همه چیزهایی که باید درباره ایمپلنت دندان بدانید

شاید شما هم این سوال را مطرح کرده باشید که ایمپلنت دندان چیست؟ برای پاسخ دقیق به این سوال در ادامه مقاله با ما همراه باشید.

از دست دادن دندان‌ها و جای جای خالی آن‌ها در دهان می‌تواند به طور مستقیم بر سلامتی، زیبایی چهره، زیبایی لبخند و حتی اعتماد به نفس تاثیر زیادی داشته باشد. روش‌های زیادی برای حل این مسئله و پر کردن جای خالی دندان‌ها وجود دارد، مثل استفاده از دندان مصنوعی، بریج، ایمپلنت و … . بهترین و ماندگار ترین روش ایمپلنت دندانی می‌باشد. ایمپلنت دندان مانند یک پیچ در داخل استخوان فک قرار گرفته و با بدن انسان سازگاری کامل دارد. بعد از انجام ایمپلنت دندان با رعایت بهداشت دهان و دندان و نگهداری درست از ایمپلنت می‌توان مانگاری طولانی‌ای را برای ایمپلنت درنظر گرفت. در این مقاله از مرکز ایمپلنت تهران بیشتر راجع به ایمپلنت دندان توضیح خواهیم داد. با ما همراه باشید.

کاشت دندان طبیعی با ایمپلنت

همه ما ممکن است در اثر اتفاقاتی مثل ضربه خوردن به دندان‌ها یا به دلایل دیگر مثل پوسیدگی شدید دندان، یک یا چند دندان خود را از دست بدهیم. حال راه حل چیست؟ در گذشته برای حل این مشکل از دندان مصنوعی استفاده می‌کردند. اما امروزه با پیشرفت علم روشی عالی به نام کاشت ایمپلنت وجود دارد. کاشت دندان طبیعی با ایمپلنت یک روش عالی برای پر کردن جای خالی دندان‌های از دست رفته می‌باشد که مانند یک دندان طبیعی عمل کرده و سلامتی و زیبایی را به دهان و چهره شما باز می‌گرداند. کاشت دندان طبیعی با ایمپلنت مزایای زیادی نسبت به دندان مصنوعی دارد. اما هنوز افرادی هستند که بنا به دلایل پزشکی با دلایل دیگر از دندان مصنوعی استفاده می‌کنند. در ادامه مقاله به بررسی بیشتر ایمپلنت دندان می‌پردازیم.

همه چیزهایی که باید درباره ایمپلنت دندان بدانید

مزایای ایمپلنت دندان چیست؟

در ادامه مقاله به بررسی این موضوع می‌پردازیم که مزایای ایمپلنت دندان چیست؟ و چه برتری‌ای نسبت به روش‌های دیگر کاشت دندان دارد. ایمپلنت دندان یکی از درمان‌های گران دندانپزشکی به حساب می‌آید و به همین دلیل مزیت‌های بسیاری نسبت به سایر روش‌های کاشت دندان دارد. از مهم ترین مزایای ایمپلنت دندان می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • احساس راحتی هنگام جویدن
  • ایجاد زیبایی در لبخند و بهبود گفتار
  • ثابت نگه داشتن دندان‌های مجاور
  • کند کردن روند پیری و افتادگی صورت
  • ماندگاری طولانی تر در صورت رعایت مناسب بهداشت دهان و دندان
  • جلو گیری از تحلیل لثه‌ها
  • و بسیاری از مزایای دیگر …

چرا ایمپلنت از دندان مصنوعی بهتر است؟

پروتز‌های دندانی یا همان دندان‌های مصنوعی پس از مدتی استفاده شروع به ایجاد نارضایتی و لیز خوردن می‌کنند و ثابت نگه داشتن آن‌ها و جویدن با آن‌ها می‌تواند دشوار باشد و احساس خوشایندی به فرد ندهد. ایمپلنت دندان مزایای بسیار زیادی در مقایسه با دندان‌های مصنوعی دارد. در ادامه به برخی از آن‌ها اشاره می‌کنیم. لازم است بدانید که هم ایمپلنت و هم دندان مصنوعی برای افراد جوان هم استفاده می‌شود.

