماد آموزش عالی مرهون این رویکرد می‌باشد؛ لذا هم به آمران و هم به دست‌اندرکاران این فضاسازی‌ها و القا گری‌ها، زنهار می‌دهیم که این حرف‌های‌تان خاک پاشیدن به صورت خورشید است!

بررسی سابقه پذیرش دانشجوی بین‌الملل در پردیس البرز دانشگاه تهران نشان می‌دهد که این پردیس دانشگاهی از بدو تأسیس تا بهمن ماه ۱۴۰۱ تنها پذیرای ۴۳ دانشجوی غیرایرانی بوده است. این آمار اندک در حالی است که فرصت‌های بی‌نظیری در زمینه توسعه دیپلماسی علمی از طریق افزایش پذیرش دانشجو از کشورهای همسایه بویژه عراق وجود داشته است اما عدم اهتمام مسئولان مربوطه در کنار درج برخی دانشگاه‌های کشور از جمله پردیس‌های خودگردان در لیست «عدم اعتراف» وزارت آموزش عالی عراق در اواخر دهه ۹۰ شمسی، هرگونه فرصتی به منظور افزایش دانشجوی بین‌الملل از طریق پذیرش دانشجوی عراقی را از پردیس‌های دانشگاه تهران سلب نمود.

همزمان با آغاز دوره جدید مدیریتی دانشگاه و تاکید پردیس البرز بر افزایش تعاملات علمی و دانشگاهی با کشور عراق، تلاش چشمگیری در راستای اصلاح سوءتفاهم رخ داده در خصوص پردیس‌های دانشگاه تهران در وزارت آموزش عالی کشور عراق به عمل آمد تا اینکه پیگیری‌های پردیس البرز دانشگاه تهران در ۲۳ آذر ماه ۱۴۰۱ (۱۴ دسامبر ۲۰۲۲) و اثبات اینکه مدارک پردیس البرز با امضای رئیس دانشگاه تهران صادر می‌شود و تمام قوانین پذیرش و فارغ‌التحصیلی دانشجویان این پردیس و همچنین سرفصل‌های رشته‌ها دقیقاً منطبق بر قوانین دانشگاه تهران است، منجر به صدور نامه رسمی از سوی وزارت آموزش عالی عراق مبنی بر به رسمیت شناخته شدن پردیس‌های دانشگاه تهران گردید.

بلافاصله بعد از این تاریخ، روند جذب دانشجو در رشته‌های تحصیلات تکمیلی در پردیس البرز و سایر پردیس‌های دانشگاه تهران به نحو چشمگیری افزایش پیدا کرد به نحوی که پردیس البرز توانست در نیمسال دوم سال تحصیلی ۱۴۰۲ – ۱۴۰۱ تعداد ۴۱ دانشجو با رعایت تمام قوانین آموزشی دانشگاه تهران و با حداقل معدل به میزان یک نمره بیش از حداقل مورد نظر دانشگاه تهران پذیرش نماید و برای نیمسال اول سال تحصیلی ۱۴۰۳ – ۱۴۰۲ تاکنون این پردیس ۲۱۵ پرونده از متقاضیان کشورهای مختلف را دریافت کرده است. شایان ذکر است همه این پرونده‌ها بعد از تأیید در گروه‌های آموزشی پردیس البرز، در شورای بین‌الملل دانشگاه با حضور مدیرکل خدمات آموزشی و مدیرکل امور دانشجویان بین‌الملل دانشگاه تهران بررسی و پس از تعیین بورسیه و مقدار آن یا غیربورسیه بودن هر متقاضی توسط همین شورا، نامه پذیرش نهایی از سوی دانشگاه تهران با امضای مدیرکل امور دانشجویان بین‌الملل معاونت بین‌الملل دانشگاه تهران به سازمان امور دانشجویان وزارت علوم، تحقیقات و فناوری ارسال شده است و پس از آن با ارسال تاییدیه سازمان، در دانشگاه تهران ثبت‌نام شده‌اند. پس از این مرحله، پردیس البرز فرم‌های مربوط به صدور ویزا را برای همه پذیرفته‌شدگان تکمیل و به معاونت بین‌الملل ارسال کرده است. مراحل ثبت‌نام از جمله پرداخت شهریه و ارسال نامه معرفی به اداره‌کل آموزش جهت صدور کارت دانشجویی برای همه دانشجویان بین‌الملل و از جمله دانشجویان پردیس البرز از سوی معاونت بین‌الملل دانشگاه تهران انجام می‌شود.

