چگونه بازار ارزهای دیجیتال را تحلیل کنیم؟

سرمایه گذاری در ارزهای دیجیتال می تواند راه بسیار خوبی برای تنوع بخشیدن به سبد سرمایه گذاری شما باشد، اما تعیین اینکه کدام ارز دیجیتال برای شما مناسب است و کدام یک موضوع چالش برانگیز است.
به گزارش اخبار تایمز؛ برای تصمیم گیری آگاهانه برای سرمایه گذاری، مهم است که بدانید چگونه ارزهای دیجیتال را تجزیه و تحلیل کنید. برای بازار ارزهای دیجیتال سبک های مختلفی از تحلیل تکنیکال، فاندامنتال و … وجود دارد که در ادامه به تفصیل به آن ها می پردازیم.

بررسی بازار

زمانی که برای اولین بار در سال ۲۰۰۹ ساتوشی ناکوموتو وایت پیپر بیت‌کوین را منتشر کرد هیچ کس تصور نمی‌کرد این بازار روزی به یکی از محبوب‌ترین و پر سودترین بازارهای موجود تبدیل شود. در سال‌های اخیر افراد زیادی سرمایه خود را به این بازار اختصاص دادند و توانستند سودهای زیادی از این بازار پر نوسان به دست آورند. اما سال ۲۰۲۲ برای این مارکت سال خوبی نبود و کسانی که به موقع از بازار خارج نشدند؛ نه تنها سود بلکه بسیاری بخش زیادی از سرمایه خود را هم از دست دادند.

اگر چه در سال ۲۰۲۳ بازار کریپتو روی خوشی به سرمایه‌گذاران نشان داده اما ضررهای زیاد در زمان نزولی بودن آن نشان داد که این مارکت دیگر مانند سال‌های ابتدایی‌اش نیست که با خرید هر رمز ارزی بتوان سود چند صد درصدی گرفت. بلکه لازمه سودآوری در این بازار پویا و پر تلاطم بررسی و تحلیل دقیق داده‌های موجود است و روش‌های مختلفی برای این کار وجود دارد. جالب است که این روش‌های تحلیل در بازار بورس، فارکس و کریپتوکارنسی‌ها مشترک است. استراتژی‌ها و سبک‌های مختلفی در این بازار وجود دارد که هر کس بسته به نوع شخصیتش یکی از این راه‌ها را مورد استفاده قرار می‌دهد.

بنابراین لازم است قبل از شروع تحلیل ارزهای دیجیتال به مواردی مانند اصول بازار، انجام تحلیل های بنیادی و فنی، توجه به اخبار و تحولات بازار، مدیریت سرمایه و ریسک و … توجه شود.
صرافی ایرانی‌کارت علاوه بر ارائه خدمات مرتبط با خرید و فروش ارزهای دیجیتال، تحلیل‌های فنی و بنیادی روزانه ارزهای دیجیتال را ارائه می‌کند. بنابراین، اگر به دنبال منبعی مطمئن برای تجزیه و تحلیل ارزهای دیجیتال هستید، توصیه می کنیم از این وب سایت غافل نشوید.

بهترین راه های تحلیل ارز دیجیتال

به گزارش انیس مسکینی تحلیلگر بازار ارز دیجیتال، تکیه بر شانس و شهود در بازارهای مالی یک راه قطعی برای شکست در آن است. یک معامله‌گر موفق تنها زمانی وارد معامله می‌شود که استراتژی معاملاتی‌اش به او اجازه ورود داده باشد. معامله‌گران با تجربه برای تحلیل معمولا از ۴ روش تحلیل تکنیکال، فاندامنتال، آنچین و سنتیمنتال استفاده می‌کنند.

تحلیل تکنیکال ارزهای دیجیتال

معمولا اولین پاسخی که به سوال چطور بازار ارز دیجیتال را تحلیل کنیم؟ داده می‌شود استفاده از تحلیل تکنیکال است. Technical Analysis یک روش پرکاربرد در دنیای ارزهای دیجیتال است که شامل ارزیابی عوامل مختلف برای پیش‌بینی حرکت قیمت و تصمیم‌گیری آگاهانه برای سرمایه‌گذاری است که شامل تجزیه و تحلیل داده‌های تاریخی قیمت، حجم معاملات و روندهای بازار برای شناسایی الگوها و روندهایی است که ممکن است در آینده تکرار شوند. این تحلیل دارای سبک‌های مختلفی از جمله انواع روش‌های پرایس اکشن، اندیکاتورها و اسیلاتورها و بررسی سایر داده‌هایی مانند دامیننس بیت کوین است.

افراد فعال در حوزه ارزهای دیجیتال از تحلیل تکنیکال به عنوان ابزاری ارزشمند برای درک احساسات بازار و تصمیم گیری آگاهانه در معاملات استفاده می کنند. شرکت ها و پروتکل های درون شبکه های بلاک چین نیز از تحلیل تکنیکال برای ارزیابی شرایط بازار و بهینه سازی استراتژی های خود استفاده می کنند. علاوه بر این، صرافی‌های ارز دیجیتال ابزارها و شاخص‌های معاملاتی جامعی را در اختیار کاربران قرار می‌دهند تا به بررسی داده‌های موجود کمک کنند. این تحلیل ریشه در نظریه داو دارد.

