محقق ایرانی کارایی توربین بادی را ۱۰ درصد افزایش داد

به گزارش گروه دانش و فناوری، یک اصلاح در طراحی توربین‌ها با الهام از بال‌های کرکس آند می‌تواند انرژی تولید شده توسط توربین‌های بادی را افزایش دهد.

به نقل از نیوساینتیست، گونه‌های مختلف پرندگان در انتهای بال‌های خود نوک‌های رو به بالا دارند که به حداکثر رساندن ارتفاع کمک می‌کند. ویژگی‌های مشابهی معمولا در بال‌های هواپیما استفاده می‌شوند، اما روی پره‌های توربین غول‌پیکر مورد استفاده در تولید برق، آزمایش نشده بودند.

خشایار رهنمای بهمبری از دانشگاه آلبرتا در کانادا می‌گوید، جمع‌آوری داده‌های تجربی روی توربین‌های بادی مجهز به بال به دلیل اندازه آنها بسیار دشوار است.

گروه او بال‌هایی را با الهام از سنگین‌ترین پرنده جهان، طراحی کردند. این پرنده می‌تواند مسافت‌های بسیار زیادی را با وجود وزنی بالغ بر ۱۵ کیلوگرم طی کند. یک شبیه‌سازی رایانه‌ای از جریان هوا از طریق یک توربین نشان داد که این بال‌ها به طور متوسط ۱۰ درصد نیروی کشش را کاهش می‌دهند و بازده را افزایش می‌دهند.

رهنمای بهمبری می‌گوید: چشم‌انداز دیگر این است که بال‌ها توربین‌ها را قادر می‌سازند تا با به حداقل رساندن مقاومت، انرژی بیشتری را جذب کنند.

او می‌گوید که بال‌ها را می‌توان پس از تولید توربین بازسازی کرد و تا حدودی این فناوری را روی انتهای تیغه نصب کرد. محققان در حال توسعه یک مجموعه آزمایشی برای آزمایش مدلی از بال در یک توربین بادی هستند.

پیتر ماژوسکی(Peter Majewski)، که به تازگی از دانشگاه استرالیای جنوبی بازنشسته شده است، می‌گوید یافته‌های این مطالعه از منظر مهندسی و آیرودینامیکی منطقی است، اما مقاوم‌سازی توربین‌های بادی موجود ممکن است به دلیل زمان قطع فعالیت توربین‌ها و هزینه، غیرعملی باشد. اما برای پره‌های توربین‌های جدید، افزودن بال‌ها در فرآیند تولید می‌تواند منجر به بهبود عملکرد قابل توجهی شود.

انتهای پیام

 

 



منبع :


ایسنا



وبگردی



منبع

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
https://akhbartimes.ir/sitemap_index.xml