  • از ایمپلنت مانند یک دندان طبیعی با استفاده از مسواک و نخ دندان می‌توان مراقبت کرد.
  • ایمپلنت مانند دندان مصنوعی سقف دهان را نمی‌پوشاند و در نتیجه در حس چشایی اختلالی ایجاد نمی‌کند.
  • پروتز‌های دندانی ممکن است در شرایطی از جای خود بلغزند، اما ایمپلنت مانند یک دندان طبیعی هیچ نا رضایتی‌ای ایجاد نمی‌کند.

پری ایمپلنتیت چیست؟

عفونت ایمپلنت دندان یا پری ایمپلنتیت بسیار شبیه بیماری لثه است. لثه و بافت استخوانی اطراف ایمپلنت دندانی را که قبلاً به طور کامل با استخوان فک ادغام شده است، آلوده و ملتهب می کند. عفونت ایمپلنت دندان می‌تواند منجر به از بین رفتن استخوان اطراف ایمپلنت دندان شود که اثر بی‌ثبات کننده‌ای دارد. این وضعیت می‌تواند بدون اینکه بیمار از وقوع آن آگاه باشد رخ دهد و ممکن است بلافاصله پس از ترمیم ایمپلنت دندانی با روکش یا سال‌ها پس از کاشت ایمپلنت ایجاد شود. درمان این عارضه دشوار است، اما خبر خوب این است که اکثر افرادی که ایمپلنت دندانی دارند هرگز دچار عفونت ایمپلنت دندان نمی‌شوند

چه چیزی می تواند باعث عفونت ایمپلنت دندان شود؟

پری ایمپلنتیت می‌تواند توسط تعدادی از عوامل مختلف ایجاد شود. سیگار یک عامل خطر اصلی برای عفونت ایمپلنت دندانی است. زیرا باعث انقباض عروق خونی در لثه می‌شود و ارسال مواد مغذی ضروری به لثه‌ها برای کمک به بهبود و مبارزه با عفونت و دفع سموم برای بدن دشوارتر می‌گردد. برخی از مشکلات پزشکی مانند پوکی استخوان، دیابت یا داشتن سیستم ایمنی ضعیف می‌توانند خطر ابتلا به این بیماری را افزایش دهند و همچنین اگر در گذشته بیماری لثه داشته‌اید، بیشتر در معرض این خطر قرار خواهید گرفت.

علائم عفونت ایمپلنت های دندانی

در صورت مشاهده هر یک از این علائمی که در زیر آزوده شده است ، بلافاصله با دندانپزشک خود تماس بگیرید:

  • تورم اطراف ایمپلنت
  • تغییر رنگ لثه
  • خونریزی از محل ایمپلنت
  • ایمپلنت شل
  • تب
  • تپش در گوش شما
  • دردی که با دارو از بین نمی‌رود

عوامل عفونت ایمپلنت کم خطر

در مواردی نیز ممکن است عفونت اتفاق بیافتد اما خطر زیادی نداشته باشد. از جمله:

  • حساسیت به تیتانیوم
  • بیماری های سیستمیک مانند دیابت
  • مقدار اضافی مواد دندان در زمان نصب ایمپلنت

آیا می توان ایمپلنت دندان آلوده را نجات داد؟

هر چه عفونت زودتر درمان شود، شانس موفقیت بیشتر است. اگر ایمپلنت دندان قبلاً به دلیل عفونت شدید و از دست دادن استخوان متعاقب آن شل شده باشد، ممکن است امکان حفظ آن وجود نداشته باشد. در این صورت ممکن است نیاز باشد ایمپلنت دندانی آلوده برداشته شود و ناحیه برای بهبودی باقی بماند. اگر ایمپلنت دندانی دارید، حتما هر ۶ ماه یکبار به دندانپزشک مراجعه کنید تا دندان‌های شما معاینه و در صورت وجود مشکل زودتر تشخیص داده شوند.

همه چیزهایی که باید درباره ایمپلنت دندان بدانید

در چه سنی می‌توانیم ایمپلنت دندان را انجام دهیم؟

سوال بسیاری از افراد این است که سن مناسب برای انجام ایمپلنت دندان چیست؟ به طور کلی زمان مناسب برای انجام ایمپلنت زمانی است که استخوان فک به طور کامل رشد کرده باشد. انجام ایمپلنت قبل از رشد کامل فک می‌تواد مشکلات بسیاری در سلامتی و ظاهر فرد ایجاد کند. پس به طور خلاصه سن مناسب برای این درمان را می‌توان بعد از ۱۸ سالگی درنظر گرفت.

