فونیکس FX برقی در راه ایران؛ مشخصات و قیمت محصول جدید/ عکس

پدال نوشت: چری اومودا ۵ که در ایران به نام فونیکس FX شناخته می‌شود؛ چند ماه پیش با پیشرانه‌ی تمام الکتریکی نیز معرفی شد. عرضه‌ی این خودروی برقی علاوه‌بر چین، برای استرالیا و شمال اروپا به‌زودی آغاز می‌شود.

فونیکس FX برقی در راه ایران؛ مشخصات و قیمت محصول جدید/ عکس

کراس‌اورهای برقی با ابعاد کوچک، مورد توجه بسیاری از کشورهای دنیا هستند. کیا نیرو، هیوندای کنا، ام‌جی ZS و بی‌وادی آتو۳ همگی با پیشرانه‌های تمام الکتریکی تولید می‌شوند. این شرایط، مشوق بسیار خوبی برای چری و دیگر خودروسازان روبه‌رشد چینی است که سرمایه‌گذاری بر کراس‌اورهای کامپکت برقی را افزایش دهند.

خودروسازی چری در سال ۱۹۹۹ آغاز به کار کرد و از سال ۲۰۰۳ به گروه صادرکنندگان خودرو در چین پیوست. این مجموعه، در گروه بزرگ‌ترین خودروسازان چینی، شامل بایک، جیلی و بی‌وای‌دی قرار نمی‌گیرد اما طی سال‌های اخیر، جزء ۱۰ صادرکننده‌ی خودرو از چین بوده است. علاوه‌بر ایران و روسیه، کشورهای شرق آسیا، شمال افریقا و امریکای جنوبی، واردکنندگان خودرو از چری محسوب می‌شوند.

فونیکس FX

چری اومودا ۵ که در ایران به نام فونیکس FX فروخته می‌شود

اومودا ۵ سال ۲۰۲۲ معرفی شد و طراحی جدید با ظاهر اسپرت را به نمایش گذاشت. این مدل هم‌اکنون در چین و مالزی و ایران مونتاژ می‌شود. نسخه‌ی برقی، بهار ۲۰۲۳ به نمایشگاه شانگهای رسید تا علاوه‌بر شرایط فنی، تفاوت‌های ظاهری هم با مدل بنزینی داشته باشد.

طراحی ظاهری و نمای بدنه فونیکس FX برقی

در نمای روبرو، تفاوت‌های جالبی بین مدل‌های برقی و بنزینی دیده می‌شود. مهندسان شرکت سازنده، با کمترین هزینه، ساختار سپر و چراغ‌ها را برای نسخه‌ی الکتریکی، تغییر داده‌اند تا عملا، جلوپنجره حذف شود.

فونیکس FX برقی نمای سپر

طرفین سپر، حفره‌های مثلثی برای مه‌شکن‌ها وجود دارد. داخل گلگیرها و زیرسپر، مشابه نسخه‌ی بنزینی از ادوات پلاستیکی ارزان‌قیمت استفاده شده است. این ترکیب، ظاهر اومودا ۵ برقی را مدرن‌ و آینده‌نگر نشان می‌دهد؛ اما با قاطعیت نمی‌توان از جلوه‌ی بیرونی خودرو رضایت داشت چراکه حجم‌دهی سپر و خطوط تیز آن، عجیب به نظر می‌رسد.

فونیکس FX برقی نمای پشت

در نمای جانبی، تفاوت‌ خاصی بین مدل‌های برقی و بنزینی دیده نمی‌شود. این شرایط برای پشت خودرو نیز وجود دارد. طبیعتا اومودا ۵ الکتریکی، فاقد اگزوز و خروجی‌های نمایشی در طرفین سپر است اما همچنان، ادوات پلاستیکی سیاه رنگ ارائه می‌کند. طرح چرخ‌ها نیز برای فونیکس FX برقی، تفاوت‌هایی با نسخه‌ی بنزینی داد.

ابعاد اومودا ۵EV با طول ۴,۴۰۰ میلی‌متر، عرض ۱,۸۳۰ میلی‌متر، ارتفاع ۱,۵۸۸ میلی‌متر و فاصله محوری ۲,۶۳۰ میلی‌متر، تفاوتی با مدل بنزینی ندارد.

