اولین ملک آماده عرضه در طرح بهره وری دولت/ این ملک در کدام استان قرار دارد؟
۱۴۰۲-۰۵-۰۵
خواندن این مطلب 2 دقیقه زمان میبرد
آیین نامه اجرایی تولید دارایی های عمومی شورای عالی تولید دارایی های عمومی به پیشنهاد مشترک وزارت امور اقتصادی و دارایی و سازمان برنامه و بودجه کشور در جلسه ۳۱ آذرماه سال گذشته تصویب شد. و بر اساس بند ۲ بند ۶ مصوبه ۶۷ شورای عالی هماهنگی اقتصادی.
به گزارشاخبار تایمز به نقل از ایسنا، بر اساس آیین نامه مذکور، وزارت امور اقتصادی و دارایی از طریق سازمان خصوصی سازی مسئول اجرای مصوبات هیات مدیره می باشد. شناسایی داراییهای مازاد مؤسسات مشارکتکننده، پیشنهاد فهرست داراییهای مازاد به هیئتمدیره، پیشنهاد روش تولید داراییهای مازاد با اخذ نظر از مؤسسات مشارکتکننده، تهیه فهرست و تعیین تکلیف پروژههای عمرانی نیمهتمام مشترک با سازمان. برنامه و بودجه کشور با جمع آوری نظرات دستگاه ها از جمله وظایف مجری این آیین نامه می باشد.
بر این اساس نهادهای ذیربط مکلف شدند حداکثر ظرف مدت یک ماه از تاریخ ابلاغ این آیین نامه نسبت به ثبت و تکمیل اطلاعات اراضی، املاک و سایر اموال غیر منقول خود اقدام کنند.
بر اساس اطلاعات منتشر شده در سایت مولدسازی، ۵۸ ملک مصوب مازاد بر آن افزوده شده است. ویژگی های مازاد دستگاه ها بدون توجه به روش تولید و شرایط عرضه؛ طبق آیین نامه اجرایی تولید دارایی های دولتی باید به تصویب شورای عالی تولید برسد. پس از این مرحله به این دسته از املاک «تأیید هیئت مدیره» می گویند. مستندسازی املاک قبل از طرح در شورای عالی تولید و کمیته تخصصی انجام می شود.
بر این اساس ۱۵ ساختمان در مرحله توسعه هستند. فرآیند ارزش گذاری با هدف جلوگیری از فروش ناخالص دارایی ها پس از اخذ موافقت شورای عالی بهره وری نسبت به املاک و اراضی مازاد آغاز می شود. در این فرآیند ابتدا املاک بر اساس مختصات UTM جانمایی شده و پس از جمع آوری اطلاعات و بررسی میدانی، تحقیقات بازار و شناسایی مناسب ترین گزینه برای ارزش افزوده، اقدامات لازم برای اخذ تاییدیه از مراجع ذیربط مانند ماده پنج انجام می شود. کمیسیون و غیره
از بین املاک مذکور ۱۴ ملک در تهران و یک ملک در البرز واقع شده است. این املاک متعلق به وزارتخانه های مختلفی مانند نفت و نیرو، باک سپه، بانک کشاورزی و … است.
هیچ یک از املاک در مرحله قیمت گذاری و یک ملک در مرحله آماده فروش است. این ملک در استان خراسان رضوی و متعلق به شرکت برق منطقه ای می باشد.
فرآیند تشخیص مازاد بودن داراییها
بر اساس مفاد ماده ۹ آیین نامه، فرآیند شناسایی دارایی های مازاد به این صورت است که اولین گام، اظهار دستگاه (خوداظهاری) است. در واقع دستگاه اجرایی با بررسی دارایی های در اختیار و اصلاح استفاده از دارایی ها، دارایی های مازاد را به دبیرخانه شورا معرفی خواهد کرد. در صورت عدم معرفی هر یک از دارایی ها توسط دستگاه اجرایی، فرآیند احراز مازاد هر دارایی بر اساس سایر موارد در کارگروه تخصصی ذیصلاح و با حضور نماینده دستگاه اجرایی انجام خواهد شد. دستگاه اجرایی
همچنین اماکن مسکونی، رفاهی، تفریحی و کاربری یا بهره برداری مشابه مازاد تلقی شده و در اولویت فروش و تولید دارایی های دولتی قرار می گیرند. از سوی دیگر، هر دارایی که در حال حاضر مطابق با عملکرد ذاتی دستگاه مورد نظر استفاده نمی شود، مازاد تلقی می شود. همچنین فضای اداری بدون دلیل اقتصادی از منظر اقتصاد سرانه یا ارزش منطقه ای و موقعیت جغرافیایی مازاد تلقی می شود. بر این اساس، دارایی های راکد یا بلااستفاده در حال حاضر، دارایی های مازاد محسوب می شوند. بر این اساس، زمین بایر و دارایی برای استفاده یا بهره برداری تجاری، مسکونی، مسکونی و مانند آن، دارایی مازاد است.