چه افرادی نباید ایمپلنت انجام دهند؟

  • افرادی با استفاده زیاد از دخانیات و سیگار
  • مبتلایان به بیماری‌های خود ایمنی
  • افرادی که از دارو‌های خود ایمنی استفاده می‌کنند.
  • افرادی که مبتلا به دیابت کنترل نشده هستند.
  • افرادی که به هر دلیلی بنا به تشخیص پزشک نباید ایمپلنت دندان را انجام دهند.

ایمپلنت فوری دندان چیست؟

به طور کلی می‌توان گقت ایمپلنت فوری یک روش کاشت دندان است که بعد از کشیدن دندان، بلافاصله Implant در فک قرار داده می‌شود. این روش بیشتر برای افرادی مناسب است که استخوان‌های سالمی دارند. این روش مزایای بسیار و طول درمان کوتاه تری نسبت به ایمپلنت معمولی دارد.

ایمپلنت‌های فوری در واقع همان ایمپلنت ساده هستند که در جوش خوردن پایه فک سرعت بیشتری دارند و تمام مراحل درمان می‌تواند در یک جلسه انجام شود.

همه چیزهایی که باید درباره ایمپلنت دندان بدانید

ایمپلنت فوری یا معمولی چه فرقی دارد؟

همان طور که در قبل هم گفتیم شاید بتوان مهم ترین تفاوت این دو روش را در طول درمان آن‌ها دانست. تفاوت مهم دیگر در تعداد جراحی‌های انجام شده می‌باشد. شاید در روش معمولی نیاز به چند جراحی باشد اما در نوع فوری آن فقط یک جراحی انجام می‌گیرد. ایمپلنت شامل مراحل (ایمپلنت، اباتمنت و تاج اولیه) می‌باشد. در ایمپلنت فوری تمام این موارد در یک مرحله انجام شده و نیاز به صبر کردن به مدت چند ماه نیست. همچنین در ایمپلنت فوری به دلیل کاهش مدت زمان جوش ایمپلنت، نیاز به استفاده طولانی از دندان مصنوعی نیست.

ایمپلنت فوری چه مزایایی دارد؟

این روش درمان مزایای زیادی دارد که از مهم ترین آن‌ها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • طول درمان کم‌تری دارد و معمولا در یک جلسه انجام می‌شود.
  • عوارض کم‌تری دارد و باعث حفظ بافت لثه و نظم دندان‌های دیگر می‌شود.
  • به دلیل دارا بودن روکش موقت، بیمار حس بهتری در حین درمان دارد.
  • و بسیاری از مزایای دیگر … .

مراحل ایمپلنت دندان چگونه است؟

 

  1. کشیدن دندان‌های آسیب دیده
    دندان پوسیده شده با گذشت زمان به طور کامل شکسته می‌شود ولی بخشی از دندان و ریشه آن باقی می‌ماند. به همین دلیل در مرحله اول باید دندان به طور کامل کشیده شود تا مانعی برای ایملپنت وجود نداشته باشد.
  2. پیوند استخوان
    اگر استخوان فک قدرت کافی برای انجام ایمپلنت را نداشته باشد یا به اندازه کفی ضخیم نباشد، پیوند استخوان انجام خواهد شد. این پیوند می‌تواند استخوان مصنوعی باشد یا از استخوان طبیعی محل دیگر بدن خود بیمار استفاده شود. مدت زمان این مرحله با توجه به شرایط خاص هر فرد ممکن است فقط ۱ روز تا حتی چند ماه متفاوت باشد.
  3. قرار دادن ایمپلنت
    در مرحله سوم از مراحل ایمپلنت دندان، یک سوراخ کوچک در استخوان فک ایجاد و ایمپلنت در آن قرار داده می‌شود. بعد از قرار دادن ایمپلنت لثه با دقت بخیه زده می‌شود.
  4. استخوان سازی
    جنس ایمپلنت قرار داده شده در استخوان فک از تیتانیوم می‌باشد که سازگاری بسیار بالایی با بدن دارد. در این مرحله ایمپلنت کار گذاشته شده با استخوان فک با هم ادغام می‌شوند تا قدرت کافی برای مراحل بعدی را داشته باشند. مدت زمان ثابتی برای این مرحله از مراحل ایمپلنت دندان وجود دارد و با توجه به شرایط خاص هر فرد متفاوت می‌باشد.
  5. قرار دادن اباتمنت
    اباتمنت یک رابط میان امیپلنت و تاج می‌باشد. ایمپلنت قسمتی است که در فک قرار داده شده و قابل مشاهده نمی‌باشد. تاج قسمت قابل مشاهده دندان است. بعد از قرار دادن اباتمنت و بهبود لثه‌ها که ممکن است ۲ تا ۳ هفته طول بکشد، تاج دندان نصب می‌شود.
  6. نصب تاج دندان
    ممکن است قبل از این مرحله برای ارزیابی ایمپلنت یک تاج موقتی نصب شود. اما در هر صورت آخرین مرحله از مراحل ایمپلنت دندان، نصب تاج دندان می‌باشد. معمولا هر تاج به یک ایمپلنت وصل می‌شود. ولی در شرایطی می‌توان چند تاج دندان را به وسیله بریج به هم وصل کرد تا روی یک ایمپلنت قرار بگیرند.