حال با وجود اینکه هیچ یک از دانشجویانی که در دوره جاری مدیریتی پردیس البرز پذیرش شده‌اند، حتی نتیجه امتحانات اولین نیمسال خود را نیز دریافت نکرده، و هنوز به مرحله شرکت در آزمون‌های زبان عمومی و امتحان جامع و پس از آن ارائه طرح نامه دکتری نرسیده‌اند، اما خبرگزاری فارس و منابع آن خبر از «مدرک‌فروشی» و «کم اعتبار نمودن مدارک دانشگاه» داده‌اند؛ در این خصوص لازم به ذکر می‌دانیم:

۱) در گزارش خبرگزاری فارس قید شده است که کلاس‌های پردیس البرز برای دانشجویان غیرایرانی به صورت مجازی تشکیل شده است. این درحالی است که حتی اطلاعات برگه غیررسمی و بی‌نام و نشان منتشر شده در خبرگزاری فارس که به نوعی تحت عنوان صورت رفت‌وآمد این دانشجویان منتشر شده است نیز تأکیدی بر حضوری بودن کلاس‌ها دارد. ضمن اینکه یادآوری می‌نماید پذیرش تمام دانشجویان بین‌الملل دوره دکتری پردیس البرز به شکل پژوهش‌محور است که ضوابط مربوط به آن توسط وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و آئین‌نامه آموزشی دانشگاه تهران مشخص شده است.

۲) در بخشی از گزارش خبرگزاری فارس در زمینه امور کنسولی و صدور ویزای اقامت تحصیلی دانشجویان بین‌الملل پردیس البرز تشکیک ایجاد شده است. آنچه مسلم است یکی از وظایف اصلی معاونت بین‌الملل دانشگاه در عرصه پذیرش دانشجوی بین‌الملل، ناظر بر اخذ روادید برای این دانشجویان می‌باشد که مرجع اجرای این موضوع در اداره‌ای ویژه تحت نظر معاونت بین‌الملل دانشگاه پیش‌بینی شده است و وظیفه واحدها و پردیس‌های دانشگاهی به تکمیل فرم‌های اولیه صدور ویزا منحصر می‌شود. در این خصوص پردیس البرز تمامی وظایف قانونی خود را انجام داده است. به نظر می‌رسد چنانچه خبرگزاری فارس ابهامی در زمینه وضعیت اخذ روادید دانشجویان بین‌الملل پردیس البرز دارد، بهتر است از معاون سابق و معزول بین‌الملل دانشگاه که مسئول مستقیم انجام این کار بوده است تحقیق نماید. چه اینکه خبرگزاری فارس در گزارش پیشین خود با واکنش نسبت به چرایی برکناری معاون سابق بین‌الملل دانشگاه تهران، قول داده بود که ادعاهای منتسب به ایشان را پیگیری نماید. خبرگزاری فارس را به واژگانی از یک شعر معروف ارجاع می‌دهیم که یار در خانه است، پاسخ سوال‌تان را از فردی بپرسید که آبروی یک دانشگاه و ظرفیت یک رسانه ملی و انقلابی را هزینه اختلافات شخصی خود با پردیس البرز نموده است.

