قیمت طلا امروز ۴ مهر ۱۴۰۲ / طلا و سکه الان بخریم یا بعدا ؟

قیمت طلا و سکه در ۶ ماهه دوم سال به کدام سمت حرکت می کند؟ این سوالی است که سرمایه گذاران بازار طلا پس از یک دوره رکود در نیمه اول سال می پرسند.

امروز، سه‌شنبه ۴ مهر تا لحظه تنظیم این خبر، قیمت طلا و سکه امامی، روند نزولی دارد. به گونه‌ای که قیمت طلا ، همانند روز گذشته در آستانه بازگشت به کانال دو میلیون و ۲۰۰ هزار تومانی قرار دارد و قیمت سکه بهار آزادی اندکی افزایشی است. همچنین دلار در حدود قیمتی ۴۹ و ۳۵۰ هزار تومان درجا می‌زند. قیمت انس هم روند کاهشی دارد و بازده یک ماهه آن نیز نزولی شده.

قیمت طلا و سکه در بازار امروز

در بازار داخلی نیز بر اساس اعلام اتحادیه طلا و جواهر تهران، قیمت طلا در زمان نگارش این خبر اندکی کاهش یافته و دو میلیون و ۳۰۸ هزار و ۱۰۰ تومان معامله می شود که نسبت به قیمت قبلی حدود شش هزار تومان کاهش داشته است. روز

آخرین نرخ نقدی سکه امامی در لحظه نگارش این خبر کاهش و ۲۷ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان است. حدود ۱۱۶ هزار تومان نسبت به روز گذشته کاهش داشته است.

اما نرخ نقدی سکه بهار آزادی حدود ۱۸ هزار تومان افزایش یافته و به حدود ۲۴ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان رسیده است.

قیمت و حباب انواع سکه

همچنین در چهارمین روز هفته، نیم سکه با قیمت ۱۴ میلیون و ۹۰۰ هزار تومان معامله می‌شود که تا لحظه تنظیم این خبر، تغییری نداشته است.

همچنین امروز ربع سکه

سکه گرمی نیز بدون تغییر، با قیمت پنج میلیون و ۸۵۰ هزار تومان معامله می‌ش

کاهش قیمت انس

امروز قیمت جهانی طلا، اندکی کاهشی است. البته بازار طلای ایران بیشتر از اینکه تحت تاثیر قیمت‌ها در بازار جهانی طلا باشد، بر اساس شرایط در بازار دلار داخل ایران حرکت می‌کند. با وجود این، به هر حال یکی از متغیرهای موثر بر این بازار همان قیمت‌ها در بازار جهانی است. کارشناسان نسبت این اثرگذاری را ۷۰ درصد برای دلار و ۳۰ درصد برای طلای جهانی می‌دانند.

روند طلای جهانی که تا روز گذشته در بازه یک ماهه بازدهی مثبت داشت، حالا منفی شده و در ۳۰ روز گذشته حدود ۰.۲۶ درصد افت قیمت را تجربه کرده است.

قیمت طلا و سکه همبستگی مستقیمی با دو فاکتور داخلی و خارجی دارد؛ نخست، قیمت اونس جهانی طلا و دوم، قیمت دلار بازار آزاد. اما این دو فاکتور، قیمت طلا و سکه را در نیمه نخست سال چگونه متاثر کردند و در ۶ ماهه دوم قرار است، بازار طلا و سکه را در چه مسیری قرار دهند؟

سرایت رکود دلار به بازار طلا و سکه

طی ۶ ماهه نخست امسال، قیمت دلار تحت سیطره کامل بانک مرکزی قرار داشت و به شدت کنترل می‌شد. بازارساز در این مدت، قیمت دلار را با استفاده از اهرم‌های خبردرمانی، ارزپاشی مقطعی و کنترل سمت تقاضا با ایجاد محدودیت برای عرضه، در میان کف ۴۷ هزار تومانی و سقف ۵۲ هزار تومانی نگاه داشت.