مراحل ایمپلنت دندان چقدر طول می‌کشد؟

نمی‌توان پاسخ ثابتی برای این سوال در نظر گرفت. مراحل بالا، مراحل اصلی ایمپلنت دندان می‌باشند. اما ممکن است فردی با تشخیص متخصص نیاز به درمان‌های دیگر نیز داشته باشد. پس مدت زمان انجام ایمپلنت با توجه به شرایط خاص هر فرد متفاوت می‌باشد. اما به طور نرمال می‌توان مدت زمان ۲ تا ۴ ماه را برای ایمپلنت‌های معمولی درنظر گرفت. باید به نکته اشاره کنیم که مراحل ایمپلنت فوری هم تا حد زیادی شبیه به ایمپلنت معمولی می‌باشد اما طول درمان آن کم تر است و می‌توان ۱ روز تا ۱ هفته آن‌ را انجام داد.

همه چیزهایی که باید درباره ایمپلنت دندان بدانید

آیا ایمپلنت دندان درد دارد؟

شما در حین درمان هیچگونه دردی را حس نمی‌کنید و تمام مراحل ایمپلنت، با تزریق بی‌حسی انجام می‌گیرد. بعد از درمان ممکن از کمی سوزش در محل ایمپلنت حس کنید که کاملا طبیعی می‌باشد و پس از مدت کوتاهی از بین می‌رود.

روش انجام ایمپلنت دندان چگونه است؟

برای انجام کاشت دندان طبیعی با ایمپلنت، ابتدا متخصص وضعیت سلامت دهان و دندان شما را بررسی می‌کند. ممکن است قبل از انجام ایمپلنت نیاز به درمان‌های دیگر داشته باشید. همچنین سلامت و مقاومت استخوان فک شما نیز باید بررسی شود. افرادی که استخوان فک نرم یا ضعیف‌تری دارند ممکن است به پیوند استخوان نیاز داشته باشند. سپس مراحل اصلی کاشت دندان طبیعی با ایمپلنت آغاز می‌شود. ابتدا با ایجاد یک سوراخ کوچک در استخوان فک پایه ایمپلنت کا گذاشته می‌شود و بعد از تثبیت شدن آن نوبت به اباتمنت و در نهایت تاج دندان می‌رسد.

نحوه مراقبت از ایمپلنت چگونه است؟

ایمپلنت مانند یک دندان طبیعی نیاز به مراقبت دارد. باید سلامت آن‌ها با مسواک زدن و  استفاده از نخ دندان حفظ شود. در صورت مراقبت و راعیت مناسب بهداشت، ایمپلنت‌ها می‌توانند تا آخر عمر دوام داشته باشند. همچنین توصیه می‌شود هر ۶ ماه به دندانپزشک خود جهت چکاپ مراجعه بفرمایید و با انجام درمان‌هایی مانند جرم گیری دندان‌ها، از پوسیدگی آن‌ها جلوگیری کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
https://akhbartimes.ir/sitemap_index.xml