طراحی کابین و فضای داخلی فونیکس FX برقی

در اندک تصاویر منتشر شده از اتاق اومودا ۵EV، توجه ویژه به رنگ روشن و ادوات فلزی دیده می‌شود. ظاهرا نمایشگرهای روی داشبورد با ابعاد ۱۰.۲۵ اینچ، تفاوتی با فونیکس FX بنزینی ندارند اما تزئینات فرمان و تودری‌ها برای نسخه‌ی برقی، لوکس‌تر به نظر می‌رسد.

فونیکس FX برقی نمای داخلی

ادوات پلاستیکی طرح چوب، در قسمت‌های مختلف کابین وجود دارند و حس جدیدی برای کراس‌اور برقی فراهم می‌کنند. داخل فرمان D شکل هم، کلیدهای سیاه براق و جزئیات به رنگ نارنجی دیده می‌شود که برای خودروهای چینی، نادر است.

پیشرانه و تجهیزات فنی فونیکس FX برقی

موتور ۲۰۰ اسب بخار (۱۵۰ کیلوواتی) برای کراس‌اور برقی چری، ۳۴۰ نیوتن‌متر گشتاور فراهم می‌کند. با این مشخصات، اومودا ۵EV در زمان ۸ ثانیه به سرعت صد کیلومتر برساعت می‌رسد و نهایت سرعت ۱۴۰ کیلومتر برساعت خواهد داشت. فونیکس FX برقی، باتری ۶۱ کیلووات ساعتی دارد و با یک شارژ، مسافت ۴۵۰ کیلومتر را طی می‌کند.

فونیکس FX برقی نمای اصلی

چری ادعا می‌کند، کراس‌اور برقی با امکان ذخیره انرژی از سیستم‌های شارژ سریع DC ساخته است. در این حالت، شارژ باتری‌ها از ۳۰ به ۸۰ درصد، ۳۵ دقیقا زمان نیاز دارد. مشخص نیست اومودا ۵EV با برق شهری، برای رسیدن از ۱۰ به ۱۰۰ درصد ظرفیت باتری‌ها، چقدر زمان لازم است اما می‌توان از آمار فنی خودرو، حدود ۸ تا ۹ ساعت را محتمل دانست.

امکانات رفاهی و تجهیزات ایمنی فونیکس FX برقی

سیستم‌های ترمز و حفظ تعادل شامل ABS EBD ESP BOS TCS EBA HAC HDC برای فونیکس FX ارائه می‌شوند. تعداد ۶ کیسه هوا، رادار نقطه کور، ترمز خودکار، هشدار خروج از خط و کنترل هوشمند شدت نور، دیگر تجهیزات ایمنی این خودرو هستند.

فونیکس FX برقی نمای کابین

کروز کنترل، دوربین ۳۶۰ درجه، ناوربری ماهواره‌ای، صندلی‌های برقی مجهز به گرم‌کن در جلو، ورود و استارت بدون کلید، آینه‌های برقی و سیستم صوتی سونی با ۸ بلندگو، مهم‌ترین امکانات رفاهی اومودا ۵EV محسوب می‌شوند.

قیمت فونیکس FX برقی در بازار جهانی و هزینه خرید برای ایران

هنوز برای اومودا ۵ev ساخت چین، قیمت دقیق ارائه نشده و این خودرو تحویل خریداران نشده است. مهم‌ترین رقیبلن اومودا ۵ev در بازار استرالیا، بی‌وای‌دی اتو ۳ و ام‌جی ZS EV هستند که به قیمت ۳۰ هزار دلار امریکا (۴۵ هزار دلار استرالیا)، فروخته می‌شوند. با این شرایط، می‌توان انتظار داشت اومودا ۵ev حدود ۲۵ تا ۲۷ هزار دلار قیمت داشته باشد.

با فرض محال که تعرفه گمرکی و مالیات بر خودروهای وارداتی برای محصولات برقی صفر شود، فونیکس FX الکتریکی در ایران، حدود ۱/۲ تا ۱/۴ میلیارد تومان قیمت خواهد داشت. هم‌اکنون در بازار آزاد برای فونیکس FX بنزینی مجهز به موتور ۱/۵ و ۱/۶ لیتر توربو، ۱/۷ تا ۲ میلیارد تومان پرداخت می‌شود. از نظر قدرت و گشتاور، مدل احتراقی (با موتور ۱/۶ لیتر) و نسخه‌ی برقی، تفاوت چندانی ندارند.

جهت مشاهده لیست قیمت روز خودرو های داخلی و خارجی می توانید به صفحه لیست قیمت روز خودرو در خبرآنلاین مراجعه کنید.

۲۲۷۲۲۷

منبع

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
https://akhbartimes.ir/sitemap_index.xml