این کنترل به قدری شدید بود که قیمت دلار تنها در مقطعی کوتاه در سطح ۵۲ هزار تومان قرار گرفت و به سرعت به کانال‌های پایین‌تر برگشت. در همین حال از آنجا که هر بار دلار در مسیر نزولی قرار می‌گیرد، تقاضای مصرفی و سرمایه‌ای برای خرید هجوم می‌برد، قیمت دلار از سطح ۴۷ هزار تومان هم پایین‌تر نیامد. به این ترتیب در بیشتر روزهای نیم‌سال نخست، قیمت دلار در کانال ۴۹ هزار تومانی نوسان کرد.

به این ترتیب اولین و مهمترین عامل موثر بر قیمت طلا و سکه، ۶ ماهه نخست امسال را در رکود و سرکوب قیمتی به سر برد. بر همین اساس بازار طلا و سکه هم وضعیت مشابهی را تجربه کرد و نه تنها با کاهش تقاضا و رکود روبرو بود بلکه افت قیمت داشت و کانال‌های بالا را از دست داد.

نوسانات انس جهانی طلا و تکانه‌های بازار طلا و سکه

نوسانات انس جهانی طلا در نیمه نخست سال، بازار طلا و سکه داخلی را هم متاثر کرد. با این حال اما اثر قیمت طلای جهانی بر بازار طلای ایران، بسیار کمتر از تاثیر قیمت دلار بر این بازار بوده است. بر همین اساس، قیمت طلا و سکه در این بازه زمانی اثر بسیار اندکی از نوسانات انس جهانی طلا پذیرفت و تنها در مقاطعی که قیمت طلای جهانی با افت و خیزهای شدید روبرو بود، تحت تاثیر این عامل قرار گرفت.

گفتنی است رکود در بازار طلا و سکه همچنین به دلیل کاهش تقاضا در ماه‌های محرم و صفر تقویت شد و به این ترتیب نیمه نخست سال در حالی پایان یافت که سکه امامی از کانال ۳۳ میلیونی ابتدای سال به کانال ۲۷ میلیونی سقوط کرده بود.

بازار طلا، سکه می‌شود؟

مجتبی دیبا، کارشناس بازار طلا و ارز در گفت‌وگو با تجارت‌نیوز به پیش بینی قیمت طلا و سکه در نیمه دوم سال پرداخته و توضیح داده است که بازار طلا چگونه از دو فاکتور انس جهانی و دلار بازار آزاد اثر می‌پذیرد. او معتقد است که اگرچه ۶ ماهه اول سال تمام شده اما دیتاهای بازار به چند دلیل مختلف کامل نیستند.

دیبا با اشاره به اثرگذاری حرکت اونس بر حرکت قیمت طلا و سکه اظهار کرد: «اگر بخواهیم وضعیت کلی اونس را در نظر بگیریم، در صورتی که بتواند خود را بالای ۱۹۳۸ دلار برساند، می‌توان انتظار حرکت رو به بالا را از اونس داشت. این روند به شدت به رفتار فدرال‌رزرو مرتبط است.»

وی افزود: «فدرال‌رزرو چهارشنبه گذشته اعلام کرد که فعلا نرخ بهره بدون تغییر باقی خواهد ماند. بازار در ابتدا نسبت به این تصمیم واکنش منفی داشت زیرا انتظار داشت که فد اعلام کند حداقل یک واحد از نرخ بهره کم می‌کند؛ اما این لحن در کلام سران فد نبود و به همین دلیل بازار منفی شد. یک منفی که البته اما شدید نبود.»

دیبا بیان کرد: «به نظر می‌رسد قیمت طلا در حال تثبیت شدن در سطح ۱۹۰۰ تا ۱۹۲۰ دلار باشد که هم می‌تواند خبری باشد برای کامودیتی‌ها و کریپتوها و هم طلا از این ریتم بی‌بهره نخواهد بود.»