تئوری داو

بیش از ۱۲۰ سال پیش چارلز هنری داو مجموعه اصولی را در بازارهای مالی مطرح کرد که به عقیده کارشناسان پس از سال‌ها تغییر و تحول در این تئوری آن را با علم تحلیل تکنیکال می‌شناسیم. بر اساس این تئوری کلیه‌ی بازارهای مالی از مجموعه قوانین و الگوهایی تکرارشونده پیروی می‌کنند. به کمک این تئوری که شامل ۶ اصل کلی است معامله‌گران می‌توانند درک بهتری از اتفاقات موجود در بازار و پیش بینی آینده داشته باشند. این ۶ اصل عبارتند از:

  1. بازار همه چیز را منعکس می کند.
  2. بازار دارای سه ترند کلی است.
  3. روندهای اولیه دارای سه فاز هستند.
  4. یک روند به حرکت خود ادامه دهد تا این که حرکت اصلاحی قطعی ببینیم.
  5. شاخص ها باید همبستگی داشته و یکدیگر را تایید کنند.
  6. حجم باید روند را تایید کند.

تحلیل فاندامنتال ارزهای دیجیتال

در تحلیل فاندامنتال سعی بر آنست تا ارزش ذاتی یک دارایی بر اساس ماهیت و عوامل اقتصادی و اجتماعی سنجیده شود. زمانی که مشخص شد ارزش فعلی کمتر یا بیشتر از ارزش ذاتی است به کمک تحلیل تکنیکال در مورد سرمایه گذاری یا فروش یک دارایی تصمیم گیری می‌شود.

اما این تعریف در تحلیل بنیادی ارزهای دیجیتال، کمی متفاوت‌تر از بازارهای قدیمی مانند بازار بورس و … است. دارایی‌های کریپتو داده‌های تاریخی لازم را ندارند، زیرا معمولاً هیچ سابقه گزارش درآمد یا صورت‌های سود و زیان وجود ندارد. تحلیل فاندامنتال نیاز به مطالعه عمیق و طولانی مدت مارکت دارد و نیازمند فردی حرفه‌ای است. به طور کلی عواملی که برای fundamental analysis مورد استفاده قرار می‌گیرد عبارت است از: ارزش بازار، نرخ بازگشت سرمایه، حجم معاملات، نقشه راه، وایت‌پیپر، تیم توسعه دهنده، رقیبان پروژه و… .

تحلیل آنچین ارزهای دیجیتال

چنین تحلیلی که به آن تحلیل داده های درون زنجیره ای نیز گفته می شود، به معنای بررسی داده های درون زنجیره ای مانند حجم تراکنش ها و تراکنش ها، ورودی و خروجی ارزهای رمزنگاری شده، وابستگی جفت ارزها و غیره است. به تراکنش هایی که در یک بلاک چین تأیید و ثبت می شوند. این داده ها از طریق اسکنرهای بلاک چین مانند Etherscan و BscScan به صورت عمومی در دسترس هستند و کاربران می توانند از این اطلاعات برای تعیین تغییرات عمده قیمت استفاده کنند.

از طریق داده‌های به دست آمده، می‌توان بینش‌های ارزشمندی در مورد روند بازار، احساسات و رفتار سایر سرمایه گذاران به دست آورد.

تحلیل سنتیمنتال یا احساسات

تحلیل سنتیمنتال یا احساسات بازار از آن موضوعاتی است که کمتر در مورد آن شنیده‌ایم. بازارها اساسا نشان دهنده احساساتی است که معامله‌گران دارند. علی رغم این که در تحلیل تکنیکال و فاندامنتال با رویکردی ساختار یافته برای درک رفتار قیمت رو به رو هستیم، در سنتیمنتال به تجزیه و بررسی احساسات و دیدگاه‌های فردی سرمایه‌گذاران و تاثیر آن بر قیمت‌ها پرداخته می‌شود.

بررسی Sentimental بازار مستلزم تحقیق در مورد اخبار، رسانه‌های اجتماعی، سایت‌ها، نظارت بر عملکرد نهنگ‌ها و … است.

سخن پایانی

ریزش شدید بازار رمزارزها در سال ۲۰۲۲ بیش از پیش معامله گران را مصمم کرد تا به دنبال پاسخ سوال چطور بازار ارز دیجیتال را تحلیل کنیم؟ باشند. این بازار پر سود که در سال ۲۰۲۳ به معامله گران روی خوش نشان داده است به ۴ روش کلی فاندامنتال، تکنیکال، سنتیمنتال و آنچین قابل تحلیل است که هر کس بسته به شخصیت و دانش خود یکی از این روش‌ها را انتخاب می‌کند.

با توجه به ریسک بالای این بازار برای مردم ایران و احتمال بلوکه شدن دارایی ها و محدودیت های بین المللی در این بازار، توصیه می کنیم برای خرید و فروش ارزهای دیجیتال خود از یک صرافی معتبر داخلی مانند ایرانیکارت استفاده کنید. ایرانیکارت بیش از ۱۰۰۰ ارز دیجیتال را پشتیبانی می کند و با ارائه خدمات در ۱۴ سال گذشته به نامی درخشان در عرصه خدمات بین المللی و بازار ارزهای دیجیتال تبدیل شده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
https://akhbartimes.ir/sitemap_index.xml