۳) تصویری تبلیغاتی در گزارش خبرگزاری فارس منتشر شده که القاگر این نکته است که گویی پردیس البرز با ۵۰ درصد تخفیف به دنبال پذیرش دانشجوی عراقی به هر قیمتی است. این درحالی است که این پردیس تاکنون هیچ قراردادی با شرکت‌های جذب دانشجو نداشته و جذب تمام دانشجویان بین‌الملل تاکنون از طریق حضور میدانی و تبلیغات رسمی تلویزیونی و فضای مجازی پردیس البرز و دانشگاه تهران رخ داده است. این در حالی است که معاون سابق بین‌الملل دانشگاه تا آخرین لحظه حضورش در این مسئولیت، بر جذب دانشجو از طریق یک کارگزار بی‌نام و نشان از کشور عراق اصرار داشته است و حتی قرارداد انحصاری آموزش زبان فارسی در عراق را به این کارگزار واگذار کرده بود. بهتر است خبرگزاری فارس به منظور آگاهی‌بخشی بیشتر به مخاطبان خود از مسئولان ارشد دانشگاه تهران سوال کنند که چرا و در چه روندی معاون سابق بین‌الملل دانشگاه برکنار شد؟

۴) در خصوص ادعای گزارش خبرگزاری فارس مبنی بر عدم رعایت قوانین مربوط به آموزش زبان فارسی در پردیس البرز، متذکر می‌شود که تمام متقاضیان بین‌الملل در موضوع زبان فارسی تابع این مقررات هستند: متقاضیان متولدشده در کشورهای فارسی زبان، کسانی که قادر به تکلم به زبان فارسی باشند، فارغ‌التحصیلان دانشگاه‌های داخل ایران و کسانی که دارای مدرک زبان فارسی از مراکز معتبر زبان فارسی داخل و خارج کشور باشند نیازی به گذراندن دوره آموزش زبان فارسی ندارند. عملکرد پردیس البرز دانشگاه تهران دقیقاً بر اساس این آئین‌نامه بوده است. ضمن اینکه مرجع ارزیابی نهایی در این باره، مؤسسه لغتنامه دهخدا و مرکز بین‌المللی آموزش زبان فارسی دانشگاه تهران بوده و مدارک آن موجود است.

۵) آنچه موجب شگفتی و البته تأسف بسیار است، این که خبرگزاری فارس با چه کسانی در ارتباط است که از گسترش همکاری‌های علمی و دانشگاهی دو کشور ایران و عراق و افزایش پذیرش دانشجوی عراقی در دانشگاه تهران خرسند نیستند و گویی اراده‌ای در آنها متجلی است که هر آینه و در هر جایگاهی که باشند تلاش می‌کنند تا مانع این حرکت رو به گسترش شده و ای بسا هدفشان بازگشت پردیس‌های دانشگاه تهران به قبل از ۲۳ آذر ماه ۱۴۰۱ باشد. امید می‌رود همان گونه که خبرگزاری فارس گزارش خود را بیش از چهار ساعت در جایگاه خبر یک این خبرگزاری حفظ نمود، این پاسخ را نیز با همان کیفیت منتشر نماید.

آخر دعوانا أن الحمد للَّه ربّ العالمین
پردیس البرز دانشگاه تهران»

توضیح: اعتبار و جایگاه ویژه علمی دانشگاه تهران برای همه ایرانیان اهمیت دارد چرا که این اعتبار با زحمت دهها ساله نسل های مختلف علمی کشور شکل گرفته و بالطبع خدشه در آن نگران کننده است. هدف از انتشار اخبار مربوطه در این خبرگزاری، توجه ویژه نهادهای نظارتی به نوع عملکرد پردیس دانشگاه تهران بود که قطعا در صورت بررسی، به موضوعات مهم دیگری هم که امکان انتشار آن را نداشتیم، خواهند رسید.

توقع از اولیاء این دانشگاه با چنین جایگاه رفیع علمی آن بود تا بجای استفاده از چنین ادبیاتی، پاسخگوی تماسهای مکرر خبرنگار فارس در حین تهیه این خبر می بودند.

و در انتها قضاوت درباره مطالب منتشر شده در خبرگزاری فارس از عملکرد پردیس البرز دانشگاه تهران و توضیحات این پردیس را به مخاطبان فرهیخته می سپاریم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
https://akhbartimes.ir/sitemap_index.xml