فاکتور قیمت دلار به کدام سو حرکت می‌کند؟

دیبا با اشاره به اثرگذاری دلار بر بازار طلا اظهار کرد: «لحن، ادبیات و نوع نگاه در اظهاراتی که طی مذاکرات از سمت دو طرف مطرح می‌شود، در حال تغییر است؛ مثلا می‌بینیم که وزیر خارجه‌ای از کلمه برجام استفاده می‌کند که تا کنون استفاده نکرده است. اینها نشانه‌هایی است مبنی بر اینکه احتمالا امکان بهترشدن فضا برای فروش نفت و باز شدن فضا برای استفاده بهینه از منابع فراهم شود.»

این کارشناس اقتصادی عنوان کرد: «در حال حاضر اینها حدس و گمان است و دقیق نیست و حول آن سوالاتی مطرح است و یک مرکز ثقل خیلی مهم دارد؛ اینکه مثلا سنای آمریکا هم پابه‌پای ریتم بایدن جلو بیاید. آیا این اتفاق می‌افتد؟ اصلا آیا بایدن در دور بعد هم انتخاب می‌شود؟ اینها سوالاتی است که باید برای آنها جواب پیدا کنیم اما نداریم!»

وی افزود: «در حال حاضر با دیتایی که اکنون داریم و با توجه به پول‌هایی که آزاد شده و ما می‌دانیم اینها پولی است که تقریض شده است، دو زاویه دید مهم نسبت به وضعیت دلار ایجاد می‌شود.»

دیبا توضیح داد: «اولا این پول‌ها قبلا توسط بانک مرکزی خرج شده و در واقع قرضی است به بانک مرکزی که باید برگردد  و در خزانه بنشیند؛ این یک زاویه دید نسبت به وضعیت ارزی است. از دید دیگر هم باید توجه کرد که طرف آمریکایی تاکید دارد منابع آزادشده پولی نیست که بخواهد به بازار بیاید و ایران باید همه خرج‌کردها را از منابع و مسیرهایی که ما (طرف آمریکایی) تعیین می‌کنیم جلو ببرد! پس این هم یک دیتای دیگر است که فعلا قرار نیست بر دلار فشاری وارد شود.»

این کارشناس اقتصادی تاکید کرد: «با این حال، دیتای ما اصلا کامل نیست و هر آن امکان دارد اتفاق جدیدی رخ دهد. با توجه به مفروضات و دیتای حال حاضر کف قیمت دلار را می‌توان ۴۷ هزار تومان و سقف آن را ۵۰ تا ۵۱ هزار تومان دانست. این دیتایی که درباره آن صحبت کردیم نکته‌ای در دل خود دارد؛ اینکه حداقل به ما می‌گوید قرار نیست قیمت دلار خیلی بالاتر از قیمت فعلی برود و ما بیشتر درباره شناسایی کف‌ها مناقشه می‌کنیم.»

سرنوشت قیمت طلا و سکه در دست دلار

دیبا تصریح کرد: هم طلا و هم سکه تحت تاثیر دو عامل دلار و اونس جهانی هستند؛ می دانیم که ضریب تاثیر دلار داخلی بر سکه یا طلا داخلی بسیار بیشتر از اونس ریتم است. آنها در صف حرکت می کنند، ما شاهد حرکات بسیار شدید در قیمت طلا و سکه خواهیم بود، اما اگر یک پایه از این معادله طولانی باشد، معمولاً ریتم حرکت چندان قوی نخواهد بود!

وی افزود: اما اگر دلار در سمت بالا یا نزول وزن حرکتی بیشتری داشته باشد می توان حرکت جانبی را در نظر گرفت، به عنوان مثال با داده های فعلی قیمت سکه امامی بین ۲۵ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان خواهد بود.

بر اساس اظهارات کارشناسان، قیمت طلا و سکه در ۶ ماهه دوم سال با پیروی از روند جانبی دلار با حرکت خاصی روبرو نخواهد شد. مگر اینکه قرار باشد قیمت دلار در اثر برخی متغیرهای سیاسی و اقتصادی افزایش یا کاهش خاصی را تجربه کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
https://akhbartimes.ir/sitemap_index.xml